آیرین دانش‌آموز پایه دوم متوسطه اول یکی از دبیرستان‌های دخترانه شهر سنندج است، او از تیپ و ظاهر معلم ریاضی خود تعریف می‌کند و لابه‌لای سخنانش هم دلگیر و ناراحت می‌شود از اینکه حواس او و دیگر همکلاسی‌هایش به دلیل توجه زیاد به ناخن و آرایش خانم معلم‌شان همیشه پرت است.

موهای رنگ شده‌ای که از مقنعه خانم معلم همیشه بیرون است و ناخن‌های دراز و لاک زده که آیرین می‌گوید ناخن خودش نیست و کاشت کرده به اضافه استفاده از رژ لب‌های پررنگ از مواردی است که این دختر دانش آموز با آب و تاب از آن تعریف می‌کند.

به ما اجازه نمی‌دهند ناخن‌هایمان را لاک بزنیم ولی خوش به حال خانم معلم که کسی به او چیزی نمی‌گوید و همیشه با آرایش قشنگ سر کلاس درس حاضر می‌شود.

آیرین که سودای دکتر شدن در سر دارد از اینکه حواس او و دیگر همکلاسی‌هایش سر کلاس ریاضی جمع نیست و چشمانشان بیشتر ناخن‌های زیبای خانم معلم را نظاره‌ می‌کند، ناراحت است و می‌پرسد، درس ریاضی خیلی در دکتر شدنم تاثیر دارد؟

این دانش آموز ادامه می‌دهد، هر وقت هم از خانم معلم بخواهیم درس را یک بار دیگر برایمان تکرار کند و یا امتحان دیگری از ما بگیرد می‌گوید مگر پول اضافی به من می‌دهند که این کار را انجام دهم.

هستی هم در تایید سخنان دوستش آیرین می‌گوید پدر و مادرمان همیشه از وضعیت درس ریاضی ما ناراضی هستند و این درس هم به نسبت درس‌های دیگر نیاز به تمرین بیشتری دارد ولی معلم ما با توضیح بیشتر و وقت گذاشتن زیادتر برای ما چون حقوقش کم هستش، موافق نیست.

 علاوه براین واقعا نمی‌توانیم بخوبی هم گوش بدیم و بجای اینکه بیشتر به مسایل ریاضی توجه کنیم غرق در سیما و ظاهر خانم معلم می‌شویم و با خنده ادامه می‌دهد شما ندیدید خیلی رنگ مو و ناخن‌هایش زیبا است.

والدین به دلیل مشکلات اقتصادی فرصت پیگیری هر مساله‌ای را ندارند

 والدین یکی از دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه پرورش در سنندج به خبرنگار ایرنا گفت: دختران در سن نوجوانی بیشتر به پوشش و ظاهر آدم‌های اطراف خود توجه می‌کنند و از آنها الگو برمی‌دارند.

او که خود را پروین اسدی معرفی کرد، افزود:  به نظرم پوشش بیشتر معلم‌های مدرسه دخترم مطلوب است ولی گاهی مسائلی هم چون ناخن‌های دراز و لاک زده معلمی و یا آرایش صورت او حواس دانش‌آموزان را پرت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۲ فرزند دارد که هر دو محصل هستند، اضافه کرد: مسائل و مشکلات زندگی به حدی زیاد است که فرصت پیگیری مباحثی هم چون  پوشش معلم‌ها را ندارم چون می‌دانم وقت زیادی را باید به آن اختصاص دهم بنابراین از خیر آن می‌گذرم.

اسدی یادآور شد: البته بی تفاوت هم از کنار چنین قضیه‌ای نمی‌گذریم و آن را با مدیر مدرسه در میان گذاشته تا از طریق او مساله پیگیری شود.

وی در پاسخ به اینکه اگر پیگیری مدیر مدرسه جواب نداد و همچنان شاهد پوشش نامناسب معلم یکی از فرزندان خود باشد، آیا اقدامی خواهد کرد یا نه؟، گفت: برای اینکه کمک حال همسرم در کسب درآمد خانواده باشم در خانه فرشبافی و چند کار هنری دیگر انجام می‌دهم به همین دلیل فرصت رفتن به اداره آموزش و پرورش را ندارم و این فقط شامل من نمی‌شود این روزها بیشتر خانواده‌ها به حدی درگیر مسایل اقتصادی هستند که وقت پرداختن به یک سری موضوعات را ندارند.

اسدی اظهار داشت: انتظار داریم مسوولان آموزش و پرورش نظارت بیشتری بر نحوه پوشش معلم‌ها و مدیران مدارس داشته باشند و آنها از این امر غفلت نکنند.

با معلمانی که پوشش اسلامی را رعایت نکنند، برخورد می‌شود

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اشاعه و تعمیق حجاب و عفاف نیازمند آموزش‌های بنیادین و مدام در خانواده، مدرسه، دانشگاه واجتماع است.

حجت‌الله نریمانی افزود: تحقق فرهنگ حجاب و عفاف بدون حضور فرهنگیان ودانش آموزان امکان پذیر نیست و به بیان دیگر نقش فرهنگیان و دانش آموزان در تعمیق و گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه به مراتب پررنگ‌تر است.

وی افزود: در صورتی که هر کدام از کارکنان زن آموزش و پرورش حجاب اسلامی را رعایت نکنند مرتکب تخلف برابر بند ۲۰ ماده هشت قانون رسیدگی به تخلفات اداری شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: مسوولیت هدایت و نظارت برحسن اجرای آیین‌نامه برنامه‌های توسعه فرهنگی حجاب و عفاف و رعایت حجاب و پوشش اسلامی کارکنان، دانش آموزان و اولیا بر عهده مدیر مدرسه است.

نریمانی گفت: در صورت رعایت نکردن و موثر واقع نشدن تذکر شفاهی براساس قانون موضوع به رییس آموزش و پرورش ناحیه، شهرستان و منطقه گزارش می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر تذکرهای شفاهی جواب ندهد این کارکنان اعم از مدیر و معلم به اداره فرا خوانده می‌شوند و در صورت عدم رعایت پوشش اسلامی حتی تا عزل مدیر پیش خواهیم رفت.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش کردستان افزود: تا ۲ مرحله به چنین کارکنانی تذکر داده می‌شود و بعد از آن به  هیئت اختلاف معرفی می‌شوند تا در خصوص آنها تصمیم‌گیری شود.

اعتراض نسبت به پوشش معلم‌ها هم وارد زنجیره کسل‌ و خسته‌کننده بروکراسی اداری می‌شود و همین هم باعث شده کسی زیاد خود را درگیر آن نکند.

ناگفته نماند در بخش پوشش کارکنان زن در شیوه‌نامه توسعه و تحکیم فرهنگ عفاف و حجاب که به تمام مدارس ابلاغ شده است تنها قید شده پوشش زنان باید مانتو، شلوار و مقنعه مناسب و آراسته باشد و به مواردی در ارتباط با ممنوعیت‌ها پرداخته نشده است.

در بخش پوشش مردان استفاده از انگشتر و زنجیر طلا و پیراهن آستین کوتاه، استفاده از هرگونه لباس نامتعارف، تنگ و چسبان و دارای آرم و نشان ممنوع اعلام شده ولی چنین مواردی برای پوشش کارکنان زن در آموزش و پرورش ذکر نشده است.

معلم‌ها، مادران خانه دوم بچه‌ها هستند، بی‌شک کلام، رفتار و برخورد آنها در تربیت و پرورش آینده‌سازان کشور تاثیر فراوانی دارد، هر چند تعداد معلم‌هایی که تیپ، رفتار و کلامشان متناسب با فضای آموزشی و تربیتی مدارس نیست، کم و حتی شاید انگشت شمار باشند ولی ناگفته نماند حتی یک مورد هم در این خصوص اثر منفی خود خواهد گذاشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.