علی بابایی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با اجرای طرح آبیاری نوین در این زمین ها تاکنون 61 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به این سامانه تجهیز شده است و 160 هزار هکتار از کل اراضی استان نیز قابلیت اجرا و استقرار این سامانه را دارند.
وی ادامه داد: 70 درصد اعتبار مورد نیاز اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی به صورت کمک هزینه دولتی پرداخت و 30 درصد بقیه نیز باید توسط کشاورزان تامین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار به طور متوسط سالانه حدود چهار هزار و 400 متر مکعب صرفه جویی آب در هر هکتار از اراضی کشاورزی را به همراه دارد.
بابایی با یادآوری اجرای 85 کیلومتر کانال آبیاری اراضی کشاورزی از ابتدای سال 92 تا کنون در استان مرکزی گفت: تا کنون یک هزار و 150 کیلومتر کانال آبیاری برای جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی در این استان ایجاد شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: تولید عسل در استان مرکزی نیز با بستر سازی در دولت تدبیر و امید با افزایش 230 تنی به 865 تن در سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: تولید گندم در این استان نیز با اجرای سیاست های حمایتی و اعلام به موقع قیمت تضمینی گندم توسط دولت با وجود خشکسالی از 312 هزار تن در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به 320 هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.
بابایی افزود: تولید محصولات زراعی استان مرکزی نیز با افزایش 352 هزار تنی در این مدت به یک هزار و 650 هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن درزمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.