دکتر «جواد نظری» عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بارش های مناسب بهاره موجب افزایش شمار قارچ های خودرو در طبیعت می شود که اغلب آن ها سمی است و می تواند مسمومیت حاد و حتی خطر جانی برای افراد به همراه داشته باشد و باید از مصرف ان ها خودداری شود.
وی توضیح داد: قارچ سمی را تنها از روی شکل ظاهر، رنگ، بو و مزه نمی توان تشخیص داد و حتی قارچ هایی که ممکن است در پرندگان و سایر جانوار ایجاد مسمومیت نکند در انسان می تواند خطرآفرین باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: روش هایی چون تغییر رنگ قاسق نقره در تماس با قارچ و وجود حشرات در اطراف قارچ سمی نیز مطمئن نیست و معیار علمی برای تسخیص سمی بودن قارچ به حساب نمی آید.
دکتر نظری گفت: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی به صورت تاخیری (5 تا 12 ساعت) در فردی که قارچ مصرف کرده باید به سرعت بیمار را به مراکز درمانی تخصصی منتقل کرد.
وی توضیح داد: توصیه می شود اگر بازمانده ای از قارچ مصرفی توسط بیمار در دسترس است برای شناسایی به بیمارستان ارایه شود.
دکتر نظری افزود: انتقال سریع بیمار مسموم با قارچ به مراکز درمانی ضریب بهبودی را افزایش داده و هرگونه تاخیر در این زمینه و یا خوددرمانی جایز نیست.
بهار سال گذشته در مناطق مختلف کشور اخبار متعددی از مسمومیت با قارچ سمی در رسانه منتشر شد.
6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.