شیروان یاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ شرکت کنندگان در بخش اصلی باید آثار منتشر شده را به زبان کُردی و در بازه زمانی که در فراخوان ذکر شده به سامانه ارسال کنند در غیر این صورت حذف می شود.
وی با بیان اینکه طبق سیاست و راهبرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و فراخوان جشنواره آثار ارسالی به بخش اصلی جشنواره باید به زبان کُردی باشد اضافه کرد: در میان آثار ارسالی در بخش گزارش از 74 اثر از چهار استان شرکت کنند تنها هشت اثر به زبان کُردی و 66 اثر به زبان فارسی است.
وی با بیان اینکه در گرایش تیتر هم از 47 اثر ارسال شده تنها هفت اثر به زبان کُردی و 40 اثر به زبان فارسی بوده است افزود: در گرایش سرمقاله و یادداشت هم از 117 اثر ارسالی 48 اثر به زبان کُردی و 69 اثر به زبان فارسی است.
یاری گفت: در بخش خبر که مهمترین موضوع در روزنامه نگاری محسوب می شود و زیربنای آن است هیچ اثری به زبان کردی به سامانه ارسال نشده است که این مسئله نشان می دهد ما در خبرنویسی به زبان کُردی مشکل اساسی داریم.
وی با اشاره به اینکه از 60 اثر ارسالی در بخش مصاحبه 35 اثر به زبان کُردی و 25 اثر به زبان فارسی بوده است اظهار داشت: تمامی 22 اثر ارسالی در بخش صحفه آرایی و گرافیک و تمامی آثار ارائه شده در بخش عکس پذیرفته شده است.
دبیر جشنواره رسانه های کردی اضافه کرد: در بخش طنز و کاریکاتور هم از 48 اثر ارسالی 42 اثر تایید شده و 6 اثر باید رفع نقص شود.
وی با اشاره به اینکه محدودیتی برای نوع زبان در بخش جنبی جشنواره وجود نداشته است گفت: در این بخش از جشنواره که شامل آثاری با موضوع شعار سال با محوریت حمایت از کالای ایرانی بوده در بخش یادداشت، گزارش تحلیلی و مصاحبه 38 اثر به هر دو زبان کُردی و فارسی ارسال شده است.
یاری افزود: در بخش نشریات دانشجویی ویژه استان کردستان 2 اثر از 2 شرکت کننده و در بخش نشریات تخصص و دانشگاهی ویژه استان کردستان 2 اثر از یک شرکت کننده به جشنواره ارسال شده است.
وی اظهار داشت: در مجموع 466 اثر از 156 شرکت کننده در بخش های اصلی و جنبی در سامانه ثبت شد که کردستان با 292 اثر از 95 شرکت کننده اولین استان بود و کرمانشاه با 113 اثر از 31 شرکت کننده استان بعدی است.
وی افزود: استان آذربایجان غربی با 28 اثر از 19 شرکت کننده و استان ایلام با 28 اثر از 12 شرکت کننده در رده های بعدی قرار گرفتند.
فراخوان جشنواره رسانه های کردی از 15 آبان منتشر شده بود اما انتخاب دیرهنگام دبیر جشنواره بعد از 2 ماه و نیم (65 روز) موجب شد اعلام نقض آثار دیر انجام شود که به نظر می رسد در مدتی که دبیری برای جشنواره انتخاب نشده بود باید خود کارشناسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان کار بررسی آثار و رفع نقض را انجام می دادند.
6108 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.