به گزارش خبرنگار ایرنا ،مراسم با شکوهی بود و مردمی که در این مراسم حضور داشتند با پای دل گام در این مجلس نهاده بودند تا بگویند همواره قدردان زحمات کسانی هستند که بدون منت و چشم داشتی خصوصا در حوزه فرهنگ برای مردم گام بر می دارند .
اما استاد این بار متفاوت تر از همیشه پای در این مراسم گذاشت ، کوچکپوری که ده ها سال بسیاری از کوه ها و جنگل ها و دشت های میهن را با پای خود به میان مردم رفته بود و سالها با صداقت و صفا و صمیمیت منحصر به فردش به همراه همسرخود با مردم اقوام مختلف ایران مانوس شده بود این بار متفاوت تر از گذشته به کمک عصایی در دست آمد و با گام نهادن در سالن برگزاری مراسم با تشویق حاضران به گرمی استقبال شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به عنوان میهمان ویژه این مراسم پشت تریبون رفت و در اولین جملاتش گفت که با پای دل در این مراسم حضور یافته چرا که استاد کوچکپور متعلق به همه مردم ایران است و بزرگانی چون این هنرمند عکاس، در ظرف زمان و مکان نمی گنجند.

فیروز فاضلی معتقد بود که دلیل محبوبیت کوچکپور آن است که وی زبان طبیعت را به زیبایی می فهمد و با سادگی به سراغ آن می رود و به نیکی ، جامعیت جهان را به انسان پیوند زده است.

وی اضافه کرد که کوچکپور دوربین را به میان اقوام مختلف برد و ارتباط بین انسان و طبیعت را آنگونه که بود رقم زد تا آثارش تا همیشه زمان در تاریخ عکاسی ماندگار بماند .

فاضلی ادامه داد : ریشه های ما تاریخ ثبت شده ماست و آثار کوچکپور ریشه ها را شکل داده، با روح و روان پیوند خورده و شکل گرفته و به همین دلیل پایانی برای آثار این استاد عکاسی نمی توان در نظر گرفت.

حس غفاری عضو انجمن عکاسان ایران نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم گفت: ملت ایران دارای اشتراکات جغرافیایی و اقتصادی و اجتماعی فراوانی هستند اما تنها چیزی که این ملت را در سراسر دنیا به یکدیگر پیوند می دهد خونی است که در رگ های هر ایرانی جریان دارد.

وی ادامه داد: استاد کوچکپور عکاسی انسان گراست که مردم را در عکس های خود هدف قرار داده و این رمز موفقیت و محبوبیت این عکاس و جاودانگی آثارش است.

غفاری افزود: استاد کوچکپور با آثاری که ارائه داده استاد بسیاری از عکساسان در سراسر ایران بوده و هست چرا که بسیاری از نو آموزان، دانشجویان، کارورزان و هنرمندان این رشته ، از آثار این استاد الهام گرفته و درس می آموزند.

بخشی از این مراسم به اجرای موسیقی توسط هنرمندانی از تالش اختصاص داشت که به نشانه تشکر و تقدیر از زحمات چندین دهه استاد کوچکپور با نوای خوش موسیقی تالشی بر زحمات استاد ارج نهادند و حاضران نیز به نشانه تشکر جانانه این گروه موسیقی را تشویق کردند.


در کلیپی که از استاد پخش شد او از نگرانی اش برای از بین رفتن نگاتیوهایی که بیش از 30 سال برای تهیه آن زحمت کشیده سخن گفت و از سالهای دور انتظار برای گوشه چشمی از سوی مسئولان و این که تنها چیزی که از مسئولان این شهر نصیب این استاد شده تعاریف از آثار وی و وعده هایی است که تا به امروز محقق نشده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، آیین شهروند شایسته یادمانی مردمی است که توسط ستادی مردمی برگزار می شود و این ستاد از طریق نظرسنجی، آرای مردم را در خصوص افراد و شخصیت های برجسته شهرشان که خدمات یا آثاری ماندگار از خود برجای گذاشته اند را انتخاب و به مردم معرفی می کند و در مراسمی تندیس صدف بلورین به شهروند شایسته بندرانزلی اهدا می شود.

محمد کوچکپور کپورچالی در سال 1334 هجری شمسی در کپورچال بندر انزلی به دنیا آمد . از سال 1360 عکاسی را بدون آموزش و تنها با عشق و علاقه شخصی و با امکانات ابتدایی آغاز کرد.
در ابتدا طبیعت زیبای پیرامونش را به تصویر می کشید، دیری نپایید که مردم و زندگی آنها را نیز به علاقمندی هایش افزود، او در طول 30 و اندی سال عکاسی علاوه بر گیلان به اکثر استان های ایران و همچنین به برخی کشورها نیز سفر کرده و طبیعت ، فرهنگ و آداب و سنن مردم آن مناطق را به تصویر کشیده که حاصل آن بیش از 250 هزار نگاتیو است که در مجموعه شخصی این عکاس نگهداری می شود.

کوچکپور تاکنون علاوه بر جوایز ملی ، جوایز جهانی متعددی در مسابقات عکاسی آسیا و اقیانوسیه را به خود اختصاص داده است .

کسب مقام اولی در مسابقات عکاسی داخل کشور از جمله آخرین آنها : تندیس بلورین و لوح تقدیر از نخستین جشنواره «فرهنگ ایران زمین» - گیلان، مقام چهارمی مسابقه عکاسی آسیا و اقیانوسیه یونسکو در ژاپن تحت عناوین: مراسم سنتی در زندگی مردم آسیا و اقیانوسیه با عکس تاکا (پیک بهار) 1989 ، بشنو از نی (عشق موسیقی) با جایزه ویژه- سال 1990 ، آموزش برای همه (با عکس سراپا گوش) سال 1991 ، ورزش سال 1996 ، برنده دو دوره مسابقه عکاسی بین‌المللی شانگهای چین با عکس‌های هنر و زندگی - سال 1991 و زندگی - سال 1996 ، برنده سه دوره مسابقه عکاسی جهانی آساهی شینبون ژاپن به همراه مدالیون طلا - سالهای 1990، 1995، 1998 ، برنده جایزه از انجمن بین‌المللی خلاق انگلستان به همراه مدال برنز فیاپ عکاسی آمریکا 1992 ، برنده مسابقه عکاسی بین‌المللی خانه فرهنگ بلژیک - با عکس بهداشت سال 2003، برنده جایزه از نمایشگاه بین المللی عکس انسانیت کشور چین با عنوان «جشن عروسی» در بخش (زندگی روزمره) در سال 2004 از افتخارات این استاد عکاسی است .

محمد کوچکپور کپورچالی استاد مشهور و خوش ذوق گیلانی اهل بندرانزلی ، براساس ارزیابی و بررسی شورای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دی ماه 95 موفق به دریافت مدرک دکترای درجه یک عکاسی شد.
خبرنگار: رضا اکبری**انتشار دهنده: بابایی

7471 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.