مدیر ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از فوت سه نفر و مصدومیت ۲نفر بر اثر صاعقه در جنوب کرمان خبر داد و گفت: خانواده‌ها مراقب این حادثه طبیعی باشند.

رضا خوشاب با بیان اینکه رعد و برق تخلیه الکتریکی است که در اثر الکتریسیته ساکن بین ۲ ابر یا بین ابر و زمین ایجاد می‌شود، افزود: مردم از ایستادن در مناطق مرتفع مانند ساختمان‌های بلند، تپه، کوه یا نقاط مرتفع این چنینی به شدت پرهیز کنند.

وی بیان کرد: از تجهیزاتی که امکان هدایت جریان الکتریسیته در آن ها وجود دارد، استفاده نکنید و در صورت وقوع رعد و برق از وسایل نقلیه بدون سقف مانند تراکتور، موتور سیکلت و دوچرخه دوری کنند.

مدیر ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: شهروندان از درختان، سیم های برق (خصوصا کابل های فشار قوی برق)، لوله ها یا دیگر سازه های فلزی دوری نمایند.

وی با بیان اینکه در زمان رعدو برق از حصارهای فلزی، خطوط برق و تلفن دور شوید، اظهار داشت: از پناه گرفتن زیر درختان پرهیز کنید زیرا به علت برخورد برق و حرارت حاصل از آن امکان آتش سوزی وجود دارد لذا باید از این کار خوداری کنید.

خوشاب پناه گرفتن زیر سیم های برق هوایی، مخازن و شیشه ها را اشتباه برشمرد و گفت:  پناه گرفتن در این مکان ها سبب احتمال فروریختن و افتادن این مکان ها وجود دارد.

مدیر ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان داشت: در صورتی که داخل قایق یا در حال شنا کردن هستید به سرعت از آب خارج شوید و بدن خود را خشک کنید.

وی ادامه داد: در صورتی که در اتومبیل هستید از درختانی که ممکن هست روی خودرو بیفتد، دور شوید و سپس در جای مناسب پارک کنید و تا پایان خطر از وسیله نقلیه خودتان خارج نشوید و از دست زدن به قسمت های فلزی اتومبیل خوداری کنید.

خوشاب اظهار داشت: بدنی که دچار صاعقه زدگی شده، حاوی الکتریسیته نیست لذا می توانید کمک های اولیه ضروری را برای وی انجام دهید از این رو از دست زدن به بدن افراد صاعقه زده هراس نداشته باشید.

 مدیر ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به اقدامات لازم هنگام صاعقه زدگی اشاره کرد و گفت: تماس با اورژانس ۱۱۵، بررسی علائم حیاتی بیمار و در صورت نیاز احیای قلبی ریوی، توجه به هوشیاری و تنفس‌های مصدوم و در صورت هوشیار بودن تشویق به آرامش را توجه کنند.

وی ادامه داد: ارزیابی بیمار را از نظر سوختگی های احتمالی و انجام اقدامات اولیه از جمله نکات دیگری است که باید توجه شود.

ستاد مدیریت بحران استانداری کرمان در اطلاعیه‌ای درباره ادامه ناپایداری هوا، احتمال طغیان رودخانه‌ها و وقوع صاعقه در مناطق جنوب، جنوب غرب و ارتفاعات نیمه شمالی استان هشدار داد.

در اطلاعیه این ستاد آمده است؛ براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان کرمان،   ناپایداری‌ها در نیمه جنوبی استان در ساعات بعدازظهر ادامه خواهد داشت.

این ناپایداری‌ها عمدتاً به صورت افزایش ابر، وقوع رگبار و رعد و برق، وزش تندبادهای لحظه‌ای و خیزش گرد و خاک، پیش بینی می شود.

با توجه به نوع و شدت ناپایداری ها، احتمال وقوع صاعقه، طغیان رودخانه های فصلی و جاری شدن آب در بستر رودخانه ها، نهرها و مسیل ها در جنوب و جنوب غرب استان کرمان دور از انتظار نیست.

پدیده غالب جوی در شمال و شرق استان هم افزایش ابر و وزش تندبادهای لحظه ای است و در برخی از ارتفاعات نیمه شمالی  رگبار پراکنده باران روی می دهد.

 اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به اینکه ناپایداری های جوی به طور متناوب تا اوایل هفته آینده در استان ادامه دارد لذا از هم استانی ها خواسته که مراقبت‌های لازم را به خصوص در زمان وقوع صاعقه به عمل آورند و از تردد در مناطق نزدیک به رودخانه‌ها و مسیل ها و یا رفتن به ارتفاعات در مواقع بروز ناپایداری هوا خودداری کنند.

۷۴۵۰/ ۵۰۵۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.