کامران خرم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حجم آب ذخیره شده پشت سدهای استان به یک میلیارد و 694 میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سد قشلاق سنندج 100 درصد پر است، افزود: ظرفیت مخزن این سد 215 میلیون مترمکعب است که روز گذشته پر و سرریز کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان، میزان حجم آب سرریز از این سد را 30 مترمکعب در ثانیه اعلام کرد و گفت: این رقم با میزان آب خروجی از دریچه ها به بیش از 50 مترمکعب در ثانیه می رسد.
خرم با اشاره به اینکه سد چراغ ویس سقز 26 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد، اضافه کرد: برای جلوگیری از سرریز این سد میزان ورودی و خروجی آن تقریبا برابر شده است.
وی یادآور شد: حجم آب کنونی سد سنگ سیاه دهگلان نیز 16 میلیون مترمکعب است که 2 برابر این رقم ظرفیت دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با اشاره به اینکه سد تلوار 230 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد، اظهار داشت: بیش از 50 درصد این سد پر و در حال حاضر 90 میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده است.
به گزارش ایرنا، کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ ای است که موجب بارندگی ‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه (از نظر برداشت آب های زیرزمینی) محسوب می شوند.
استان کردستان 9 سد در حال بهره برداری، 12 سد در دست اجرا و 15 مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.
7355/3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.