به گزارش خبرنگار ایرنا، سامان عبدالرحمان عصر چهارشنبه در مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک که با محوریت آب، انسان‌ و طبیعت در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: برای من و همکارانم حضور در این کنفرانس مایه افتخار است.
وی اضافه کرد: مجموعه بحث ها و مقالاتی که در این رویداد علمی ارائه شد در سطح بالایی بود که می بایست عنوان همایش بین المللی را برای آن انتخاب می کردند.
رئیس انجمن گیاه شناسی اقلیم کردستان عراق از تمام دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس تشکر کرد و افزود: امیدواریم در سنوات آینده هم شاهد برگزاری دوره های بعدی این کنفرانس در سطح بین المللی باشیم.

** نبود ساختارهای قانونی مناسب از عوامل ایجاد کم آبی
مدیرکل دفتر مدیریت و ارتقای بهره وری آب و آبفا وزارت نیرو نیز در این مراسم به عوامل موثر در ایجاد کم آبی اشاره کرد و گفت: علل فیزیکی ایجاد کم آبی شامل خشکب طبیعی، تغییرات آب و هوایی و تغییرات اقلیم، نبود یا محدودبودن ظرفیت ذخیره آب در آبخوان ها است.
بنفشه زهرایی افزود: عامل سازمانی و ضعف مدیریت متشکل از نبود ساختارهای سازمانی و قانونی مناسب، نبود ظرفیت های فنی و تخصصی، سیاست های تدوین شده بدون دید بلندمدت مانند تخصیص بیش از حد منابع از دیگر عوامل موثر در ایجاد کم آبی است.
وی اضافه کرد: کاربری نامناسب اراضی، سبک زندگی پر آب طلب، سرمایه گذاری ناکافی برای توسعه زیرساخت ها و کم بودن یا مجانی بودن قیمت آب از عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر در ایجاد کم آبی است.
مدیرکل دفتر مدیریت و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو یادآور شد: محبوبیت سیاسی اجتماعی ناشی از تخصیص آب یا توسعه زیر ساخت های هیدرولیکی از عوامل سیاسی موثر در ایجاد کم آبی است.
زهرایی گفت: راهکارهای تامین آب بیشتر منجر به کاهش مصرف نمی شود و فقط باید تا زمانی دنبال شوند که ناپایداری در منابع آب ایجاد نشده است.
در پایان سه مقاله برتر این کنفرانس در محورهای اصل همکاری در زمینه بهره برداری از آبراهه های بین المللی با تاکید بر آبراهه های بین المللی ایران و عراق نوشته آزاد عبدالقادر صالح ولدبیگی، دانش هیدرولوژی و کاربرد فناوری های نوین نوشته عطاالله شیرازی از دانشگاه کردستان و مقاله اخلاق، حقوق، مدیریت و حکمرانی آب نوشته کمال طاهری از شرکت آب منطقه ای کردستان معرفی و از آنها تجلیل شد.
پوستری با عنوان بررسی تغییرات شاخص های دمایی در کردستان نوشته عطالله امینی و محمد حسین سدری هم پوستر برتر این کنفرانس معرفی شد.
95 مقاله به دبیرخانه سومین دوره این کنفرانس ارسال شده بود که از این تعداد 73 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و از تعداد مقالات پذیرش شده 42 مقاله به طور شفاهی و 31 مقاله هم در قالب پوستر ارائه شد.
42 مقاله در 6 نشست طی دو روز برگزاری این کنفرانس ارائه شد و علاوه بر این سه نشست تخصصی با عناوین هیدرولوژی وقایع حدی و تغییرات اقلیمی، هیدرولوژی اجتماعی، آمایش سرزمین و توسعه پایدار و اکوهیدرولوژی برگزار شد.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.