ارسطو مینویی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: اغلب این چاه ها بر آبدهی منابع آبی شامل رودخانه ها، جوب های محلی، چشمه ها و چاه های مجاز تاثیر منفی گذاشته بود که با انسداد این چاه های غیرمجاز بیش از 500 هزار مترمکعب بە تعادل بخشی منابع آب منطقە کمک شدە است.
وی اضافه کرد: هم اکنون در شهرستان سروآباد 150 پروانه بهره برداری از منابع آب های زیر زمینی (چاه) با مصارف گوناگون شرب، صنعتی، کشاورزی و سایر مصارف موجود می باشد.
رئیس اداره امور منابع آب شهرستان سروآباد اضافه کرد: در این شهرستان 2 هزار و 363 دهنه چشمه وجود دارد که تاکنون برای 129دهنه چشمه پروانه بهره برداری با مصارف مختلف شرب، کشاورزی و صنعتی صادر شده است.
وی یادآور شد: منابع آبی شهرستان سروآباد شامل آب های سطحی (رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیرزمینی است که بهره برداری از این منابع آبی پس از صدور پروانە بهرەبرداری به صورت نصب موتور تلمبه، احداث ایستگاه های پمپاژ آب و حفر چاە صورت می گیرد.
مینویی اضافه کرد: در حال حاضر هشت ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه ها در سطح شهرستان شامل ایستگاه روستاهای تفلی، دره ناخی، دله مرز، ژیوار، سلین، رودبار، بلبر و پمپاژ قلعه گاه فعال است.
وی افزود: ایستگاه پمپاژ روستای قلعه گاه بخش مرکزی کە توسط شرکت آب منطقەای استان کردستان احداث شدە در سال 95 تحویل تعاونی آب بران روستای قلعەگاە شدە و در حال حاضر طرح توسعه باغات آن توسط اداره جهاد کشاورزی در حال انجام است.
وی اظهار داشت: در مجموع این 9 ایستگاه مساحتی بیش از 650 هکتار از اراضی آبی این شهرستان را تحت پوشش قرار می دهد.
وی اضافه کرد: همچنین پروانەهای بهره برداری برداشت از رودخانە برای بهره برداران روستاهای گوشخانی و گواز با سطح زیرکشت 18 و 17 هکتار، یک پروانه بهره برداری برای ایستگاه پمپاژ آب هورامان تخت با مساحت اراضی 31 هکتار و 2 پروانه بهره برداری برای ایستگاه پمپاژ آب روستاهای جولانده و ماضی بن با مساحت زیر کشت برابر 33 و 17 هکتار صادر شده است.
وی تاکید کرد: باتوجه به نقش این ایستگاه ها در توسعه و اشتغال شهرستان و با توجه به کاهش میزان دبی رودخانەهای سطح شهرستان نسبت به سنوات گذشته، مدیریت منابع آبی به ویژه در بالادست این ایستگاه ها ضروری است.
وی به جذب تخصیص های اخذ شده اشاره کرد و افزود: امسال طی 2 مرحله بیش از 11 میلیون متر مکعب آب از محل سد داریان و آب های سطحی و زیرزمینی برای شهرستان سروآباد تخصیص داده شدە است.
مینویی تاکید کرد: برای بهرە وری هرچە بهتر مردم شهرستان از این تخصیص ها و تاثیر هرچە بهتر بر توسعە شهرستان، اعتبارات استانی و شهرستانی جوابگو نبوده و مستلزم جذب اعتبارات ملی است.
وی گفت: بدون تردید نبود اعتبارات لازم برای اجرای پروژه های آبرسانی در بخش شرب و کشاورزی یکی از مشکلات اصلی توسعه کشاورزی و به تبع آن توسعه شهرستان، مبارزه با بیکاری و مهاجرت روستائیان است.
به گزارش ایرنا، استان کردستان با مساحت 29 هزار کیلومتر مربع دارای حجم بارشی معادل 13.2 میلیارد متر مکعب در سال (3.1 درصد کل بارندگی کشور) و 17 رودخانه دائمی و 24 رودخانه فصلی با حجم منابع آب سطحی 4.3 میلیارد مترمکعب (6.6 درصد روان آب های کشور) بوده و دارای سه حوضه آبریز درجه یک کشور است.
100 درصد جمعیت شهری استان کردستان از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند هستند و تمام شهرهای این استان زیر پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری قرار دارند.
342 هزار انشعاب آب و 317 هزار انشعاب فاضلاب در شهرهای استان کردستان واگذار شده که در قالب مشترکان خانگی، اداری، تجاری و خدماتی مشترک خدمات این شرکت هستند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از 50 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
7354/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.