جهانبخش سنجابی شیرازی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: رتبه ایران در سازمان بین المللی استاندارد سازی (ISO) در سه سال اخیر با هشت رتبه ارتقا از 31 به 23 رسیده است که این نشان از گسترش همکاری های بین المللی این سازمان در دولت تدبیر و امید دارد.
وی اظهارداشت: کشور ما اکنون در مرجع بین المللی تائید صلاحیت و اعتبار دهی (IAF) عضو است و گواهینامه های سازمان ملی استاندارد، در 70 کشور دنیا قابلیت پذیرش دارد.
' انجمن بین المللی اعتباربخشی (آی.ای.اف- IAF) نهادی است که سازمان های مرتبط با ارزیابی و انطباق در انواع زمینه های مختلف مانند سیستم های مدیریت، محصولات، خدمات و کارکنان در آن عضوند.'
شیرازی افزود: قابل پذیرش بودن گواهینامه های صادر شده کشورهای عضو در ایران یکی از مزیت های اصلی عضو در این مرجع است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران اظهارکرد: سنجابی شیرازی با اشاره نامگذاری سال به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بیان داشت: مقام معظم رهبری در این شعار سال به مدیریت واردات و کیفی سازی صادرات تاکید داشتند که سامزان ملی استاندارد نیز در راستای اجرای این پیام 2 راهبرد پرداختن به مدیریت واردات و راهبرد کیفی سازی محصولات را مهم ترین اولویت کاری خود قرار داده است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به استاندارد جهانی حلال پرداخت و گفت : استاندارد جهانی حلال برای 57 کشور اسلامی تدوین شد که از بین این تعداد، سه کشور شیعه بوده و یکی از دستاوردهای استاندارد حلال نیز منبطق بر فقه شیعه است.
وی بیان داشت: 98 درصد شاخصه های استاندارد حلال در کشورهای اسلامی، منطبق با الزامات مذهب شیعه و فقه جعفری تدوین شده است.
وی گفت : نگاه ما ، بر محور صادرات و توسعه صادرات موادغذایی حلال به کشورهای دنیا است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران اظهارکرد: تولید محصولات با استاندارد حلال در سطح کشور و صادر کردن آن به کشورهای مختلف می تواند نقش مهمی در جایگزینی صادرات نفت و فرآورده های نفتی و توسعه اقتصاد حلال در سطح بین المللی داشته باشیم.
سنجابی اضافه کرد: در حال حاضر حجم تجارت و گردش مالی اقتصاد حلال از جمله مواد غذایی، گردشگری و پوشاک در دنیا، 2 هزار و 500 میلیارد دلار است که با اقدام هایی که در سال های اخیر در کشور صورت گرفته در این زمینه در عرصه بین المللی خوب وارد شده ایم و تا هفته پیش شانزدهمین پروانه حلال صادر شد.
حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی بین کشورهای اسلامی و غیراسلامی است.
رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیراسلامی ضروری است.
پروانه حلال، پروانه ای بین المللی برای اطمینان از رعایت اصول شرعی در ذبح است و کشورهای مسلمان و حتی برخی کشورهای غیرمسلمان، محصولاتی را که دارای برند حلال باشد، خریداری می کنند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران به همراه مدیران و کارشناسان این سازمان در سفر سه روزه به هرمزگان با استاندار هرمزگان دیدار کرده و به بازدید میدانی از گمرکات استان و مجموعه آزمایشگاه های استاندارد می پردازند.
7195/6048
خبرنگار : رقیه غلامی زاده ** انتشار دهنده : خلیل تنیده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.