به گزارش ایرنا مهرداد فتحی بیرانوند روز شنبه در گردهمایی مروجین درس انسان و محیط زیست به مناسبت روز جهانی خاک در محل سالن جهادکشاورزی لرستان بیان کرد: اگرچه برخی معتقدند چالش آب مهمترین بحران زمین است اما متخصصان امر تاکید دارند که چالش خاک بیش از آب است.
وی اظهار داشت: اهمیت این موضوع تا حدی است که روز جهانی خاک در پنج دسامبر یعنی 14 اذرماه به منظور بحث در مورد اهمیت خاک و بیان چالش ها و مسائل آن نامگذاری شد.
فتحی بیرانوند ادامه داد: در دیدگاه حفاظت محیط زیست خطراتی سلامت خاک را تهدید می کند که عدم آگاهی مردم و عدم ارتباط با دستگاه های اجرایی مربوطه این چالش ها را افزایش می دهد.
وی اظهار داشت: در سطح کشور حدود 18.5 میلیون هکتار اراضی وجود دارد که از این میزان 8.5 میلیون هکتار آبی وتنها 1.3 هکتار دارای خاک با استاندارد های لازم هستند.
فتحی بیرانوند با تاکید بر اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد افزود: در سطح کشور محدودیت خاک وجود دارد و خاک کشور در معرض آسیب های زیاد فرسایش،آلاینده های زیست محیطی است.
وی اظهار داشت: زمان مورد نیاز خاک سازی حدود 300 تا 700 سال است که در ایران در مناطق شمالی به دلیل رطوبت بیشتر بین 100 تا 300 سال و در مناطق جنوبی و مرکزی تا یک هزار و 200 سال طول می کشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: اکنون در حوزه فرسایش خاک در بحران قرار داریم و یکی از چالش های پیش رو در این حوزه عدم اطلاع رسانی و آگاهی در سطح جامعه است .
وی بر ضرورت تعامل و آگاهی مردم در راستای حفظ و حراست از خاک تاکید کرد و گفت: بیان چالش ها و فرسایش خاک در سطح کلاس های درس کمک بزرگی در جهت انتقال پیام ها و آگاه سازی سطح جامعه دارد.
7274/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.