عرفان مومن‌پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۱۳ حلقه چاه برای تامین آب مصارف کشاورزی در این استان مجوز و پروانه بهره‌برداری دارند و مور  د استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۱۷۹ حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در شهرستان‌های مختلف استان شناسایی و مسدود شده که اغلب آنها در مناطق شرقی استان قرار داشتند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان مقدار برداشت آب از چاه‌های مجاز برای مصارف کشاورزی را ۳۱۹ میلیون و ۳۵ هزار مترمکعب اعلام کرد و افزود: سالانه ۶۱ میلیون و ۶۲ هزار مترمکعب آب به صورت غیرمجاز برای مصرف کشاورزی از سفرههای زیرزمینی برداشت می‌شود.

مومن‌پور یادآور شد: با تلاش شبانه‌روزی گروه‌های گشت و بازرسی مستقر در سطح استان تا پایان سال جاری، چاه‌های غیرمجاز بیشتری شناسایی و مسدود خواهد شد ضمن اینکه با حفرکنندگان چاه غیرمجاز نیز برابر قانون برخورد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اغلب چاه‌های حفر شده در دشت‌های شرقی استان (قروه، دهگلان و چاردولی) قرار دارند، گفت: اکنون بیش از هفت هزار حلقه چاه غیرمجاز در این استان در بخش‌های کشاورزی و صنعت شناسایی شده است.

کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

از حوضه‌های آبریز اصلی این استان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و از حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه‌های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده، دشت‌های قروه دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه (برداشت بی رویه آب) محسوب می‌شوند.

از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره‌برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.

۷۳۵۵/۹۱۰۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.