به گزارش ایرنا عنایت الله رحیمی، شنبه در نشست ستاد بازسازی و بازتوانی خسارت ناشی از سیل در شیراز، زیان های وارده از سیل اخیر به مزارع، باغ ها، تاسیسات شهری و زیرساخت های استان فارس را پنج هزار میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی و وارد آمدن خسارت، باید نسبت به تهیه طرح جامع ساماندهی مسیل های مراکز روستایی شهری به ویژه شهر شیراز اقدام شود.
او ادامه داد: ضروری است تهیه و اجرای طرح دفع آب های سطحی دروازه قرآن و همچنین ساماندهی محله سعدیه به عنوان اولویت در دستور کار قرار گیرد.
استاندار فارس اظهار داشت: با توجه به خسارت های وارد شده به منازل مسکونی در شهرک سعدی، نیاز است که بازسازی این منازل با کمک خیران انجام شود و آن دسته از واحدهایی که نیاز به تعمیرات دارند ظرف یک هفته تعیین تکلیف شوند.
وی گفت: جاری شدن سیل در دروازه قرآن شیراز واقعه ای نادر بود که در روز پنجم فروردین و در عرض 10 تا 15 دقیقه رخ داد که علت اصلی بروز آن باید از طریق علمی و بدون پیش داوری، بررسی و اعلام شود.
رحیمی اظهار داشت: علاوه بر این، باید برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، راهکارها و طرح هایی نیز ارایه شود.
وی گفت: مردم استان فارس و شهر شیراز در جریان سیل اخیر نهایت همت، انسان دوستی و نوع دوستی خود را به نمایش گذاشتند و به همین دلیل به اداره کل میراث فرهنگی این استان توصیه می شود که نامگذاری و ثبت روز پنجم فروردین به عنوان روز میهمان نوازی، مهربانی و نوع دوستی برای شیراز را دنبال کنند و بی شک این افتخار بزرگی برای فارس و شیراز خواهد بود.
رحیمی ادامه داد: اگر حضور و همکاری مردم، تمام مجموعه ها و دستگاه ها نبود، چنین حادثه بزرگی که شبیه به سونامی بود، ساماندهی نمی شد.
استاندار فارس، همچنین از پیام تسلیت تسکین بخش رهبر معظم انقلاب و حضور دولتمردان در استان فارس و شهر شیراز نیز قدردانی کرد.
وی، با اشاره به نبودن برخی مدیران در زمان بروز سیل در شیراز گفت: البته با توجه به تعطیلات، تعدادی از مدیران در مرخصی بودند اما از آنها حتما توضیح خواهیم خواست که چرا به با وجود اینکه شاهد وقوع این بحران بودند، احساس مسئولیت نکرده، از مرخصی خود بازنگشتند و در محل ماموریت خود حاضر نشدند.
استاندار فارس اضافه کرد: تمام این موارد بررسی خواهد شد و چنانچه مدیری در این زمینه بی مبالاتی و بی توجهی کرده باشد در چاچوب قانون برخورد خواهد شد.
استاندار فارس، ضمن قدردانی از کمک های مردم استان به سیل زدگان گفت: هم اینک در مرحله ای هستیم که کمک ها باید به شکل متمرکز، از طریق جمعیت هلال احمر و کمیته امداد به دست نیازمندان برسد چرا که اگر این کار به شکل پراکنده انجام شود نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت.
وی افزود: علاوه بر این، مردم و دستگاه های اجرایی فارس تاکنون کمک های نقدی و غیر نقدی هم به مردم استان های سیل زده خوزستان و لرستان اهدا کرده اند و تعدادی از ماشین آلات سبک و سنگین از استان فارس برای کمک به سیل زدگان استان های نام برده ارسال شده است.
رحیمی، از شهروندان و همچنین فعالان فضای مجازی هم خواست که ضمن خودداری و پرهیز از دامن زدن به مسایل خاص، به متولیان امر اجازه دهند که هرگونه مساله ای در این زمینه را در چارچوب قانون پیگیری کنند.
او افزود: اینکه گفته می شود تخریب یک خاکریز یا سد مربوط به پادگان سپاه باعث بروز این سیل در شیراز شده کاملا کذب است و به هیچ وجه منطقی و قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: به نظر می رسد در حالی که نماینده ولی فقیه در استان به همراه دیگر مسئولان، دستگاه ها و مجموعه ها با همدلی در صحنه حضور دارند و پای کار هستند، برخی دوست ندارند که این همدلی وجود داشته باشد و به دنبال ایجاد تفرقه هستند.
فرماندار شهرستان شیراز هم در این نشست اعلام کرد: میزان زیان های ناشی از سیل پنجم فروردین 98 در این شهر 121 میلیارد و 480 میلیون تومان برآورد شده است.
به گفته محمدرضا امیری، بر اثر وقوع این سیل در دروازه قرآن شیراز 21 نفر جان باختند، 164 نفر مصدوم شدند و خسارت های بسیاری به خودروهای در حال عبور وارد آمد.
همچنین بنا به اظهار فرماندار شیراز، در این حادثه شماری از واحدهای مسکونی این شهر خسارت دید که 297 واحد آن در محله سعدی شیراز واقع شده است.
6122 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.