علی احمدی فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرهنگ موسیقی هاروارد یکی از معتبرترین و تخصصی‌ترین فرهنگ لغات موسیقی در جهان است و به‌ طور کاملاً تخصصی به ریشه‌یابی و توضیح مفصل لغت‌های تخصصی موسیقی می‌پردازد، به‌گونه‌ای که برخلاف بسیاری از فرهنگ‌های معتبر موسیقی به معرفی آهنگسازان برجسته و آثار ایشان نمی‌پردازد.
ویراستار علمی این فرهنگِ لغت در مورد این اثر گفت: این فرهنگ، مانند بسیاری از فرهنگ‌های موسیقی، عمدتاً به اصطلاحات و لغات موسیقی غربی می‌پردازد اما از نکات قابل توجه آن معرفی بسیار گسترده‌ فرهنگ‌های موسیقی ملل و نواحیِ جهان است.
احمدی‌فر در مورد اهمیت فرهنگ تخصصی و کاربردی موسیقی خاطرنشان کرد: از آنجا که فرهنگ موسیقیِ بین‌المللی در تاریخ موسیقی ایران تاکنون چاپ نشده ؛ یکی از معضلات تألیف، ترجمه، تدریس، تحقیق و ارائه‌ آثار مکتوب با استانداردهای بین‌المللی در جریان موسیقیِ ایران کمبود فرهنگ جامعِ تخصصی است؛ این مسئله موجب یکدست نبودن متون تخصصی موسیقی مرجع شده است.
وی افزود: پشتوانه‌ تأسیس آکادمی و دانشگاه‌های موسیقی فرهنگ مرجع تخصصی است و این کمبود باعث ایجاد مشکلاتی در فقدان تفهیم صحیح مفاهیم موسیقی و درک عمیق علوم موسیقی شده است.
وی در مورد ترجمه‌ اصطلاحات موسیقی در این فرهنگ توضیح داد: سعی شده اصطلاحات تخصصی موسیقی همان‌ طور که در منابع علمی موسیقی جهان مرسوم است به تلفظ زبانی ریشه‌ اصلی آن لغت نوشته شود؛ به عنوان مثال در این فرهنگ دستگاه و ردیف با همان تلفظ ایرانی آن به انگلیسی نوشته شده است.
نخستین جلد «فرهنگ موسیقی هاروارد» شامل حروف A و B تألیف مایکِل راندِل، ترجمه‌ عادل شاهنده و ویراستاری علمیِ علی احمدی‌فر در 1000 نسخه، به قیمت 300000 ریال و به همت انجمن موسیقی استان گیلان روانه‌ بازار نشر شده است.
1881/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.