نخست‌وزیر انگلیس خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور در تاریخ ۱۲ دسامبر، با هدف خروج از بن‌بست برکسیت شد.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، بن بست خروج انگلیس از اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد و به نظر نمی رسد به زودی به پایان برسد.

«بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور در تاریخ ۱۲ دسامبر، با هدف خروج از بن‌بست برکسیت شد.

نخست وزیر انگلیس روز گذشته-پنج‌شنبه- در نامه‌ای خطاب به «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر و منتقد اصلی دولت نوشت که برای تصویب توافق‌نامۀ برکسیت، زمان بیشتری به پارلمان خواهد داد اما در مقابل، نمایندگان باید از انتخابات ماه دسامبر حمایت کنند.

آقای جانسون روز پنج‌شنبه در توضیح پیشنهاد خود در یک نامه رسمی به آقای کوربین نوشت: «این بدان معناست که اگر نمایندگان با پیشنهاد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام موافقت کنند، ما خواهیم توانست برکسیت را تا پیش از برگزاری انتخابات در تاریخ ۱۲ دسامبر به سرانجام برسانیم. اما اگر پارلمان نخواهد از این فرصت استفاده کند و تا پیش از ۶ نوامبر این پیشنهاد را تصویب نکند، که البته می‌ترسم چنین شود، آن گاه موضوع باید در ترکیب پارلمانی جدید مطرح شود. به این ترتیب ما تا قبل از کریسمس، یک دولت و یک پارلمان جدید خواهیم داشت.»

این سومین تلاش بوریس جانسون برای متقاعد کردن پارلمان به برگزاری انتخابات سراسری است. پیش از این حزب کارگر اعلام کرده بود تنها زمانی از برگزاری انتخابات زودرس حمایت می‌کند که خطر برکسیت بدون توافق به دست بوریس جانسون کاملا برطرف شده باشد.

پیشنهاد جدید جانسون که تنها یک هفته پیش از تاریخ تعیین شده برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا مطرح می‌شود، نشان‌دهنده آن است که سرانجام او راضی به تاخیر در اجرای برکسیت شده است؛ آن‌هم در حالی که پیش‌تر اعلام کرده بود یا «می‌میرد» و یا اتحادیه اروپا را تحت هر شرایطی در ۳۱ اکتبر ترک می‌کند.

سیاست بوریس جانسون در موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پس از آن تغییر یافت که دو روز پیش از این، یعنی سه‌شنبه ۲۲ اکتبر پارلمان انگلیس به کلیات طرح او برای توافق‌نامه برکسیت رای مثبت داد اما تنها دقایقی بعد، زمان‌بندی پیشنهادی او برای اجرای این توافق‌نامه را رد کرد.

آقای جانسون که برای برگزاری این انتخابات باید بتواند رای موافق دوسوم نمایندگان پارلمان را به دست بیاورد، در نامه خود خطاب به جرمی کوربین نوشت: «نمایندگان این پارلمان که از اتخاذ هر تصمیمی خودداری کرده‌اند، اکنون نباید مانع از آن شوند که رای دهندگان، آنها را با نمایندگان جدیدی جایگزین کنند که می‌توانند تصمیم بگیرند.»

آقای جانسون در ادامه هشدار می‌دهد: «کشیده شدن این بن‌بست به سال ۲۰۲۰ میلادی می‌تواند پیامدهای خطرناکی برای کسب و کارها همچنین مشاغل به همراه داشته باشد و در داخل انگلیس اعتماد به نهادهای دموکراتیک را به خطر می‌اندازد».

او تاکید کرده است: «پارلمان نمی‌تواند همچنان کشور را به گروگان بگیرد.»

پس از گذشت سه سال از همه‌پرسی برکسیت که در آن ۵۲ درصد شهروندان انگلیسی موافقت خود را با خروج این کشور از اتحادیه اروپا اعلام کردند، آینده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا همچنان در ابهام است.

در تحولی دیگر، «مینا اندریوا» سخنگوی کمیسیون اروپا گفت کهامروز جمعه نمایندگان اتحادیه اروپا به شکل مقدماتی  با تأخیر در زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موافقت کردند اما زمان جدیدی را مشخص نکردند.

یک مسئول در اتحادیه اروپا نیز گفت که  پس از نشست نمایندگان بیست و هفت کشور عضو اتحادیه که پس از خروج انگیس باقی می مانند، برای رایزنی درباره درخواست لندن جهت تمدید زمان نهایی خروجش پس از 31 اکتبر توافق کاملی بر سر ضرورت تمدید وجود دارد.

این مسئول افزود که رایزنی ها طی اوایل هفته ادامه پیدا می کند و انتظار می رود که نمایندگان 27 کشور روزهای دوشنبه و سه شنبه برای تأیید مسائل نهایی توافق نشست برگزار کنند.

یک مسئول بلندپایه در اتحادیه اروپا که در نشست امروز جمعه در بروکسل شرکت کرد، گفت که « رایزنی ها را ادامه می دهیم».

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.