جلال ملاجعفری عصر چهارشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: عملیات کنترل بیولوژیک آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما از اوایل خرداد ماه شروع و تاکنون در سه نوبت جهت کنترل نسل اول و دوم آفت ساقه خوار برنج رهاسازی شده است و این طرح در مرحله پایانی قرار دارد.
وی ادامه داد: در این عملیات در هر نوبت یکصد عدد تریکوکارت یک صدم گرمی که بطور میانگین حاوی 600تا 700تخم می باشند ، رهاسازی می شوند .
ملاجعفری خاطرنشان کرد: قیمت یکصد عدد تریکوکارت 154هزار ریال است که 84 هزار و 700ریال آن توسط دولت و بصورت یارانه ای و 69 هزار و 300ریال آن سهم شالیکاران است که توسط کشاورزان پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: علاوه بر این عملیات ، اجرای کنترل بیولوژیک آفت شپشک آرد آلود در پنج هکتار از باغ های چای و 2 هکتار از باغ های مرکبات شهرستان توسط حشره کفشدوزک بنام کریپتولموس پیش بینی شده است .
ملاجعفری یادآور شد: برای کنترل بیولوژیک شپشک آرد آلود در باغ های مرکبات، یک هزار عدد و در باغ های چای یک هزار و 500 عدد سوسک (کفشدوزک) به ازای هر هکتار رهاسازی خواهد شد.
سطح زیرکشت برنج لاهیجان 23 هزار و 816 هکتار است و در این شهرستان بیش از یکصد هزار تن شلتوک و حدود 70هزار تن برنج سفید تولید که معادل 10درصد برنج تولیدی استان گیلان را شامل می شود.
حدود 28 هزار خانوار بهره بردار در شهرستان لاهیجان در بخش شالیکاری اشتغال دارند.
لاهیجان با 2 بخش مرکزی و رودبنه، در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
6029/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.