جنوب استان کرمان معروف به هند ایران با تولید سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور محسوب می شود به گونه ای که شغل بیش از 60 درصد مردم این منطقه کشاورزی است، اما در سال های اخیر، کشاورزی روی خوش خود را از مردم منطقه جنوب کرمان دریغ کرده است که این مورد به تنهایی ابعاد بسیار زیادی را در بر می گیرد از این رو با توجه به مقرون به صرفه نبودن این بخش، نیاز به یک تغییر راهبردی از اقتصاد تک قطبی به صنعتی شدن با محوریت اهداف اقتصاد مقاومتی بیش از پیش احساس شد.
از آنجا که کبود منابع آبی و از آن طرف حفر بی رویه و اجتناب ناپذیر چاه های آب به تهدیدی برای معیشت و آینده اهالی هفت شهرستان جنوبی تبدیل شده بود، نماینده های دولت تدبیر و امید با تدبیر و عقلانیت گام های بزرگی در جهت صنعتی شدن مناطق جنوبی استان کرمان برداشتند تا جایی که امروز به جرات می توان گفت که یک انقلاب صنعتی در این خطه از کشور در حال رقم خوردن است.
صنعتی شدن جنوب کرمان در سنوات گذشته فقط یک رویا بود ولی هم اینک این مهم از حرف به عمل تبدیل شده است و اثرات اقدامات زیربنایی مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب در سال های آینده بیشتر تجلی پیدا خواهد کرد.
**بنا به اذعان محسن کمال الدینی یکی از فعالان و کارشناسان اقتصادی استان کرمان، روزگاری در این دیار احداث کارخانه، تنها یک رویا بود و در صورت تحقق، یک دستآورد بزرگ برای مسئولان قلمداد می شد اما طی چند سال اخیر با تدبیر دولت و همکاری و مشارکت فعالان اقتصادی در بخش خصوصی، شهرک های صنعتی موجود تکمیل شده و به احداث شهرک های صنعتی جدید نیاز است و این جهش در ایجاد صنایع، نشان از کارنامه درخشان دولت در این بخش است.
**یکهزار و 726 میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش صنعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع یکهزار و 726 میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال انجام در حوزه صنعت حدود 50 درصد در مدت چهارساله نخست دولت تدبیر و امید محقق شده است.
محمود اسکندری نسب تصریح کرد: بیش از 54 درصد تمامی صنایع به بهره برداری رسیده در تاریخ جنوب کرمان در این دولت اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در سال 96 با تحقق 69 درصدی تعهد اشتغال موفق شد رتبه دوم اشتغال را در بین دستگاههای اجرایی استان کرمان کسب کند عنوان کرد: در کمتر از 9 ماه نخست امسال، یک هزار و 200 شغل پایدار در این هفت شهرستان ایجاد شده است.
وی افزود: یکی از نتایج مهمی که تاکنون در اجرای این برنامه رخ داده، اشتغال 40 درصدی بانوان است که نشانه خوبی از مشارکت زنان فعال و زحمتکش جنوب کرمان در فعالیت های اقتصادی و تولیدی است.
وی افزود: تاکنون هشت پهنه معدنی در جنوب کرمان تعریف و یک پهنه آزاد شده و اکنون هفت پهنه به مساحت 17 هزار و 486 کیلومتر مربع به سرمایه گذاران واگذار شده که بیش از 45 درصد کل مساحت جنوب کرمان را شامل می شود.
اسکندری نسب خاطرنشان کرد: قبل از دولت یازدهم 2 هزار و 48 کیلومتر مربع از مساحت جنوب کرمان اکتشاف شده بود که طی چهارساله اخیر با رشدی بالغ بر 214 درصد یعنی بیش از 2 برابر اکتشاف انجام شده در تاریخ جنوب کرمان است که چهار هزار و 389 کیلومترمربع دیگر نیز به اکتشافات معدنی منطقه افزوده شده که راه اندازی صنایع پایین دستی این مواد معدنی می تواند استان کرمان را دچار تحول بزرگی کند.
وی خاطرنشان کرد: در جنوب کرمان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 57 فقره پروانه اکتشاف مس صادر شده است که از این تعداد 28 فقره در دولت تدبیر و امید بوده است و 49 درصد تمام پروانه‌های مس صادر شده‌ تاریخ جنوب کرمان را شامل می شود.
وی اضافه کرد: تعداد پروانه های اکتشافی صادره در جیرفت بیش از 40 درصد و مابقی در سایر شهرستانهای جنوب کرمان قرار گرفته اند.
وی بیان کرد: در راستای جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی و اهداف متعالی اقتصاد مقاومتی در زمینه تولید اشتغال، این سازمان تعداد هفت مجوز کارخانه فرآوری با سرمایه گذاری حدود 2 هزار میلیارد ریال را صادرکرده که زمینه اشتغال حدود 900 نفر را فراهم آورده است که 100 درصد سرمایه گذاری های این صنایع معدنی در 4 سال اخیر محقق شده است.
فرماندار جیرفت نیز به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه تلاش مجموعه مدیریتی دولت در جنوب کرمان در راستای جذب سرمایه گذاران برای احداث کارخانه های فرآوری محصولات کشاورزی به ثمر نشسته است.
احمد امینی روش افزود: احداث صنایع تبدیلی جزو اولویت های کاری مدیران در راستای ایجاد ارزش افزوده محصولات کشاورزی و جلوگیری از هدر رفتن دسترنج کشاورزان زحمتکش منطقه است.
وی ادامه داد: در همین دولت بزرگترین کارخانه مس کاتد جنوب استان کرمان با تولید سالانه 20 هزار تن در سال در بخش ساردوییه شهرستان جیرفت کلنگ زنی شد.
وی بیان کرد: در بخش صنعت و معدن، گردشگری و کشاورزی فعالیت های خوبی انجام شده است و امروز زمینه برای حضور بخش خصوصی فراهم شده است.
وی از وفاق و همدلی بین مسئولان به عنوان یک دستاورد برای جنوب کرمان یاد کرد و گفت: این دستاورد بزرگ ماحصل طرح مثلث توسعه اقتصادی استاندار کرمان است که موجبات مشارکت همه اقشار را در توسعه اقتصادی مناطق فراهم کرد.
جنوب استان کرمان با حدود یک میلیون نفر جمعیت از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، رودبار جنوب، کهنوج، قلعه گنج و منوجان تشکیل شده است.
گزارشگر: هادی شفیعی مجاز**انتشار:بهنام احمدی *
7450/7429/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.