محمد مرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برداشت گل محمدی از نیمه دوم خرداد شروع و تا 15 تیر ماه نیز ادامه داشت و در این مدت هر 2 تا سه روز یک بار برداشت گل از باغات انجام شد.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی جهاد کشاورزی کردستان افزود: این سازمان از توسعه کشت گل محمدی حمایت می کند و هم اکنون 2 واحد گلخانه نهال های گل محمدی سازگار با آب و هوای استان را تولید و در اختیار باغداران و کشاورزان قرار می دهد.
مرادی تاکید کرد: یکی از این واحدها در شهرستان سنندج قرار دارد که به روش علمی کشت بافتی و سالانه بیش از 300 هزار اصلح نهال تولید می کند و واحد دیگری نیز در شهرستان قروه ظرفیت تولید سالانه 100 هزار اصله نهال به صورت ریشه ای را دارد.
وی یادآور شد: کشت گل محمدی به 2 صورت دیم و آبی به شیوه قلمه ریشه دار و پاجوش صورت می گیرد و مزرعه در سال دوم کشت، گل دهی دارد.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: بخشی از محصول تولید شده برای مصرف در کارگاه های خانگی خشک شده و بخش دیگری برای فرآوری و تولید گلاب به کارگاه های مخصوص در دیگر مناطق خارج استان فرستاده می شود.
مرادی گفت: باغ های گل محمدی در مقایسه با سایر باغات نیاز آبی کمتری دارد بطوریکه اگر باغات در سال به 25 مرحله آبیاری نیاز دارند، در باغ گل محمدی تنها پنج مرحله آبیاری انجام می شود.
وی اظهار داشت: جهاد کشاورزی کردستان در مناطق غربی و پر بارش استان کشت گل محمدی را به صورت دیم و در مناطق شرقی و کم بارش کشت این محصول را به صورت آبی به باغداران توصیه می کند.
استان کردستان دارای 44 هزار هکتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است که سالانه بیش از 330 هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.