به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مهدی حسین نژاد شنبه شب در کارگروه اشتغال استانداری کرمانشاه در سرسرای تدبیر افزود: در جذب تسهیلات اشتغالزایی روستایی در استان کرمانشاه چندین فاکتور خطرناک وجود دارد که ممکن است اثرات منفی در پایداری مشاغل ایجاد کند.
او ادامه داد: در استان کرمانشاه سرانه شغل به ازای هر طرح 2 نفر تعریف شده است در حالی که در برخی از استان ها تا 15 نفر است و باید دقت داشت که هرچقدر کسب و کار کوچک باشد احتمال ماندگاری آن در دراز مدت پایین تر است.
آنچنان که حسین نژاد اشاره کرد: سرانه تسهلات به ازای هر طرح در استان کرمانشاه 600 میلیون ریال است در حالی که این سرانه در برخی از استان ها تایک میلیارد ریال برآورد شده است.
او تاکید کرد که پایین بودن سرانه تسهیلات می تواند کیفیت پروژه را پایین بیاورد و در نتیجه منجر به عدم پایداری شود.
حسین نژاد همچنین متوسط سرانه تسهلات کشوری را390 میلیون ریال و این مبلغ را برای استان کرمانشاه 320 میلیون ریال اعلام کرد.
مدیر عامل صندوق سرمایه گذاری تعاون کشور در ادامه با اشاره به عملکرد هشت ساله این صندوق گفت: امسال قصد داریم تا سقف 10هزار میلیارد ریال برای پروژه های روستایی ضمانت داشته باشیم.
حسین نژاد اولویت ضمانت این صندوق را شرکت های تعاونی اعلام کرد و افزود: ترجیج می دهیم به شرکت های شخصی به دلیل احتمال بالای شکست پروژه ها ورود نداشته باشیم.
او از برداشته شدن تمام محدویت های اشتغال روستایی و نیز صدور انواع ضمانت نامه خبر داد و بیان داشت: تمام ضمانت نامه های بانکی را با 50 درصد کارمزد کمتر صادر می کنیم.
حسین نژاد مجموع کارمزد دریافتی سالانه ضمانت نامه های این صندوق را 6 دهم درصد به صورت اقساطی اعلام کرد.
او از صدور ضمانت نامه معاملات برای تضمین معامله بین طرفین خبر داد و گفت: این ضمانت نامه برای تامین سرمایه در گردش و تا سقف 120 میلیارد ریال برای تعاونی ها و 25میلیارد ریال برای غیرتعاونی ها است.
آنچنان که این مقام کشوری گفت: صندوق سرمایه گذاری تعاون کشور ضمانت نامه دیگری نیز با نام ضمانت نامه اعتباری صادر می کند که حتی بانک ها نیز این ضمانت نامه را ندارند.
او توضیح داد: اعتبار این نوع ضمانت نامه تا120 میلیارد ریال برای غیر تعاونی ها و تا 180 میلیارد ریال برای تعاونی ها متغیر است.
حسین نژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستورالعمل جدید وام های روستایی دارای توجیه اقتصادی اظهار داشت: برای طرح های مردان مناطق روستایی تا 2میلیارد و 500 میلیون ریال و برای طرح های زنان در مناطق روستایی تا سه میلیارد ریال بدون سند ملکی و فقط با دریافت سفته ضمانت نامه صادر می شود.
مدیر عامل صندوق سرمایه گذاری تعاون کشور از تضمین 100 درصد طرح های روستایی تا سقف پنج میلیارد ریال خبر داد و افزود: برای طرح های بالاتر از این مبلغ تا 70 درصد طرح و برای طرح های دانش بنیان و مناطق محروم نیز تا 80 درصد طرح ضمانت نامه صادر می شود.
حسین نژاد ادامه داد که برای طرح های بالای 2میلیارد و 500 میلیون ریال تا 30 درصد مبلغ ضمانت وثیقه ملکی دریافت می شود.
او ویژگی دیگر این صندوق را پرداخت حق کارشناسی پس از انجام ضمانت نامه اعلام کرد.
این مقام ارشد صندوق سرمایه گذاری تعاون کشور در ادامه اولویت کار این صندوق را شرکت های حقوقی اعلام کرد و افرود: دیگر ضمانت نامه ای بابت طرح های ریسک پذیر مانند دامداری های سنتی صادر نمی شود.
او هدف از طرح های دامداری را بالا رفتن سرانه تولید شیر و گوشت کشور دانست و گفت: متاسفانه برخی از افراد به اسم طرح های دامداری تسهیلات دریاقت می کنند اما نه طرحی اجرا می کنند و نه پول ما را پس می دهند.
حسین نژاد در ادامه بر درست انتخاب کردن طرح ها قبل از پرداخت تسهیلات تاکید کرد و بیان داشت: برای اینکه طرح ها به نتیجه برسد باید فیلترهایی وجود داشته باشد.
او همچنین معتبر نبودن بسیاری از پیش فاکتورها برای دریافت تسهیلات خبر داد و گفت: بانک ها باید در حین پرداخت نیز نظارت داشته باشند.
مدیر عامل صندوق سرمایه گذاری تعاون کشور در پایان با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری در استان کرمانشاه از کم بودن طرح های مرتبط با این حوزه انتقاد کرد و گفت: چرا باید بیشتر طرح های اشتغالزایی مربوط به دامداری باشد.
از جمعیت 2میلیون نفری استان کرمانشاه بیش از 600هزار نفر در 2هزار و 600روستا سکونت دارند.
7457/3033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.