فیروز احمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مرحله اول این طرح 17 هزار و 102 هکتار از اراضی ساماندهی می شود.
وی افزود: عملیات اجرایی طرح ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی استان از سال گذشته آغاز شده و تاکنون یک هزار و 650 میلیارد ریال از سه هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار مصوب آن هزینه شده است.
احمدی تاکید کرد: هفت هزار و 500 تا هشت هزار هکتار از 17 هزار و 102 هکتار اراضی مورد هدف در سه شهرستان کامیاران، سنندج و مریوان به باغات اختصاص داده می شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای بهره برداران سطح کشت اراضی استان را از میانگین 10 درصد کل اراضی کشاورزی افزایش دهد.
وی گفت: در اجرای این طرح برای افزایش راندمان مصرف آب در مزارع و باغ هایی که از محل اجرای طرح ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی ایجاد می شود برای تحقق باغ های اقتصادی و درآمدزایی، از نوین ترین شیوه های آبیاری از جمله بکارگیری سیستم های آبیاری تیپ، کلاسیک و روش تلفیقی استفاده می شود.
وی اضافه کرد: با این شیوه آبیاری کشاورزان می توانند بالاترین بهره برداری را از میزان آب مصرفی و همچنین کاهش هزینه های تمام شده داشته باشند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با اجرای کامل مرحله اول این طرح برای 6 هزار و 800 نفر به صورت مستقیم و برای 18 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می شود.
احمدی از تخصیص آب به 11 هزار و 800 هکتار دیگر از اراضی این استان در قالب مرحله دوم ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی کشور خبر داد و یادآور شد: اجرای این مرحله هم اکنون در دست مطالعه است که با انجام آن، میزان طرح های در دست اجرا به 28 هزار و 902 هکتار می رسد.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح برای هر هکتار حدود 200 میلیون ریال اعتبار لازم دارد و مبلغ مورد نیاز برای اجرای طرح در 11 هزار و 800 هکتار حدود 2 هزار و 360 میلیارد ریال پیش بینی می شود که از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین می شود.
به گزارش ایرنا، ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای مناطق مرزی از اهداف این طرح است و در آن یک شغل در ازای احداث هر 2.5 هکتار باغ و یک شغل در ازای هر پنج هکتار مزرعه آبی ایجاد می شود.
کاهش حساسیت اقتصاد کشور نسبت به چالش های سیاسی خارجی با درونزا شدن رشد اقتصادی بخش کشاورزی در مناطق مرزی و تقویت معیارهای اقتصاد مقاومتی از جمله اهداف اجرای طرح ساماندهی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی موسوم به طرح جامع شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی کشور است.
افزایش راندمان آبیاری با مهار آب های مرزی، تثبیت جمعیت در مناطق مرزی و افزایش تولید و اشتغال موثر و افزایش درآمد و رفاه روستاییان مرزی از دیگر اهداف اجرای پروژه های مصوب در حریم رودخانه های مرزی کشور است.
طرح جامع شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی اراضی حاشیه رودخانه های مرزی کشور در 400 هزار هکتار از اراضی کشور برنامه ریزی شده که در مرحله اول آن 227 هزار هکتار ساماندهی می شود.
برای مرحله اول این طرح 50 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده که این میزان تا پایان نیمه اول سال 97 در شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی رودخانه ‌های مرزی، 227 هزار هکتار زمین زراعی هزینه و اجرا می شود.
در پایان مرحله اول این طرح علاوه بر ایجاد 200 هزار شغل در حوزه های مختلف کشاروزی، حدود چهار میلیون و 500 هزار تُن نیز محصول زراعی و باغی در این اراضی نیز تولید می شود.
رودخانه سیروان طولانی ترین رود در استان کردستان است و شاخه های اصلی آن رودهای گاورود و قشلاق است، گاورود از کوه های کان کبود سقز سرچشمه می گیرد و قشلاق از کوه های پیر محمد سرازیر می شود.
قسمتی از این رود، در بخش های میانی باعث ایجاد مرزی بین ایران و عراق می شود که به منطقه دیاله مشهور است و پس از آن به خلیج فارس می ریزد.
رودخانه قشلاق به طول 90 کیلومتر، رودخانه سیروان به طول 100 کیلومتر، زرینه رود به طول 302 کیلومتر، تلوار به طول 142 کیلومتر و گاورود به طول 120 کیلومتر از جمله رودخانه هایی است که سرچشمه یا بخشی از آن در کردستان جریان دارد.
استان کردستان دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی است که از این میزان 120 هزار هکتار آبی است و از میزان کل اراضی آبی نیز حدود 48 هزار هکتار باغ است.
2 میلیون و 400 هزار تن میزان تولید سالیانه محصولات کشاورزی استان کردستان است که 320 هزار تن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به زراعت است.
عمده محصول تولید زراعی این استان مربوط به گندم با حدود 800 هزار تن است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تن است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.