انتظار می رود که وزیر خارجه ونزوئلا با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز در دمشق دیدار کند.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «خورجه آریازا» وزیر خارجه ونزوئلا امروز پنج شنبه برای برگزاری مذاکرات با «ولید المعلم» همتای سوری اش به دمشق پایتخت سوریه سفر می کند.

انتظار می رود که وزیر خارجه ونزوئلا با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز  در دمشق دیدار کند.

یک منبع در سفارت ونزوئلا در دمشق گفت که آریازا کنفرانسی مطبوعاتی با ولید المعلم در دمشق برگزار خواهد کرد.

آریازا از لبنان به سوریه سفر می کند. وی در سفر به لبنان و دیدار با «جبران باسیل» همتای لبنانی اش روابط دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد و پیام شفاهی «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا درباره اوضاع کشورش را به «میشل عون» رئیس جمهور لبنان منتقل کرد.

سوریه از جمله کشورهایی که حمایت خود را از  نیکولاس مادورو  رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد و دخالت های آمریکا در امور این کشور را محکوم کرد.

این در حالی است که مجلس مؤسسان ونزوئلا مصونیت پارلمانی «خوان گوایدو» را لغو کرد و بدین ترتیب برای پیگرد رهبر مخالفان چراغ سبز نشان داد.

مجلس مؤسسان ونزوئلا که در کنترل طرفداران رئیس جمهوری نیکلاس مادورو قرار دارد، در واپسین ساعات روز سه‌شنبه ۱۳ فروردین و به درخواست دیوان عالی کشور این تصمیم را به اجماع تمامی اعضا گرفت. دیوان عالی ونزوئلا ساعاتی پیش از این تصمیم از مجلس مؤسسان خواسته بود تا مصونیت پارلمانی خوان گوایدو را لغو کند؛ درخواستی که پذیرفته شد و بالاخره راه برای طرح اتهام قضایی علیه او باز کرد.

«دیوسدادو کابلو» رئیس مجلس مؤسسان ونزوئلا شامگاه سه‌شنبه با اعلام این خبر گفت: «ما با این تصمیم کاملا مشروع و بر اساس قانون اساسی عمل کردیم.»

خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رهبر مخالفان ونزوئلا در نخستین واکنش به اعلام این تصمیم گفت: «مردم مصمم هستند. هیچ چیز جلودار ما نیست و در راه خود هیچ گامی به عقب برنخواهیم داشت.»

او پیش از این در همان روز  یعنی روز سه‌شنبه گفته بود ممکن است در روزهای آتی مأموران امنیتی دولت مادورو او را بربایند.

به دنبال برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری نیکلاس مادورو برای دومین بار، خوان گوایدو مدعی تقلب در انتخابات شد و انتخاب مجدد او را زیر سوال برد. او در روز سوم بهمن گذشته خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا خواند و بلافاصله ایالات متحده آمریکا او را به رسمیت شناخت.

آمریکا پیش از این نسبت به هر گونه انتقام‌گیری نیکلاس مادورو از خوان گوایدو به دولت ونزوئلا هشدار داده است.

مهم‌ترین اتهامی که احتمالا قرار است علیه خوان گوایدو مطرح شود خروج غیرقانونی از کشور است. آقای گوایدو در حالی که دیوان عالی او را ممنوع‌الخروج کرده بود، روز سه‌شنبه ۹ بهمن گذشته برای سفر دوره‌ای به کشورهای همسایه یعنی کلمبیا، برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اکوادور به طور مخفیانه از کشور خارج شد.

ونزوئلا در سال‌های اخیر با بحران اقتصادی و در روزهای اخیر با بحران شدید انرژی و قطعی مکرر آب و برق روبرو بوده است و معلوم نیست طرح پیگرد قضایی برای رهبر مخالفان مسیر بحران سیاسی و اقتصادی در این کشور را به کدام سو ببرد.

بنابراین گزارش، بحران در ونزوئلا زمانی شروع شد که «خوآن گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا 23 ژانویه سال جاری به دنبال تظاهرات ضددولتی در کاراکاس، خود را «رئیس‌جمهور موقت» این کشور اعلام کرد. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز پس از سخنان گوایدو اعلام کرد: رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت می ‌شناسم. 

آمریکا، کانادا، کلمبیا، برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو و پاراگوئه «ریاست جمهوری موقت» گوایدو را به‌رسمیت شناخته‌اند. مکزیک، روسیه، چین، ایران،ترکیه، کوبا و بولیوی نیز از «دولت قانونی» نیکولاس مادورو حمایت کرده‌اند. 

گوایدو 23 فوریه برای آوردن «کمک‌های بشردوستانه» به ونزوئلا عازم کلمبیا شد. وی سپس به برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اکوادور سفر و با مقامات رسمی این کشورها دیدار کرد. 

وی در حالی اقدام به این سفر کرد که دولت ونزوئلا ممنوع الخروج اش کرده بود.

همچنین ایالات متحده آمریکا به بهانه ارسال کمک‌های بشردوستانه از مرز کلمبیا به ونزوئلا می کوشد در بحران این کشور مداخله کند و از سوی دیگر نیز ارتش را به حمایت از خوان گوایدو فرا می‌خواند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.