به گزارش ایرنا، سیدعلی آقازاده روز یکشنبه در نشست مشورتی بخشداران استان مرکزی در اراک، افزود: بیکاری و نبود ظرفیت های کسب و کار از دلایل مهم خالی شدن روستاها از سکنه است و به منظور ترمیم این آسیب باید سیاست های اشتغالزا در قالب الگوی علمی و اجرایی در مناطق روستایی استان برجسته سازی شود.
وی ادامه داد: روستاها به عنوان قطب مولد از اهمیت زیادی بهره مند هستند و در برنامه کلان توسعه و آمایش سرزمین بر این مناطق به عنوان کانون تولید تاکید ویژه شده و دولت نیز با اعتقاد به این ظرفیت با ارائه تسهیلات ویژه از طریق بانک های مختلف خصوصی و دولتی می کوشددر روستاها اشتغال پایدار ایجاد کند.
استاندار مرکزی بیان کرد: جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی روستاها می توانند نقش موثری در توسعه اقتصادی کشور داشته باشند و در صورت خالی شدن روستاها از جمعیت، کانون های تولیدی کاهش یافته و در مقابل جمعیت مصرف کننده کشور افزایش می یابد که این برهم خوردگی توازن با اهداف توسعه محور مغایر است.
وی گفت: تبدیل وضعیت برخی از مناطق روستایی به شهر در دولت های پیشین بسیار عجولانه و بدون برنامه ریزی انجام شد چرا که روستا ظرفیتی مولد است که باید حفظ و حمایت شود و تبدیل آن ها به شهر غیرکارشناسی است.
آقازاده اظهار کرد: پرداخت یک میلیارد و 500 میلیون دلار تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی به طرح های اشتغالزایی روستایی یک اقدام ارزشمند دولت برای حفظ جمعیت روستایی است و بخشداران وظیفه دارند ظرفیت های مناطق تحت مدیریتشان را روستا به خوبی مورد ارزیابی قرار داده و با جذب تسهیلات ، گامی اساسی در راستای اشتغالزایی روستانشینان بردارند.
وی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات دولتی به اشتغال پایدار روستایی 10 سال پیش نیز از سوی دولت وقت انجام شد اما به دلیل ارائه طرح های غیرکارشناسی نه تنها گامی در راستای اشتغالزایی مولد برداشته نشد بلکه بخش عمده ای از جوانان روستایی بدهکار مستقیم بانک ها شدند.
استاندار مرکزی اظهار کرد: بخشداران را عامل ایجاد و حدت و همدلی بین دهیاران و شوراهای اسلامی روستایی هستند و به عنوان نماینده تام الاختیار دولت در بخش ها وظیفه دارند اقدامات دهیاران و به خصوص تخصیص اعتبارات طرح های روستایی را مورد ارزیابی قرار دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: تلاش مضاعف در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مهمترین وظیفه بخشداران است.
فتح الله حقیقی افزود: بخشداران باید ضمن نظارت گسترده بر طرح های اشتغالزایی روستایی باید نسبت به جذب سرمایه گذار نیز اقدام کنند.
وی برنامه ریزی های بلندمدت در راستای کاهش انواع آسیب های اجتماعی را از دیگر وظایف بخشداران دانست و گفت: مقابله با آسیب های اجتماعی یکی از خواسته های رهبر معظم انقلاب از مسئولان است و عاملان مقابله با این مهم در بخش روستایی بخشداران هستند که باید نسبت به این وظیفه خود آگاهی لازم را داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: آگاهی کامل از ظرفیت ها و ساختارهای روستایی و هدایتگری موثر اعتبارات دولتی بر اساس اولویت و ضرورت مکانی در روستاها تکلیف مهم بخشداران است.
وی اضافه کرد: از مصادیق مهم تکریم ارباب و رجوع این است که در گرو خدمت صادقانه و بی منت و همچنین عمل به وعده ها و قول ها رضایتمندی مردم افزایش یابد.
حقیقی تشریح عملکرد نظام اسلامی را یکی از مهمترین وظایف مسئولان دانست و گفت: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب مسئولان با تشریح عملکرد دستگاه خود باید امید و انگیزه را در جامعه افزایش دهند و در کنار آن زمینه انتقاد نیز باز باشد تا بهترین عملکردها به جا بماند و ضعف ها و مشکلات موجود نیز را شناسایی و نسبت به رفع آن ها برنامه ریزی شود.
وی، دهه مبارک فجر را بهترین فرصت برای تشریح عملکرد نظام اسلامی و دستگاه های اجرایی دانست و گفت: مدیران وظیفه دارند در شورای اطلاع رسانی استان شرکت کرده و عملکرد پنج ساله خود را از طریق رسانه ها برای مردم تشریح و تبیین کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی افزود: مرجع رسیدگی به اختلافات مدیران، فرمانداران،استاندار و معاونان استانداری هستند و هیچ مدیری حق ندارد نسبت به مدیری دیگر در مراجع قضایی شکایت کند.
وی اظهار کرد: وحدت، همدلی و یک صدایی مسئولان باید به خوبی برای مردم مشهود باشد چرا که تنها در این صورت می توان امید، انگیزه و اعتماد عمومی را در جامعه گسترش داد.
حقیقی، انتقادپذیری مسئولان در برابر نقدهای منصفانه را عامل توسعه و پیشرفت دانست و گفت: منتقدان و رسانه ها نیز باید از عملکرد مسئولان با رعایت انصاف و اخلاق به بوته نقد بکشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: مشارکت روستاییان در امور اقتصادی و توسعه روستاها ضروری است چرا که مشارکت این قشر از جامعه باعث ایجاد اعتماد به دولتمردان ومسئولان می شود.
مهدی زندیه وکیلی افزود: راه اندازی واحد های تولیدی در روستاها با مدیریت منطقی و کارشناسی از سوی بخشداران و دهیاران می تواند نقش مهمی در ایجاد فرصت های شغلی پایدار برای روستاییان و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها باشد.
وی اضافه کرد: دولت از طریق بانک های عامل اقدام به ارائه تسهیلات در راستای اشتغالزایی پایدار روستایی کرده است اما به دلیل نبود طرح های کاربردی و کارشناسی بخش قابل توجهی از منابع دولتی و تسهیلات کم بهره جذب نشده که باید این نقیصه به فوریت برطرف شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار کرد: 500 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از طریق بانک سینا به طرح های اشتغالزایی روستایی تعلق می گیرد اما از این میزان تنها 200 میلیارد ریال جذب شده است.
وی افزود: هنر بخشداران ارائه راهکار و طرح های اشتغالزایی با همفکری جمعیت روستایی است و نباید عملیات طرح و برنامه به طور کلی به روستائیان واگذار شود.
زندیه وکیلی اضافه کرد: جوانان و نوجوانان خلاقی در روستاها زندگی می کنند که در صورت توجه ویژه مسئولان می توان از آنان در راستای توسعه و بالندگی روستاها استفاده کرد.
وی، بوم گردی را گامی بلند به سوی توسعه پایدار و تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: بخشداران باید منابع دهیاری ها و تسهیلات بانکی را در مسیر اشتغال جدید هزینه کنند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز گفت: جانمایی فعالیت های روستایی باید از سوی بنیاد مسکن استان در طرح های هادی روستایی به خوبی دیده شود.
حمیدرضا نوازنی افزود: روستاها کانون های مولد هر جامعه ای محسوب می شوند و بخشداران و دهیاران باید با شناخت ظرفیت های روستایی، با راهبردهای موثر و جذاب شرایطی را مهیا کنند که جذابیت لازم برای زیست و رروستاییان و تقویت اقتصاد آن مهیا شود و روند مهاجرت به شهرها را معکوس کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان با نرخ بیکاری هشت و 2 دهم درصد بعد از استان سمنان پایین ترین نرخ بیکاری کشور را در نیمه نخست امسال کسب کرده است.
محمد تقی آبائی هزاوه افزود: امسال 2 هزار و 910 میلیارد ریال تسهیلات با عنوان اشتغال فراگیر و 2 هزار و 940 میلیارد ریال تسهیلات از محل قانون حمایت از توسعه و ایجاد استغال پایدار به روستاییان استان مرکزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: همچنین 160 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی، 430 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و 200 میلیارد ریال تسهیلات برای استفاده مددجویان بهزیستی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی یادآوری کرد: در صورت جذب همه این تسهیلات، تا پایان امسال 13 هزار و 500 فرصت شغلی در این استان فراهم می شود.
استان مرکزی 12 شهرستان، 33 شهر، 23 بخش و 792 روستای دارای دهیاری دارد.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.