در این یادداشت به قلم سارا سپهوند آمده است: آمارها می‌گویند در دنیا به ازای هر 10هزار خودرو حدود 9 نفر کشته می‌شوند، در حالی که در ایران به ازای این تعداد خودرو، 37 نفر کشته می‌شوند.
بر اساس برخی آمارها سالانه حدود 800 هزار تصادف رانندگی در کشور رخ می‌دهد. همچنین روزانه 43 نفر و هر 71 دقیقه، یک نفر در جاده‌های ایران کشته می‌شوند.
در ایران، حوادث رانندگی پس از آلودگی هوا بیشترین قربانیان را می‌گیرد. ناامنی جاده‌ها، خودروهای بی‌کیفیت و خطای انسانی سه مؤلفه‌ای است که بسیاری از کارشناسان تصادفات جاده‌ای را به آن گره می‌زنند. اما برخی کماکان سعی بر این دارند که از فاکتور خطای انسانی و عدم رعایت نکات ایمنی از سوی راننده‌ها چشم‌پوشی کنند و میزان بالای مرگ و میر جاده‌ای را به سازندگان خودروها یا استاندارد نبودن جاده‌ها ربط بدهند. این در حالی است که رانندگان ایرانی به‌عنوان رانندگانی شتاب‌زده و علاقه‌مند به سبقت‌های خطرناک در سطح دنیا شناخته شده‌اند. در برخی از تصادفات عابران در پیاده‌رو را هم زیر گرفته‌اند.
اگر چه نمی‌توان نقش کیفیت خودروها از جمله خودروهایی نظیر پراید که به قاتل جاده‌ها معروف است و همچنین عدم امنیت جاده‌ها را از نظر دور داشت، اما براساس اعلام پلیس راه بیشتر حوادث جاده‌ای در اثر بی‌احتیاطی و عدم توجه عامل انسانی به وقوع می‌پیوندد.
این خطاها مواردی چون عدم توجه راننده به فاصله خودروی جلویی، سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ، رانندگی و به خصوص خستگی و خواب‌آلودگی و سرعت بالا را شامل می‌شود. گاهی عوامل محیطی همانند یک بارندگی شدید یا رانش جاده ممکن است باعث به وجود آمدن یک حادثه مرگبار شود.
بخشی از عامل انسانی که در تصادفات جاده‌ای به عنوان یک مؤلفه مهم از آن یاد می‌شود به فرهنگ رانندگی رانندگان ایرانی برمی‌گردد. بسیاری از راننده‌ها که هر روزه در جاده‌ها تردد می‌کنند کوچکترین آموزشی در زمینه رفتار مناسب حمل‌ونقلی و فرهنگ استفاده از وسیله نقلیه برای کاهش خطرات ندیده‌اند.
بدون تردید آموزش در برابر ساخت، تعریض و ایمن‌سازی جاده‌ها، اقدامی کم هزینه و زود محصول است. اگر آموزش عمومی را مانند تمام کشورهای توسعه‌یافته از سطح دانش‌آموزان که به راحتی آموزش‌پذیر هستند و رانندگان وسایل نقلیه و متصدیان امور اجرایی آینده کشور هستند، شروع کنیم بدون شک در دهه‌های آینده جاده‌های کشور قتل‌گاه ایرانیان معرفی نمی‌شود یا حداقل در صدر جدول قربانیان جاده‌ای در جهان قرار نمی‌گیریم. بنابراین برای فاصله گرفتن از این شرایط بحرانی باید تلاش کرد که فرهنگ صحیح رانندگی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در جامعه نهادینه شوند.
منبع: روزنامه سبحان
2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.