به گزارش خبرنگار ایرنا، گردهمایی و جلسه هم اندیشی نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوق های استانی، تخصصی و محصولی با حضور سیدعبدالکریم رضوی اردکانی رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق، بهمن مرادنیا استاندار کردستان و نمایندگانی از استان های البرز، تهران، کرمانشاه، همدان، آذربایجان شرقی، یزد، گیلان و آذربایجان غربی به مدت دو روز در سنندج در حال برگزاری است.
بهمن مرادنیا در این گردهمایی اظهار داشت: این صندوق در استان حدود 480 میلیارد ریال سرمایه دارد که با توجه به ارزش افزوده 45 هزار میلیارد ریالی بخش کشاورزی کردستان تنها حدود یک درصد آن است.
وی با بیان اینکه کردستان برای ساماندهی و توسعه صندوق های حمایت از سرمایه گذاری بخش کشاورزی نیاز ویژه ای دارد، افزود: اگر بتوان سرمایه این صندوق در کردستان را به 10 درصد میزان ارزش افزوده بخش کشاورزی استان رساند می توان شاهد استفاده بسیاری از ظرفیت ها در بخش کشاورزی شد.
مرادنیا تاکید کرد: کردستان هم اکنون یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی و داشتن پنج میلیارد متر مکعب بارندگی سالانه به صورت روان آب هم اکنون سالانه حدود 2 میلیون تن محصول تولید می شود که می توان این میزان را با سرمایه گذاری به حدود 4.6 میلیون تن در هر سال رساند.
وی یادآور شد: هم اکنون اقدام های اولیه برای این منظور در استان شکل گرفته است اما یکی از مشکلاتی که کشاورزان با آن دست به گریبان هستند عدم تعیین قیمت عرضه محصول در بازارها است که عمدتا توسط بازاریان استان تهران تعیین می شود.
استاندار کردستان اضافه کرد: این مساله باعث کاهش رغبت کشاورزان برای ادامه فعالیت می شود که می توان با تشکیل صندوق های تخصصی و محلی در این مسیر گام برداشت.
وی تشکیل صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در شهرستان مریوان را از ضرورت های استان اعلام کرد و گفت: در این شهرستان فعالیت هایی مانند شیلات ویژه ماهیان سردآبی و محصولات زراعی مهمترین پتانسیل فعالیت این بخش در این شرستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه صندوق توسعه بخش کشاورزی این استان از قدیمی ترین صندوق های کشور است گفت: امروز با 11 سال سابقه فعالیت 478 میلیارد ریال شامل 55 درصد بخش خصوصی و 45 درصد سهم بخش دولتی سرمایه دارد.
خالد جعفری اظهار داشت: در سال گذشته پنج درصد از اعتبارات تملک دارایی استان به صندوق توسعه بخش کشاورزی استان تخصیص پیدا کرده و امسال هم پنج درصد دیگر آن به صندوق تخصیص پیدا می کند که این مساله در شورای برنانه ریزی استان تصویب شده است.
وی اضافه کرد: تشکل های عضو صندوق آمادگی برای افزایش سرمایه ها برای ارائه خدمات بیشتر به اعضا َ خود آمادگی کامل دارد.
به گزارش صندوق توسعه بخش کشاورزی استان کردستان در سال 1385 با هشت میلیارد ریال اعتبار و 16 تشکل تشکیل یافته است که در 11 سال فعالیت تعداد تشکل ها را به 203 اتحادیه با 113 هزار بهره بردار به میزان 478 میلیارد ریال رسیده است.
ارائه مدل های زنجیره تولید و ارزش بر اساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی برای ارایه تسهیلات مطابق با تغییر رویکرد در قالب نظام بانکداری بودون ربا و چگونگی همکاری شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با سایر صندوق ها از اهداف این جلسه است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.