به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد اسلامی دوشنبه شب در شورای اداری شهرستان گرگان مرکز استان گلستان اظهار داشت: اصلاح یکهزار و 760 نقطه حادثه خیز در اولویت قرار دارد.
وی، رفع نقاط حادثه خیز در کشور را برای جلوگیری از کاهش تلفات انسانی ناشی از سوانح رانندگی مهمترین برنامه این وزارتخانه اعلام کرد.

* تسریع در تکمیل بزرگراه گرگان - مشهد
وزیر راه و شهرسازی گفت: جاده گرگان - بجنورد - قوچان برای روان سازی محور زیارتی مشهد در قالب یک پروژه 560 کیلومتری بزرگراهی دارای ردیف اعتباری است و باید هر چه سریعتر این پروژه در استان گلستان تکمیل شود.
اسلامی دلیل کندی پروژه بزرگراهی استان گلستان را وجود معارض خصوصی دانست و رفع آن را وظیفه استانداری دانست و گفت: با رفع معارض تکمیل 50 کیلومتر باقی مانده بزرگراه در گلستان با سرعت بیشتر پیگیری می شود.

* جبران عقب ماندگی گلستان با سرمایه گذاری بخش خصوصی
وزیر راه و شهرسازی با اذعان به برخی عقب ماندگی های زیرساختی گلستان، جبران این کمبودها را منوط به جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت های دولت دانست.
اسلامی افزود: باید بستر سرمایه گذاری بخش خصوصی در تامین زیرساخت ها در گلستان فراهم شود و دولت نیز در فراهم کردن شرایط سرمایه گذاری به این خطه شمال کشور کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد: گلستان از لحاظ کشاورزی بویژه تولید گندم مرغوب از جایگاه خوبی در سطح کشور برخوردار است و باید کمک شود تا از این ظرفیت برای سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده شود.
نماینده ویژه رییس جمهوری با اشاره به کمبود آب شرب در مرکز استان گلستان هم گفت: در شرایط کنونی میزان هدر رفت آب شهر گرگان حدود 30 تا 35 درصد است و باید اصلاح شبکه آب به عنوان اولویت کاری در این استان پیگیری شود.
اسلامی اظهار داشت: اضافه برداشت از سفره های زیرزمینی برای تامین آب شرب شهر گرگان می تواند مشکلات منطقه را دو چندان کند و باید طرح آب شیرین کن در مرکز استان گلستان با جذب سرمایه گذار پیگیری شود.
وی اضافه کرد: دولت به دنبال بستر سازی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در تمام حوزه های اقتصادی در سطح کشور است و حمایت لازم نیز از سرمایه گذاران انجام می شود.

* حاشیه نشینی معضل گرگان
فرماندار گرگان هم در این نشست مهمترین معضل مرکز استان گلستان را حاشیه نشینی بیان کرد و گفت: در شرایط کنونی حاشیه نشینی، طرح های گردشگری شهر گرگان را تحت تاثیر (منفی) قرار داده است.
ابوالقاسم صفوی افزود: انتظار ما این است که در راستای طرح های بازآفرینی شهری نسبت به بازآفرینی مناطق حاشیه شهر گرگان نیز توجه شود.
وی، بافت فرسوده را دیگر مشکل شهرسازی مرکز استان گلستان دانست و خواهان تغییر سیاست های وزارت راه و شهرسازی در این ارتباط و واگذاری نوسازی این بافت به مردم شد.
فرماندار گرگان از آنچه که اعتبارات قطره چکانی اجرای کمربندی شهری مرکز استان گلستان نامید، انتقاد کرد و افزود: امسال فرمانداری 50 میلیارد ریال اعتبار برای کمربندی اعتبار مصوب کرد که انتظار می رود وزارت راه و شهرسازی نیز همین میزان اعتبار برای این پروژه اختصاص دهد.
وی به حوادث رانندگی کمربندی گرگان هم اشاره کرد و گفت: در سال جاری 15 نفر در کمربندی شهر گرگان بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.
* کمبود آب شرب
فرماندار گرگان گفت: هم اکنون آب آشامیدنی این شهر از طریق 85 چاه تامین می شود که نیمی از این چاه ها حدود 20 سال قدمت دارد.
صفوی مشکل کمبود آب را ناشی از کاهش نزولات آسمانی دانست و اضافه کرد: با اصلاح شبکه آب و فاضلاب بخش زیادی از مشکل کمبود آب شهر گرگان بر طرف می شود.
وی، پیشنهاد دیگر تامین آب شهر گرگان را استحصال و شیرین سازی آب دریای خزر بیان کرد.

* عقب ماندگی گلستان
نماینده مردم گرگان و آقلا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: استان گلستان به دلیل ضعف زیرساختی از عقب ماندگی رنج می برد و نیاز به توجه بیشتری دارد.
نبی هزارجریبی، دلیل این عقب ماندگی را ناشی از توزیع ناعادلانه اعتبارات زیرساختی و توازن منطقه ای پس از تفکیک از استان مازندران برشمرد.
وی، دلیل مطالبات مردم گلستان برای تفکیک از مازندران را عقب ماندگی زیرساختی بیان کرد و اظهار داشت: با وجود تشکیل استان گلستان این ضعف زیرساختی و عقب ماندگی همچنان وجود دارد.
هزارجریبی مهمترین ضعف زیرساختی در گلستان را بحث راهسازی بیان کرد و بالا بودن آمار سوانح رانندگی در این استان را ناشی از ضعف زیرساخت حوزه راهسازی دانست.
به گفته وی، در سال جاری اعتبار خوبی برای دور برگردان های حادثه خیز گلستان به خصوص در شهر گرگان اختصاص یافت ولی ناکافی است.
نماینده گرگان و آق قلا، کم آبی را دیگر مشکل مرکز استان گلستان بیان کرد و خواهان توجه دولت به تامین آب شهر گرگان و روستاهای اطراف شد.
هزارجریبی، محرومیت زدایی را مهمترین مطالبه مردم منطقه از دولت تدبیر و امید برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا با کمک دولت و محرومیت زدایی مهاجرت روستاییان به شهرها رخ ندهد.
شهرستان گرگان مرکز استان گلستان افزون بر 500 هزار نفر جمعیت دارد.
6982/1648/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.