شهریار حنیفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی در راستای جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت مرغ اقدام به توزیع مرغ منجمد کرده تا بتواند بازار را با این اقدام اشباع و مانع افزایش قیمت شود.
وی افزود: توزیع این میزان مرغ از امروز آغاز شده و هر کیلوگرم آن در سنندج 67 هزار و 700 ریال عرضه می شود و در شهرستان ها نیز تنها به علت بعد مسافت هزینه حمل به این مبلغ اضافه خواهد شد.
حنیفی تاکید کرد: افزایش قیمت مرغ سراسری است و منشا استانی ندارد اما سازمان جهاد کشاورزی کردستان نهایت سعی خود را برای تعادل بخشی به قیمت این محصول پر مصرف انجام دهد.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: هم اکنون قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران 62 هزار و 500 ریال است اما در مغازه ها به مبلغ 97 هزار ریال به مصرف کننده فروخته می شود.
وی اضافه کرد: به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از روند بی مورد افزایش قیمت کالاهای اساسی، اقدام به توزیع برخی اقلام از اول تیر سال جاری از جمله گوشت گوسفندی گرم به نرخ دولتی هر کیلوگرم 350 هزار ریال و مرغ منجمد کرده ایم.
به گزارش ایرنا، در چند روز گذشته قیمت مرغ در بازار کردستان با افزایش چشمگیری مواجه بود و از حدود 77 هزار ریال به 97 تا 100 هزار ریال در هر کیلوگرم افزایش داشت که برخی منابع، علت آن را عدم توزیع این محصول از سوی مرغداران با هدف گرانی اعلام می کنند.
در برنامه ریزی تولید مرغ در مرغداری های کشور که سال 95 انجام شد سهمیه کردستان برای تولید ماهانه حدود 2 میلیون و 640 هزار قطعه با 10 درصد بالاتر یا پایین تر در نظر گرفته شده است.
با این میزان جوجه ریزی کردستان در هر سال قادر به تولید 85 هزار تن گوشت سفید است که با این میزان تولید علاوه بر تامین 45 هزار تن مصرف سالانه خود، 40 هزار تن تولید مازاد را به 12 استان دیگر ارسال می کند.
هم اکنون 13 هزار و 500 نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور و کشتارگاه های استان کردستان مشغول بکار هستند و طبق برآورده های صورت گرفته بیش از 10 هزار میلیارد ریال در صنعت مرغداری و سایر حلقه های این زنجیره در کردستان سرمایه گذاری شده است.
در حال حاضر 727 واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
13 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 330 قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 555 قطعه در استان دارای پروانه است.
یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید 20 میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال فعال است.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، 6 کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال وجود دارد.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.