به گزارش خبرنگار ایرنا، بهرام نصراللهی زاده روز چهارشنبه در دومین همایش استانی بزرگداشت روز جهانی خاک اظهار داشت: در این سند، بحث های زیست محیطی به صورت شفاف بیان شده است.
وی تاکید کرد: خاک سرمایه اصلی برای ادامه زندگی بشر و همه موجودات است و باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد.
نصراللهی زاده با اشاره به عطش جدی برای فعالیت های توسعه ای آن را در تصادمی طبیعی با محیط زیست برشمرد و افزود: در استانی مانند کردستان دغدغه اشتغال جدی است و فشار زیاد ناشی از سرانه پایین درآمدی و بالا بودن نرخ بیکاری، همه را وادار کرده تا فکری به حال اشتغال کنند.
وی یکی از موضوعات مهم در این زمینه را سطح ایجاد اشتغال و تولید ثروت و نیز ایجاد ارزش افزوده بین بخش کشاورزی با سایر بخش ها دانست.
نصراللهی زاده یادآور شد: در بخش کشاورزی بنا به دلایلی ایجاد ارزش افزوده و اشتغال نسبت به بخش صنعت کمتر است و به همین دلیل تلاش برای ایجاد صنایع بزرگ مقیاس در حوزه صنعت و معدن مورد توجه زیاد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان تاکید کرد: هر یک از این فعالیت ها عوارض زیست محیطی و یا آلودگی هایی برای خاک دارد که آن را در معرض خطر قرار می دهد.
وی با بیان ضرورت ایجاد تعادل بین فعالیت های توسعه ای و ضرورت های حفظ منابع آب و خاک در نظام مدیریتی گفت: کشاورزی منبع و منشا اصلی تولید غذای مورد نیاز جامعه است و امنیت غذایی از ماموریت های جدی هر حاکمیتی به شمار می رود که ما هم باید در این زمینه گام برداریم.
نصراللهی زاده برگزاری این همایش ها را گامی برای تبدیل فرهنگ تک محوری به فرهنگ باور عمومی دانست و اضافه کرد: باید برای فراگیر شدن این فرهنگ در همه بخش ها جدی تر عمل کنیم که وظیفه دستگاه های فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه سنگین تر است.
وی از مطالعه جدی برای تامین اعتبار مورد نیاز بخش آب و خاک استان در شورای برنامه ریزی هم خبر داد و افزود: این مساله از اولویت هایی است که به زودی به نتیجه می رسد تا کشاورزی حفاظتی و حفاظت از سرمایه خاک تقویت شود.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.