به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی به عنوان متولی اصلی تأمین سلامت علاوه بر تربیت نیروی انسانی متخصص، تاسیس و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی شامل خانه بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستائی، پایگاه بهداشتی، بیمارستان، کلینیک و مراکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی را در دستور کار قرار داد.
این دانشگاه برای تحقق اهداف بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی فعالیت های خود را در قالب هشت معاونت از جمله معاونت آموزشی، تحقیقات و فناوری، بهداشتی، درمان، غذا و دارو، دانشجویی و فرهنگی، توسعه مدیریت و منابع و معاونت اجتماعی آغاز کرد.
در همین زمینه هشت دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، توانبخشی، پرستاری و مامائی، بهداشت و پیراپزشکی و در داروسازی استان همدان در فضایی به وسعت 50 هزار متر مربع برای خدمات رسانی به مردم، فعال هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار ایرنا، فعالیت های صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان این استان را تشریح کرد و اظهار داشت: شمار بیمارستان های این استان از چهار باب در سال 57 با پنج برابر افزایش به 20 باب رسیده است.
دکتر حبیب الله موسوی بهار افزود: همچنین 182 پزشک عمومی، سه پزشک متخصص و 200 کادر پرستاری در بیمارستان های این استان مشغول به فعالیت بودند که در چهلمین سال پیروزی انقلاب با تامین منابع انسانی مورد نیاز، این آمار به 852 پزشک عمومی، 582 پزشک متخصص و 2 هزار 878 کادر پرستاری رسیده است.
وی اظهار داشت: پیش از انقلاب متخصصان خارجی اقدام به ویزیت و درمان می کردند اما نه تنها هم اینک این آمار به صفر رسیده بلکه دانشجویان خارجی در این استان مشغول به فراگیری علم پزشکی هستند.
موسوی بهار گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان توسعه آموزش در کشورهای همسایه با هدف انتقال توانایی ها را مورد توجه قرار داده و دارای مجوز رشته‌های پزشکی عمومی (NBBS) در سطح بین المللی است.
وی افزود: شمار دانشجویان خارجی جذب شده این استان تاکنون 33 تن در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی، رزیدنتی ارولوژی و رادیولوژی است.
موسوی بهار ادامه داد: پذیرش دانشجویان خارجی از کشورهایی نظیر تاجیکستان، عراق، بحرین و هندوستان و پاکستان در حال انجام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: کلینیک های ویژه و مراکز فیزیوتراپی در همدان تا سال 57 وجود نداشت اما با توسعه فضای فیزیکی شمار کلینیک ویژه به 11 باب و مراکز فیزیوتراپی به 53 باب افزایش یافته است.
موسوی بهار گفت: با تامین کادر تخصصی و توسعه فضای فیزیکی شمار عمل های جراحی در این استان که تا پیش از انقلاب در مجموع یکهزار مورد ثبت شده بود، پس از پیروزی انقلاب به 61 هزار و 732 مورد تا پایان آذرماه سالجاری رسیده است.
وی افزود: هم اینک بیمارستان های همدان مجهز به 6 دستگاه سی تی اسکن و 2 دستگاه ام.آر.آی هستند و پنج دستگاه جدید نیز در حال خریداری و نصب است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: عمل جراحی قلب از صفر مورد در پیش از انقلاب به یکهزار و 492 مورد در سال جاری رسیده که 700 مورد از این عمل ها در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.
وی تامین کادر تخصصی و توسعه فضای فیزیکی با راه اندازی 31 بلوک زایمانی مدرن و انجام 130 پیوند اعضا را از دیگر خدمات صورت گرفته پس از پیروزی انقلاب دانست.
موسوی بهار اظهار داشت: پذیرش دانشجو در 129 رشته از جمله 70 رشته تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی، دستیاری و فوق تخصصی، دانشگاه علوم پزشکی همدان را جزو پیشرفته ترین دانشگاه علوم پزشکی منطقه غرب کشور قرار داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: هم اینک 6 هزار 311 دانشجو در رشته های مقطع ارشد، دکتری تخصصی، دستیاری پزشکی، فوق تخصصی، دستیاری دندانپزشکی، فلوشیپ دندانپزشکی، دکتری پژوهشی، مقطع لیسانس و کاردانی مشغول به تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: همچنین اعضای هیات علمی این دانشگاه به 452 تن شامل 50 استاد، 102 دانشیار، 251 استادیار و 49 مربی افزایش یافته است.
موسوی بهار درباره وضعیت اورژانس همدان در چهلمین سال از پیروزی انقلاب گفت: هیچگونه پایگاه اورژانس، آمبولانس و پد برای فرود بالگرد تا پیش از سال 57 در این استان وجود نداشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: هم اینک 55 پایگاه اورژنس، 60 دستگاه آمبولانس فوریت های پزشکی و هفت پد بالگرد در همدان فعال است و 120 دستگاه بی سیم دیجیتال نیز برای فوریت های پزشکی پیش بینی شده است.
موسوی بهار در ادامه ساخت 20 بیمارستان جدید و مدرن همچون بعثت، قلب فرشچیان، فرشچیان سینا، آیت اله شهید قدوسی نهاوند، آیت الله بهاری در بهار، مهر ملایر، ایجاد 800 باب واحد بهداشتی، 50 مرکز جامع سلامت، 67 محل زیست پزشک و 15 پایگاه سلامت را از شاخص ترین خدمات صورت گرفته در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: شاخص امید به زندگی که تا پیش از پیروزی انقلاب 54 سال ارزیابی شده بود، به میانگین 76.8 سال افزایش یافته و درصد پوشش واکسیناسیون از 40 درصد در سال 57 به 99 درصد در سال جاری رسیده است.
موسوی بهار ادامه داد: میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال نیز از 80 در یک هزار تولد زنده به 13.6 نوزاد کاهش یافته مرگ و میر مادران باردار هم از بیش از 100 مورد به ازای یکصد هزار زایمان به کمتر از 20 مورد تقلیل یافته است.
وی رسیدن درصد زایمان توسط افراد دوره ندیده از 50 درصد به صفر، افزایش اماکن عمومی دارای معیارهای بهداشتی شهری به 99 درصد و معیارهای بهداشتی شهری به 96 درصد، ایجاد سامانه یکپارچه بهداشتی و ثبت مشخصات حدود 97 درصد شهروندان در این سامانه را از اقدام ها و طرح های شاخص حوزه بهداشت و درمان همدان در 40 سالگی انقلاب برشمرد.
مصاحبه از: علیرضا جهانگیری
7526/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.