به گزارش ایرنا، در روزهای گذشته برخی رسانه ها از اعتراض فعالان محیط زیست استانهای کهگیلویه وبویراحمد و خوزستان نسبت به ساخت طرح گردشگری در تنگ تکاب در منطقه حفاظت شده خائیز خبر داده بودند.
این موضوع در داخل و خارج از کشور با واکنش هایی روبه رو شد تا آنجا که بنگاه خبرپراکنی «بی بی سی» فارسی گزارشی انحرافی از اعتراض ها به این طرح منتشر کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور روز یکشنبه در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار ایرنا گفت: مجوز سرمایه گذاری در منطقه خائیز و تنگ تکاب کاملا قانونی بوده و تمامی سلسله مراتب قانونی و اداری در آن رعایت شده است.
عیسی کلانتری افزود: بخشی ازجو سازی های مطرح شده در برخی رسانه ها درباره تنگ تکاب برای متهم کردن دولت به بی قانونی است و بنگاه های خبری بیگانه نیز مترصد سوء استفاده رسانه ای هستند.
وی ادامه داد: بخشی از جوسازی ها را نیز گروه هایی انجام می دهند که به دلیل شفاف سازی در محیط زیست رانت هایشان حذف شده و منافع خود را از دست داده اند.
معاون رئیس جمهوری گفت:در این موضوع مسئولان نیز مقصر بودند چرا که اطلاعات کامل طرح را به اطلاع مردم و رسانه ها نرساندند و در نتیجه شبکه های داخلی و خارجی به علت اطلاعات ناقصی که درباره تنگ تکاب داشتند واکنش هایی نشان دادند.
وی با اشاره به مصوبه سال 87 هیات وزیران که در آن اعلام شده بود در تنگه تکاب مستثنیاتی 32 هکتاری وجود دارد که طبق قانون صنایع رده یک از جمله توریسم را می توان در قالب زیستگاه ها در آن پیاده کرد.
کلانتری تاکید کرد که این مستثنیات متعلق به مردم است و در این چارچوب در آن مجوز سرمایه گذاری اکوتوریسم و توریسم زیست محیطی داده شده و سرمایه گذار هم در آن مشغول فعالیت است.
رئیس سازمان محیط زیست کشوربا بیان اینکه کهگیلویه وبویراحمد به دلیل داشتن کوهپایه و دره ها مناسب سرمایه گذاری در زمینه اکوتوریسم است گفت دارایی ارزشمند این استان محیط زیست است و باید از آن استفاده اقتصادی شود.
وی گفت:محیط زیست برای مردم است اما بخش اکوتوریسم تاکنون در این استان نادیده گرفته شده و محیط زیست در اقتصاد استان سهیم نشده است.
کلانتری تاکید کرد: ایجاد زیرساختهای اکوتوریسم و توریسم محیط زیست حق منطقه است تا مردم داخل و خارج کشور با حفظ ضوابط و مقررات زیست محیطی از آن استفاده کنند.
وی یادآوری کرد: می توان هم محیط زیست استان را حفظ کرد و هم از طبیعت استان در توسعه صنعت توریسم استفاده کرد.
کلانتری گفت: توریسم زیست محیطی می تواند برای این استان درآمد زا باشد
منطقه کوه خیز و سرخ (خائیز) در سال 77 با مصوبه شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست.
این منطقه با مساحت32 هزار و 332 هکتار در غرب کهگیلویه و بویراحمد و مرز این استان با شهرستان بهبهان در استان خوزستان قرار دارد.
شاخص ترین گونه جانوری این منطقه کل و بز است که با جمعیت بسیار مناسبی در کوهستان های خائیز حضور دارند.
9929/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.