به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه به مناسبت نخستین روز دهه مبارک فجر در بازدید از کشتارگاه صنعتی شهرستان گلوگاه در جمع خبرنگاران افزود : دکل بندی شغلی است که سبب شده تا فعالیت جوانان گلوگاهی تنها در شهرستان خودشان محدود نماند و علاوه بر کل کشور ، به صورت بین المللی هم فعالیت کنند.
وی با تاکید بر این که نیروی کار نباید و نمی تواند خودش را به یک شهرستان محدود کند ، گفت : باید نیروهای تحصیلکرده ها و پیشکسوتان در شغل دکل بندی، شرکتی تشکیل داده و فعال شوند تا با اعزام افراد به کشورهای دیگر و عقد قرارداد ، دکل بندی را به عنوان برند شهرستان گلوگاه نهادینه کنند.
نماینده عالی دولت در مازندران افزود : امروز دکل بندان ما در گلوگاه با واسطه کار می کنند ، در حالی که اگر شرکت تعاون تشکیل دهند و تبدیل به برند شوند می توانند علاوه بر حذف واسطه ، می توانند روی این کار به عنوان شغل دائم حساب کنند.
دکل بندی در ایران به عنوان شغل تخصصی گلوگاهی های استان مازندران شهرت دارد.
دکل بندی یک شغل مهارتی و پرخطر است . کار دکل بند نصب دکل های بزرگ انتقال برق و مخابرات است و به همین دلیل دکل بندها به طور معمول در خارج از محدوده شهری و مسکونی فعالیت دارند.
دکل بندی تا اواخر سال 91 در قوانین و مقررات کشور در تمامی بخش ها شغل محسوب نمی شد یعنی نه تنها به صورت مشخص در فهرست مشاغل تعریف شده سازمان تامین اجتماعی قرار نداشت ، بلکه حتی شغل آزاد نیز شناخته نمی شد.
بر اساس آمارهای رسانه ای از زمان آغاز دکل بندی در ایران تاکنون بیش از 800 دکل بند گلوگاهی در پی سقوط از از دکل برق هنگام کار کشته یا زخمی شدند. آمار کشته شدگان در این گزارش ها 130 نفر اعلام شد.
به رغم تلفاتی که شغل دکل بندی تاکنون در پی داشته ولی همچنان بر اساس گزارش های رسمی حدود 120 دکل بند گلوگاهی در نقاط مختلف کشور مشغول فعالیت در این شغل هستند.
** تاکید بر محرومیت زدائی از گلوگاه
استاندار مازندران همچنین بر ضرورت محرومیت زدائی از چهره شهرستان گلوگاه تاکید کرد و گفت : زیرساخت های شهرستان گلوگاه مناسب است و باید چهره محرومیت رفع شود که نیازمند همدلی و وحدت مردم و مسئولان است.
وی با اشاره به اشتغال زایی در روستاها ، افزود : با تفویض اختیاری که به فرمانداران در راستای ایجاد اشتغال روستایی داده شد ، آنان می توانند در اشتغال زایی ، تثبیت مشاغل و افزایش کیفیت زندگی در روستاها با هدف ماندگاری روستائیان و جلوگیری از مهاجرت و تغییر آن به مهاجرت معکوس فعال تر برخورد کنند.
استاندار مازندران همچنین با اشاره به اینکه 35 درصد جمعیت روستایی مازندران ، زیر چتر بیمه تامین اجتماعی روستایی هستند ، گفت : تا 2 ماه گذشته تنها 20 درصد روستائیان زیرپوشش این بیمه بودند و با پیگیری انجام شده به 35 درصد رسیده است.
وی افزود : در این نوع بیمه ، 60 درصد حق بیمه توسط دولت و بقیه از سوی بیمه شدگان پرداخت می شود تا کیفیت و معیشت روستاییان تقویت شود.
اسلامی با اشاره به جهش قابل توجه تعداد افراد زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر در مازندران در سال جاری ، گفت : مهم ترین علت افزایش بیمه شدگان اجتماعی روستایی در سال جاری ، تحقق وعده دولت تدبیر و امید در اجرای بازنشستگی پیش از موعد افراد زیر پوشش این صندوق است.
کشتارگاه ساوانا گلوگاه که مورد بازدید استاندار قرار گرفت سالانه ظرفیت 30 میلیون قطعه کشتار مرغ را دارد.
استاندار مازندران در جریان بازدید از این کشتارگاه بر ضرورت رفع کاستی های این مجتمع تاکید کرد و گفت : سرمایه گذارانی که با کیفیت و با دقت کار می کنند باید مورد حمایت باشند تا بتوانیم تولید و اشتغال را پایدار نگه داریم و در اقتصاد و معیشت مردم تاثیرگذار باشیم .
در دهه فجر امسال حدود 800 میلیارد تومان طرح در استان مازندران به بهره برداری می رسد که از این میزان حدود 122 میلیارد تومان مربوط به شهرستان گلوگاه است.
خبرنگار : مریم نظری ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7332/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.