یک تاجر فعال در بازار بانه با اشاره به ادامه تحصن‌های بازاریان این شهرستان گفت: دولت شغل جایگزین برای جوانان این منطقه در نظر بگیرد ما خودمان بازارچه مرزی را تعطیل می‌کنیم.

خالد ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان این مطلب افزود: بازار مرزی سیرانبند چه بعد از انقلاب و چه قبل از انقلاب فعالیت خود را در واردات کالاهای خارجی داشته است و در دوره بعد از ا نقلاب این بازارچه رونق بیشتری گرفت و با ساخت و سازهای زیادی چیزی حدود 70 پاساژ در این منطقه مرزی ساخته شد. 

به گفته خالدی بازارچه سیرانبند از چند سال پیش به بعد رونق بیشتری گرفت و مردم نیز سرمایه‌گذاری بیشتری در این بازارچه کردند زیرا تنها منبع درآمد معیشتی مردم منطقه واردات کالا از مرز عراق و ترکیه  به این بازارچه است. اجناسی هم  که از چین، ترکیه، وارد عراق و به صورت رسمی یا نیمه رسمی و به وسیله کولبران وارد می‌شد  از سال 90 به بعد ساماندهی شد به طوری که معیشت برای  هر سرپرست  خانوار ی که از این راه ارتزاق می کرد کارت کولبری صادر شد . روستاییانی هم که تنها چهار -پنج کیلومتر با مرز فاصله دارند می‌توانند  لوازم‌ خانگی به این بازارچه وارد کنند. 

این فعال اقتصادی در بانه ادامه داد: اما طی سال گذشته تاکنون متاسفانه شاهد کشته شدن تعدادی از این کولبران بوده‌ایم که در زمان حمل کالا مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.

وی عنوان کرد:‌ گمرک منطقه نیز  به دلیل محدود بودن بازارچه مرزی و  ورود تنها روزی یک کانتینر کالا نظارت زیادی نمی‌کند از سوی دیگر  مسئولان انتظامی و فرمانداری شهرستان بر ورود کالا نظارت دارند از اینها گذشته مردم هم  بخاطر مناسب بودن قیمت‌ها از خریدی که می‌کردند راضی بودند .

ابراهیمی تصریح کرد: استان کردستان و مخصوصا مناطق مرزنشین در فقر بسیاری به سر می‌برند چرا که هیچ منبع درآمدی ندارند کشاورزی به دلیل کوهستانی بون منطقه وجود ندارد و تنها در شهرستان دیواندره و آن هم به صورت دیم هست و دامپروری با وجود جمعیت فعلی جواب گوی نیاز مردم نیست و متاسفانه کارخانه و کارگاهی در این منطقه ساخته نشده و تنها یک کارخانه پتروشیمی در حاشیه شهر سنندج وجود دارد که تمامی کارکنان آن بیشتر از افراد غیربومی است.

وی گفت: روز گذشته بخاطر  تحصن بازاریان شهرستان بانه ، با فرماندار صحبت کردم قرار شد در اولین ملاقات با وزیر صنعت معدن و تجارت که احتمالا در همین  هفته صورت می‌گیرد تعدادی از معتمدان بازار به نمایندگی از بازاریان این شهرستان با وی گفت وگو کنند.  همچنین استاندار کردستان نیز جلسه‌ای با وزیر صنعت برای حل  مشکلات مرزی دارد که امیدوارم  به توافق برسند همگی هم قول همکاری دادند.

وی اظهار داشت: استان کردستان و به خصوص مردم مرزنشین شهرستان بانه نیز مانند خوزستان در جنگ تحمیلی ایران و عراق شهدای زیادی را تقدیم انقلاب اسلامی کردند و پای به پای نظامیان مردم شریف این شهرستان پاسدار مرز بودند و اجازه ندادند که دشمن یک قدم وارد این خاک شود و در بمباران 15 خرداد 1363 در یک روز 608 شهید داشتیم به طور مثال در یک خانواده به نام قادرخان‌زاده 37 نفر شهید شدند با این توضیح معتقدم  مردم استان مستحق چنین رفتارهایی نیستند و  دولتمردان نیز از هر کسی بهتر  به این موضوع واقفند.

وی در ادامه صحبت‌هایش گفت: ما مردم مرزنشین کردستان مخالف تولید کالای ایرانی و حمایت از آن نیستیم در صورتی که دولت از ما حمایت کند و  قبل از تعطیلی ، شغل مناسبی را جایگزین کند . اگر این اتفاق صورت گیرد  خودمان زودتر  بازارچه‌های مرزی را تعطیل و از ورود جنس خارجی جلوگیری می‌کنیم.

ابراهیمی خاطرنشان کرد:  نمی‌گوییم به اندازه شهرهای صنعتی مرکزی ایران مثل یزد و اصفهان، حداقل به اندازه شهرک مبارکه اصفهان به تمامی مردم کردستان اهمیت بدهد.در این استان‌ها  به دلیل وجود کارخانه‌های صنعتی چیزی حدود 20 تا 30 هزار کارگر مشغول به کارند در صورتی که بیشتر جوان‌های استان کردستان بیکار بوده و  تنها درآمد معیشتی آنها همین بازارچه است. 

وی گفت: برای پیشرفت استان کردستان و مخصوصا مناطق مرزنشین آن دولت حتی اگر تسهیلات زیادی بدهد باز هم این مناطق نسبت به جاهای دیگر ایران پسرفت دارد و پیشرفت زیادی نمی‌‌تواند داشته باشد به طور مثال شما وقتی از همدان، کرمانشاه و آذربایجان غربی وارد کردستان می‌شوید تمام جاده‌ها اتوبان و چند بانده است و تنها با ورود به استان کردستان متوجه می‌شوید که چقدر جاده‌ها قدیمی و متعلق به دهه 40 است که البته به تازگی به فکر  بازسازی جاده‌ها افتادند که امیدوارم زودتر به سر انجام برسد.

وی گفت: تحصن کسبه و بازاریان شهرستان بانه از یکشنبه گذشته 22 فروردین ماه سال جاری تاکنون ادامه دارد و تنها سوپرمارکت‌ها و نانوایان در سطح شهرستان بانه مشغول به کارند.علاوه بر بانه بازارهای مریوان، سقز نیز در تحصن بسر می برند.

گزارش : مریم بازوند

.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.