معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس شنبه در این باره به ایرنا گفت: این نمایشگاه طی هفت روز پذیرای بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده بود.
مهدی امیدبخش همچنین اعلام کرد: چهار میلیارد تومان مجموع خرید کلی این دوره از نمایشگاه بوده است و مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون تومان بن نیز به فروش رسیده است.
پارسال تعداد بازدیدکنندگان از این نمایشگاه 100 هزار نفر اعلام شده بود.
مسئولان برگزاری نمایشگاه روز نخست گفته بودند یک میلیارد و 500میلیون تومان بن به این نمایشگاه اختصاص یافته است.
همچنین امسال 881 ناشر و نمایندگی، 30 کتابفروشی، 30 ناشر استانی، 45 مرکز فروش متمرکز، 223 نمایندگی نشر و 613 ناشر مستقل به ارائه کتاب ها و دیگر تولیدات فرهنگی خود به بازدیدکنندگان پرداختند.
این نمایشگاه که در روز‌های نخست آذرماه و با بارانی بی وقفه آغاز شده بود، تا اواسط هفته نتوانست انتظارات ناشران و کتابفروشان را در حوزه فروش برآورده کند چراکه دوری مسیر،‌وضعیت آب و هوا و افزایش قیمت کتاب‌ها تعداد مراجعان را کاهش داده بود اما در روز‌های پایانی میزان اقبال مردم به این نمایشگاه افزایش یافت.
نبود تنوع موضوعی در کتاب های عرضه شده همچنین کتاب سازی از دیگر عوامل کم رغبتی مردم به خرید از این نمایشگاه بود.
عرضه کتاب هایی با یک عنوان اما ترجمه های گوناگون که نمایانگر کتابسازی است، دراین نمایشگاه مشهود بود.
عمده کتاب ها در موضوعات ادبی، دینی و کلیات بود و از کتاب های جامعه شناسی، تاریخ، جغرافیا، رسانه(رسانه های غیر دیجیتال) کمتر دیده می شد یا اصلا وجود نداشت.
چند ناشر عمده که کتاب های سیاسی، فلسفی، تاریخی عرضه می کنند در این نمایشگاه غایب بودند.
همچنین با آنکه پیش از این، از ایجاد تغییرات بر مبنای نظرسنجی سال گذشته و نیز آسیب‌شناسی برگزاری نمایشگاه در ادوار پیشین سخن گفته شده بود، برخی مسائل و مشکلات همچون نبود مکان مناسب برای استراحت بازدیدکنندگان، نبود مکان‌هایی برای امانت گذاشتن کتاب و عدم خلاقیت در برگزاری برنامه‌های جنبی نمایشگاه به چشم می‌خورد.
البته در این میان، نامگذاری راهرو‌ها با نام یکی از شاعران و نویسندگان شیرازی، ابتکاری بود که هم باعث می‌شد در طول یک هفته نام این مشاهیر بیشتر شنیده و دیده شود و هم دسترسی به غرفه‌ها و یافتن آن‌ها را آسان کرده بود.
برخی برنامه‌های جنبی که عنوان شده بود، نه در حاشیه نمایشگاه که در بطن آن برگزار می‌شود، تکرار برنامه‌های سال گذشته با همان روال پیشین و همان مدعوین بود؛ هرچند در مکانی مناسب ‌تر و در سالن کتاب‌های عمومی برگزار شد.
این نمایشگاه علاوه بر میزبانی از کتابخوان‌ها و کتابدوستان، پنجمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال نیز بود اما حضور این رسانه‌ها نیز تنها به چند غرفه محدود مانده بود.
مطبوعات هم که طی سال‌های گذشته یار همیشگی این نمایشگاه بودند، در این دوره از نمایشگاه حضوری پر فروغ نداشتند و تنها سه روزنامه خبر جنوب، عصر مردم و طلوع در این گردهمایی فرهنگی آمده بودند.
نماینده برخی از مطبوعات غایب به ایرنا گفتند به دلیل مشکلات مالی پیش روی مطبوعات، کاهش آگهی‌ها در دو بخش خصوصی و دولتی و بی‌انگیزگی در این نمایشگاه شرکت نکرده‌اند که این مساله نشان‌دهنده وضعیت ناگوار مطبوعات فارس و روزنامه‌های شیراز است که برخی از آن‌ها با بیش از بیست سال قدمت در این شهر فعالیت می‌کنند.
گردهمایی 40 ناشر برتر کشور و گفت‌ و‌گو و تبادل نظر درباره مسائل روز حوزه نشر، همچون قیمت فزاینده چاپ کتاب، قاچاق کتاب و ضرورت ایجاد اتحادیه سراسری ناشران نیز از دیگر برنامه‌هایی بود که در این دوره از نمایشگاه کتاب برگزار شد.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.