به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در نشست خود با برخی کسبه، بازاریان، تجار، روحانیون و معتمدین شهرستان‌های بانه، سقز و مریوان اظهار کرد: سیستم طراحی شده برای ساماندهی مبادلات مرزی دارای برخی نواقص بود و استانداری کردستان بیش از پنج ماه در برابر اجرای آن ایستادگی کرد و اکنون دولت پذیرفته که این مصوبه را به نفع مردم اصلاح کند.
وی افزود: اصلاح این مصوبه موفقیت بزرگی برای مردم مناطق مرزی به شمار می رود و در کردستان که از برخی محرومیت ها رنج می برد مدیریت استان برای بهبود معیشت مرزنشینان تلاش می کند.
مرادنیا از برگزاری جلسه دیگری با حضور مسئولان برای پیدا کردن راه حلی منطقی و منصفانه برای ساماندهی مبادلات در بازارچه های مرزی در شنبه آینده در تهران خبر داد.
وی تاکید کرد: به یقین یکی از مسایل مهم موضوع اعمال تخفیف های مناسب گمرکی است که تا این لحظه تخفیف 20 درصدی قطعی است ولی تلاش می کنیم این تخفیف افزایش پیدا کند.
استاندار کردستان از دیگر مسایل مهم و مطرح شده با مسئولان و تصمیم گیران کشوری را رفع محدودیت از کالاهای وارداتی اعلام کرد و یادآور شد: معتقدیم در کشور باید از یک قانون واحد تبعیت شود و همچنان واردات کالاهای دارای نمایندگی در کشور را بتوان از بازارچه های مرزی وارد کرد.
مرادنیا با بیان اینکه خود را همواره خادم مردم می دانم و تلاش می‌کنم حداکثر امتیاز ممکن برای مردم مناطق مرزی را از مجاری قانونی کسب کنم، گفت: انتظار می رود کسبه و بازاریان با پرهیز از حاشیه به کار و امور روزمره خود بپردازند و از تشدید نگاه امنیتی به استان پرهیز کنند.
وی مردم مناطق مرزی کردستان را مردمانی دارای سابقه درخشان در دفاع از کشور و نظام دانست و اضافه کرد: از معتمدین و روحانیون می خواهم فضا را تلطیف و جهت کمک به استان با مسئولان همراهی و همدلی بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه سخنان خود مرزنشینان را به استفاده از تسهیلات دولتی کم بهره برای ایجاد شغل و رونق تولید فرا خواند و گفت: وابستگی کامل به واردات مرزی یک آسیب است و باید با گذر زمان میزان وابستگی به مرز کم شود.
استاندار کردستان در ارتباط با اجرای کارهای زیربنایی و مهم برای آینده استان اظهار کرد: موضوعاتی چون پیگیری منطقه آزاد، تخصیص منصفانه آب و راه آهن از جمله موارد قابل اعتنا برای توسعه استان است.
مرادنیا یادآور شد: در سال جاری نزدیک به 150 میلیارد ریال برای ساماندهی و تامین زیرساخت های بازارچه های مرزی اعتبار گذاشته شده و 30 میلیارد ریال اعتبار منطقه ویژه اقتصادی بانه تامین شده است.

** تامین معیشت مرزنشینان دغدغه همه مسئولان استان است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این نشست تامین آبرومندانه معیشت مرزنشینان را از مهمترین دغدغه‌های مسئولان استان اعلام کرد و گفت: مشکلات بازارچه های مرزی و معیشت ساکنان این مناطق در چهار ماه گذشته بصورت مستمر پیگیری شده است.
حسین فیروزی اظهار کرد: پیگیری منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه - مریوان، جدیت در احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه، تسریع در بهبود شاخص راه ‌های استان، تلاش برای افزایش تخصیص سهم آب استان و بخش کشاورزی از جمله کارهای انجام شده و در دست اقدام برای توسعه استان است.
وی افزود: با توجه به اینکه ایجاد اشتغال از دغدغه‌های مهم کشور و استان بوده و لازم است بخش خصوصی استان در منطقه ویژه اقتصادی بانه که از تخفیف های مناسبی برخوردار است برای سرمایه گذاری اقدام کنند.
معاون اقتصادی استاندار کردستان اعمال تخفیف‌های بیشتر گمرکی، افزایش میزان شارژ کارت‌های الکترونیکی پیله‌وران و حذف محدودیت واردات برندهای خاص را از جمله موارد در دست پیگیری برای حمایت از مرزنشینان اعلام کرد.
فیروزی رونق شهرهای مرزی و پویایی بازار در آن مناطق را عامل جذب توریسم و افزایش درآمد مردم اعلام کرد و گفت: اوضاع باید به نحوی سامان یابد که کالاهای وارداتی در مغازه ها توزیع و از حمل کلی و فراوان آن بصورت یکجا جلوگیری شود که حتما توجه به این موضوع می تواند در تغییر نگاه مسئولان تاثیر مثبت داشته باشد.
به گزارش ایرنا، استان کردستان با کشور عراق 227 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، پنج معبر ایجاد شده بود که با اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی، بازارچه های غیررسمی و موقت مرزی معابر گله سور و هنگ ژال بانه، خانم شیخان و پیران مریوان و مله خورد سروآباد مسدود شده است.
هیات دولت با تصویب آیین نامه ساماندهی مبادلات در بازارچه های غیررسمی و موقت مرزی بدنبال تسهیل رفع مشکلات ساکنان این مناطقه تا شعاع 20 کیلومتری مرزها است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.