به گزارش ایرنا عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه این نشست به خبرنگاران افزود: البته امدادها به صورت زمینی به سمت لرستان و پلدختر ارسال شده است.
وی با بیان اینکه ٢٤ استان کشور درگیر بارندگی هستند افزود: در بارندگی های اخیر همه دستگاه ها نهایت همکاری را داشتند.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه وزارت نیرو مکمل سازمان هواشناسی است گفت: نیازمند تحلیل روان آب ها و بررسی احتمال طغیان رودها هستیم.
وی افزود: البته نقش مردم را در زمان بحران باید جدی گرفت.
وزیر کشور گفت: به تمامی استان ها بخشنامه هایی مبنی بر ارسال امکانات و تجهیزات به مناطق سیل زده همچون ایلام، لرستان و خوزستان ارسال شده است.
به گفته وی استانداران می توانند نیازهای خود را بین استانی رفع کنند.
رحمانی فصلی تاکید کرد: دولت، خسارت های ناشی از سیل را برآورد و سپس تامین اعتبار خواهد کرد.
وقوع سه مرحله سیل در سال گذشته بیش از 500 میلیارد تومان خسارت در لرستان به جای گذاشت و مردم بسیاری از شهرهای لرستان به نحوی با تبعات این خسارت ها به استقبال سال 98 رفتند.
اما آغازین روزهای امسال نیز شدت بارش ها و وقوع سیل، نوروز را تحت شعاع قرار داده و مردم و مسئولان این استان درگیر و دار این حادثه هستند.
برآورد خسارت موج اول بارش های امسال تا 800 میلیارد تومان عنوان شد و در حالی که تلاش برای احیای مجدد استان آغاز شده بود موج بارشی جدیدی از ابتدای هفته جاری سراسر استان را در بر گرفته است.
اوج فعالیت این سامانه از دیشب آغاز شد و به صورت متناوب ادامه دارد، بارش های سیل آسایی که چندین رودخانه مرده استان را از خواب خشکسالی بیدار و روانه شهر و وروستاهای استان کرده است.
امروز سه رودخانه خرم آباد، و رودخانه شهرستانهای دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان کرده، سد مروک دورود سرریز کرده و برخی سدها همچون هاله و کزنار در آستانه سرریز هستند و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شده منزل خود را ترک کنند.
برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شد، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر راه دسترسی ندارند و تاکنون نیز شرایط جوی اجازه پرواز های امدادی به این مناطق را نداده است.
راههای منتهی به خرم آباد مرکز استان بسته شده و امروز با کشته شدن 2 نفر در معمولان و ویسیان، شمار جان باختگان بارش های سیل آسا در لرستان به هفت نفر رسید.
بارش های سیل آسا باند فرودگاه خرم آباد را احاطه کرد و معاون اول رییس جمهوری را مجبور کرد سفر خود به خوزستان را زمینی ادامه دهد.
مناطق جنوبی و ساحلی خرم آباد را سیلاب عظیم در برگرفته و روستاهای جنوب این شهر دچار آبگرفتگی شدید شده اند، در پلدختر به دلیل قطع راههای زمینی و ارتباط تلفنی تا شامگاه امشب، عدم امکان پرواز امدادی، اطلاعی از روستاهای سیل زده حاشیه کشکان در دسترس نبود.
چندین روستای پلدختر همچون بابازید، چم مهر و ودمرود زیر آب رفته اند، بخش غربی شهر با جمعیت حدود 6 هزار نفر و شهر معمولان نیز غرقاب هستند.
فرماندار دوره چگنی هم حجم خسارتها را بالا عنوان کرده و اظهار داشته 60 درصد منازل مسکونی دچار آبگرفتگی شدند.
ارتباط 290 الیگودرز و حدود 250 روستا در دلفان قطع شده است.
7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.