به گزارش ایرنا، ماریو دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران عصر دوشنبه از خانه کُرد که به عنوان موزه مردم شناسی کردستان شناخته می شود بازدید و با کارشناسان در خصوص وضعیت موزه و آثار عرضه شده در آن تبادل نظر کرد.
دوتسنکو در این بازدید و پس از مشاهده بخش های مختلف از جمله نازک کاری، زندگی اجتماعی شهری و روستایی مردم کُرد، آداب حکومت داری و لباس و پوشش ساکنان قوم کُرد در نقاط مختلف کشور گفت: فرهنگ و رفتارهای اجتماعی این قوم به خودی خود یک گنجینه ای و بخشی از موزاییک فرهنگی ایران است و نشاط، شادی و استفاده از رنگ های طبیعی در این فرهنگ بارز است.
وی با اشاره به اینکه تنوع رنگ و فرهنگ در ایران به ویژه کردستان شگفت انگیز و جالب است، اظهار داشت: حفظ اصالت این فرهنگ در زندگی روزمره نیز از دیگر ویژگی های شگفت انگیز این مردم است.
به گزارش ایرنا، این موزه بزرگترین موزۀ مردم شناسی مربوط به یک قوم در ایران است که بخش های زیادی از جمله نگارخانه، حمام، غرفه های زندگی شهری و روستایی، مکتب خانه، صنایع دستی چون قلاب بافی و زیورآلات، بخش کشاورزی، مشاغل و فنون مختلف، بخش اسناد و عکس های تاریخی را در خود جای داده است.
خانه کُرد یا عمارت آصف یکی از قدیمی ترین بناهای موجود در شهر سنندج است و براساس شواهد و شیوه معماری احداث بنای اولیه آن مربوط به دوره صفویه و قسمت های دیگر آن در دوره قاجاریه تکمیل شده است.
هر چند عمارت آصف نام خود را از آصف دیوان گرفته است اما بانی اولیه آن را خانواده معتمد هاشمی ها (امجد الاشراف) می دانند و احتمالا خانواده محمدرضای وزیر پدر آصف دیوان آن را تملک کرده و سپس در زمان آصف دیوان با الحاق سردر ورودی در بخش های شرقی و غربی، عمارت شکوه نهایی خود را به دست آورده و از این رو به عمارت آصف مشهور شده است.
مجموعه عمارت حدود چهار هزار مترمربع عرصه و اعیانی دارد و علاوه بر سردر و دالان ورودی و اتاق تقسیم آب، دارای چهار حیاط است که عبارتند از حیاط بیرونی (اصلی)، حیاط اندرونی، حیاط مستخدمین و حیاط مطبخ.
این عمارت که به شماره 1882 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در سال 1376 توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تملک شد و پس از انجام مطالعات و تهیه طرح های لازم، مرمت احیای آن از سال 1378 آغاز شد و تا اردیبهشت سال 1382 به طول انجامید.
نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی و مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران امروز دوشنبه با حضور ماریا دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران در گالری سوره سنندج گشایش می یابد.
در این نمایشگاه 66 قطعه عکس از اسناد مهمی به نمایش گذاشته می شود که هر یک می تواند برای پژوهشگران ایرانی علاقه مند به علوم سیاسی، روابط و حقوق بین الملل سودمند باشد.
مجموعه عکس ها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.
در این نمایشگاه عکس هایی از حضور شخصیت‌های برجسته ایرانی هنگام تاسیس این سازمان جهانی، سفر هفت دبیرکل‌ سازمان ملل متحد به ایران و گزیده‌ای از طرح‌های به اجرا در آمده این سازمان در ایران به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه عکس اسناد تاریخی و عکس های همکاری های سازمان ملل متحد و ایران به مدت پنج روز تا 17 شهریور از ساعت 10 تا 12 و 17 تا 20 آماده بازدید علاقه مندان است.
سازمان ملل متحد سال 1945 میلادی تاسیس و جایگزین جامعه ملل شد، این سازمان توسط 51 کشور تاسیس و سال 2011 میلادی، 193 کشور عضو داشت، اعضای آن تقریبا شامل همه کشورهای مستقلی است که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده ‌اند.
شورای امنیت قوی‌ ترین نهاد سازمان ملل، پنج عضو دائمی دارد که در تصمیمات این شورا حق وتو دارند.
مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و مؤسسه های وابسته، هر سال با تشکیل نشست های منظم در مورد امور بین‌المللی و امور اجرایی مربوط به آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.
ایران به‌ عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل متحد در میان نخستین کشورهایی بود که مرکز اطلاعات سازمان ملل در آن تاسیس و فعالیت‌هایش چند ماه بعد، در ماه مه 1950 آغاز شد.
این فعالیت ها در سال 1980 به حالت تعلیق درآمد، سپس در 1991 دو باره آغاز شد و از سال 1994 به گونه‌ای کامل فعال شد.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.