جلیل بالایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: تاکنون با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی 2 فصل کاوش در این تپه انجام شده است.
وی افزود: در کاوش های انجام شده نخستین بقایای انسان های نئاندرتال از جمله دندان یک کودک مربوط به بیش از 42 تا 45 هزار سال پیش پیدا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه تپه های باستانی باوه یوان از سال 89 کشف شده اند، گفت: از سال گذشته اولین فعالیت های تحقیقاتی روی این محوطه باستانی انجام شد و از ابتدای امسال نیز کاوش های علمی را آغاز کردیم.
بالایی توضیح داد: تاکنون اسکلت هایی از انسانهای نئاندرتال در اروپا و غرب خاورمیانه کشف شده، اما این برای اولین بار است که در ایران بقایای یک انسان نئاندرتال را کشف می کنیم.
وی با بیان اینکه دست افزارهای سنگی مربوط به عهد پارینه سنگی نیز در میان اکتشافات تپه باوه یوان به چشم می خورد، اظهار داشت: فصل جدید کاوش ها در این تپه تاریخی عمیق تر از کاوش های پیشین خواهد بود.
محوطه باستانی باوه یوان در شمال غرب شهر کرمانشاه و در مسیر جاده کرمانشاه به کامیاران قرار دارد.
در استان کرمانشاه علاوه بر جاذبه های طبیعی بسیار زیاد و دلنواز بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون بیش از 2 هزار و 200 اثر آن ثبت ملی شده که مجموعه تاریخی طاق بستان، محوطه باستانی بیستون، معبد آناهیتا و سنگ نوشته و نقش برجسته آنوبانی با چهار هزار و 800 سال قدمت در سرپل ذهاب از مهمترین این آثار هستند.
7445/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.