هنوز دستوری مبنی بر خروج 7 هزار نظامی آمریکایی از افغانستان صادر نشده است.

به گزارش  جماران، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا امروز-سه شنبه- طی سخنانی در جشن کریسمس نیروهای کشورش در پایگاه نظامی «بگرام» در شمال کابل پایتخت افغانستان گفت: گزارش دال بر خروج نیروهای ما از افغانستان صحت ندارد.

به گزارش رسانه‌های افغانستان وی در ادامه تأکید کرد: «تغییری در ماموریت نظامیان آمریکا در افغانستان صورت نگرفته است. شایعات گوناگونی منتشر می‌شود، اما فعالیت آنها، تفاوتی با روزهای گذشته نداشته است. هر تصمیم جدیدی در این زمینه نخست به اطلاع ژنرال اسکات میلر، فرمانده ناتو و نیروهای آمریکا در افغانستان می‌رسد».

 روزنامه «وال استریت ژورنال» جمعه گذشته به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» اعلام کرد: براساس فرمان رئیس جمهور «دونالد ترامپ» حدود 7000 تن از نیروهای آمریکا طی چند هفته از افغانستان خارج می‌شوند.

از سوی دیگر، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در افغانستان هنوز حکم خروج نظامیان کشورش از این کشور را دریافت نکرده است.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو روز دوشنبه در حالی این خبر را تایید کرد که دونالد ترامپ چهار روز پیش اعلام کرد که آمریکا قصد دارد هفت هزار نظامی این کشور را از خاک افغانستان خارج کند.

ژنرال «اسکات میلر» که فرماندهی نیروهای آمریکایی و نظامیان تحت ماموریت ناتو در افغانستان موسوم به «پشتیبانی قاطع» را برعهده دارد روز یکشنبه در جریان ملاقات با والی و مقام‌های نظامی ولایت «ننگرهار» تاکید کرد که «هیچ چیزی نسبت به گذشته تغییر نکرده و هنوز دستوری برای خروج نظامیان آمریکایی را دریافت نکرده است.»

یک مسئول آمریکایی که نخواست نامش فاش شود هفته گذشته اعلام کرده بود که حدود ۷ هزار تن از ۱۴ هزار نظامی آمریکایی مستقر در افغانستان قرار است طی ماه های آینده این کشور را ترک کنند.

این خبر غافلگیر کننده که همزمان با تلاش های آمریکا و دولتمردان افغانستان برای احیای مذاکرات صلح با افغانستان منتشر شد به سرعت در میان محافل دیپلماتیک و مسئولان سیاسی در کابل بازتاب پیدا کرد. این درحالی ست که هنوزجزئیات دقیقی در خصوص ماهیت این تصمیم و چگونگی اجرای آن منتشر نشده و کاخ سفید نیز به صورت رسمی آنرا تایید نکرده است.

پایگاه خبری طلوع نیوز با انتشار این خبر به نقل از «نجیب دانش» سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان آورده است: «چند سال است که نیروهای افغان عملیات‌ را به پیش می‌برند و ما تنها در بخش‌های پشتیبانی و هوایی از همکاری نیروهای بین المللی استفاده می کنیم.»

بر اساس این گزارش وزیر خارجه پاکستان نیز در گفت وگویی با رسانه‌ها تاکید کرده است که بحث خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به درخواست طالبان و در ارتباط با روند صلح افغانستان مطرح شده است.

ژنرال اسکات، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان پس از گفتگو با والی ننگرهار همچنین تاکید کرد که حتی در صورت دریافت دستور کاهش نیروهای آمریکایی پتانسیل لازم برای حمایت از نظامیان و نیروهای امنیتی در افغانستان وجود دارد.

نظامیان آمریکایی بخش عمده ای از نیروهای مامور ناتو در عملیات «پشتیبانی قاطع» در افغانستان را تشکیل می دهند، این درحالی ست که بخش دیگری از نیروهای آمریکایی در ماموریت های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم شرکت دارند.

تصمیم دونالد ترامپ برای خروج بخشی از نظامیان کشورش از افغانستان درست همزمان با آغاز ملاقات «زلمای خلیل زاد» فرستاده آمریکا در امور صلح افغانستان با نمایندگان طالبان در ابوظبی به رسانه ها درز پیدا کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.