کرمانشاه که قدمتی به درازای تاریخ دارد، به پشتوانه فرهنگ و تمدن خود در حوزه فرهنگ و هنر در جایگاه والایی قرار دارد و در این میان موسیقی این منطقه نیز به تبع در میان موسیقی ایران زمین جزء موسیقی های سرآمد است.
در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه که اقوام و مذاهب مختلفی سکونت دارند، آواها و نواها و نغمه های محلی فراوانی وجود دارد که میراث هزاران سال تمدن و فرهنگ این دیار است که حفظ و پاسداشت این نواها نیازمند ایجاد انسجام در میان فعالان این عرصه دارد.
با پیشرفت فن آوری و ورود سازهای الکترونیکی، حوزه موسیقی نیز به مانند سایر حوزه ها دچار تغییر و تحول شده و در این میان اما موسیقی سنتی کُردی به دلیل غنای فراوان کمتر دچار دستخوش شده است.
یکی از ابتکارات دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ و هنر در استان کرمانشاه صدور مجوز برای راه اندازی خانه های موسیقی بود که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی توانست یکی از مطالبات به حق مردم و به ویژه فعالان و علاقه مندان حوزه موسیقی را محقق کند.
در سال 97 با تلاش ها و پیگیری های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهار خانه موسیقی در استان کرمانشاه راه اندازی شده و قرار است پنجمین خانه نیز در اسفند امسال به جمع این خانه ها اضافه شود.
خانه تنبور در دالاهو، هوره در اسلام آباد، مور در هرسین و دف در پاوه، چهار خانه موسیقی است که در سال جاری در استان کرمانشاه راه اندازی شده است.
آنگونه که حجت الاسلام رحیم جعفری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، خانه سیاهچمانه (چشمان سیاه) که از موسیقی های اصیل اورامی منطقه پاوه و اورامان است نیز در اسفند امسال در شهرستان پاوه راه اندازی می شود و شمار خانه های موسیقی استان کرمانشاه به عدد پنج افزایش می یابد.
خانه های موسیقی می تواند محلی برای تحقیق، پژوهش و آموزش های علمی و آکادمیک باشد و از طریق این خانه ها موسیقی به جایگاه مناسب خود خواهد رسید.
این اقدام و ابتکار دولت در حوزه موسیقی در استان کرمانشاه جای قدردانی دارد اما صرف راه اندازی این خانه ها برای تقویت و ارتقای جایگاه موسیقی کافی نیست و جا دارد مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل استان، خانه های موسیقی را از طریق حمایت های مادی و معنوی حمایت کنند.
جهت دادن به پایانه نامه های دانشجویی در حوزه فرهنگ و هنر با موضوع موسیقی اصیل کُردی، ایجاد دانشکده موسیقی در کرمانشاه، برگزاری جشنواره های موسیقی در طول سال در مناطق مختلف استان نیز می تواند به عملکرد خانه های موسیقی استان غنای بیشتری ببخشد.
موسیقی در میان مردم کرمانشاه جایگاه والایی دارد و در صورت سرمایه گذاری در این حوزه و توجه جدی و ویژه به اقتصاد هنر می توان از این طریق بخشی از نرخ بیکاری بالای استان کرمانشاه را کاهش دهد و به رونق اقتصادی و رونق کسب و کار استان نیز کمک نماید.
از سوی دیگر موسیقی می تواند منجر به ایجاد فضای شادی و نشاط در استان که یکی از نیازهای اصلی مردم است، شود که از طریق برگزاری کنسرت ها و جشنواره های موسیقی می توان به مهم را محقق کرد.
3033/8066
خبرنگار ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.