مسعود شفیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:عملیات اجرایی مرمت این بناها با چهار میلیارد ریال اعتبار با مشارکت بخش خصوصی تابستان امسال در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی مرمت بنای تاریخی قلعه عزیزی با یک میلیارد ریال اعتبار، 6 خانه تاریخی در شهرستان های کهگیلویه و چرام با یک میلیارد و 500 میلیون ریال، پل خیرآباد با 800 میلیون ریال و پل بریم با 700 میلیون ریال انجام شد.
وی ابراز داشت: هم اکنون عملیات اجرایی مرمت هفت بنای تاریخی دیگر این استان در دست اجراست.
شفیعی گفت: عملیات مرمت 2خانه تاریخی و ساماندهی بافت تاریخی دهدشت از دیگر طرح های مهم حوزه میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد است که هم اکنون در حال انجام است.
وی گفت:500 بنای تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای مرمت آنان سالانه حداقل به 50 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
شفیعی ابراز داشت: تاکنون 731 اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:61 آسیاب، 50خانه تاریخی،40 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه، 19گورستان، 17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار دارد.
شفیعی عنوان کرد: ثبت ملی گرفتن اعتبار برای مرمت و تعیین حریم پیشگیری از تعرض سودجویان از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی برای صیانت از بناهای تاریخی کهگیلویه وبویراحمد است.
وی بیان کرد: نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.
کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته می‌شد.
کهگیلویه و بویراحمد با 713هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و این استان بیش از 16 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
8143/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.