در جلسه هم اندیشی «بررسی وضعیت افسردگی در استان قزوین» به بررسی مستندات این ادعا پرداخته شد که در نهایت با استناد به تحقیقات انجام شده در ارتباط با اختلالات روانی، معرفی قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور غیرعلمی عنوان و آن را رد کردند.
به گزارش ایسنا منطقه قزوین، جلسه هم‌اندیشی صداوسیمای مرکز قزوین با موضوع «بررسی وضعیت افسردگی در استان قزوین» با حضور مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، برنامه‌سازان صداوسیما و جمعی از کارشناسان حوزه سلامت روان، متخصصان حوزه روانشناسی و اصحاب رسانه استان قزوین در سالن اجتماعات صداوسیمای مرکز قزوین برگزار شد.   نبود هیچ مستند علمی برای ادعای «قزوین افسرده‌ترین استان کشور»
در این نشست روانشناسان و فعالان رسانه با استناد به تحقیقات انجام شده اخیر در ارتباط با اختلالات روانی، معرفی قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور را غیرعلمی دانسته و آن را رد کردند.
لادن محمدی زاده رئیس گروه سلامت روان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این نشست بیان کرد: آخرین پایش وزارت بهداشت و درمان در سال ۹۰ نشان می‌دهد در بین اختلالات روان‌پزشکی، اختلال افسردگی بیشترین فراوانی را دارد؛ اما در هیچ کجا اشاره نشده که قزوین افسرده‌ترین استان کشور است؛ براساس پایش انجام شده میزان افسردگی در جمعیت استان قزوین معادل میانگین کشوری است.
حمید رضا نجاری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز از اجرای طرح پیمایش سلامت تا آخر امسال خبر داد و گفت: در استان قزوین هم مانند هر جای کشور اختلال افسردگی وجود دارد و این امری طبیعی است.
القای وجود آمار بالای افسردگی در قزوین موجب انحراف افکار عمومی می‌شود
سعید انبارلویی مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین نیز با طرح این سؤال که براساس چه منبع و معیاری قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور معرفی می‌شود، اظهار کرد: بیان مطالب کارشناسی نشده این‌چنینی می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته و موجبات تشویش و انحراف افکار عمومی جامعه را فراهم آورد.
وی افزود: اگر مردم ما به‌درستی با هویت غنی و ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، دینی و تاریخی خود آشنا شوند نه‌تنها دچار افسردگی نخواهند شد بلکه خود منبعی برای تزریق و انتشار انگیزه و نشاط مضاعف به جامعه خواهند شد که در نهایت محصول آن بالا رفتن عزت‌نفس جامعه است.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین همچنین ادامه داد: ما منکر وجود افسردگی در جغرافیای استان نیستیم، اما باید واژه «ترین» از دایره افسرده بودن شهر قزوین حذف شود چرا که القای وجود آمار بالای افسردگی در قزوین موجب انحراف افکار عمومی از واقعیات موجود می‌شود.
انبارلویی در پایان خاطرنشان کرد: در این میان متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت روان در کنار اهالی رسانه می‌توانند ضمن بیان حقایق علمی و ارائه راهکارهای مناسب جهت تعالی عزت‌نفس جامعه و بالا بردن فرح بخشی و نشاط در جامعه از انتشار اخبار نادرست ممانعت نموده و از حریم سلامت روان و افکار عمومی مردم پاسداری و مراقبت نمایند و همچنین پرواضح است که مشارکت روانشناسان و متخصصان این امر با اهالی رسانه می‌تواند بسیار مهم و تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.