به گزارش ایرنا حمیدالدین یوسفی روز چهارشنبه در نشست اعضای شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش افزود: سهل انگاری در انجام وظایف و رها کردن کارها سبب افزون شدن مشکلات و تحمیل هزینه بر دولت و مردم می شود.
وی اظهار داشت: برگزاری جلسات شورای مبارزه با مواد مخدر باید به صورت ماهانه، کاربردی، تخصصی و همراه با راهکار باشد.
یوسفی بیان کرد: شاخص های انجام کار و عملکردهای مصداقی و همراه با احساس درد و مسئولیت پذیری و خروجی کار در مبحث مقابله با اعتیاد باید نشان داده شود.
فرماندار خاش ادامه داد: انداختن چتر امنیتی بر معضلات و مشکلات و پوشاندن مشکلات یک آسیب جدی بوده که بسیاری از ضعف های حاشیه نشینی، اعتیاد، طلاق و معضل زیست محیطی را پدید می آورد.
یوسفی تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی تواند به کاهش آسیب ها کمک کند، لذا همه اقشار جامعه اعم از علما، سران اقوام، بزرگان، نخبگان، خانواده ها و غیره موظف هستند به کاهش دادن آسیب ها کمک کنند.
وی خاطر نشان کرد: 50 درصد زندانیان شهرستان را افراد دخیل در اعتیاد و مواد مخدر تشکیل می دهند.
وی گفت: رشد آمار بالای شهیدان و جانبازان راه مبارزه با مواد مخدر و رشد خانواده های بی سرپرست آسیبی جدی بوده که از طریق مواد مخدر و اعتیاد شکل گرفته اند.
فرماندار خاش اهمیت کار کردن عملی و تخصصی در مبحث اعتیاد را متذکر شد و افزود: باید همه اقشار جامعه در متن جامعه حضور یافته و مشکلات و درد مردم را احساس کنند و منزلت اجتماعی افراد حفظ شود.
وی اضافه کرد: خانواده ها، جامعه، مسئولان، شوراها، دانشگاهها، بهداشت و غیره باید به بهبود یافتگان از دام اعتیاد توجه ویژه ای داشته باشند و به آنها بهاء بدهند و با تشویق و برنامه های حمایتی به این افراد حیات دو باره بخشند.
یوسفی بیان کرد: آموزش و پرورش و شبکه بهداشت باید با جدیت در مبحث مبارزه با مواد مخدر پای کار بیایند و جامعه را از آسیب های اعتیاد پاک کنند.
وی ضرورت ساماندهی قلیان سراها و بوفه های مدارس و جمع آوری خرده فروشی های مواد مخدر و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر و توجه به نیازهای فکری، تفریحی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و معیشتی اقشار جامعه را خواستار شد.
وی تشکیل ان جی اوها، وسیع کردن نگاه اجتماعی، کمپین های مجازی ترک اعتیاد، ورزش، آموزش و حاشیه نشینی با بهره گرفتن از ظرفیت شبکه های اجتماعی از سوی ادارات و نهادها و شوراها را با اهمیت خواند و تاکید کرد: همایش های اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی با حضور علما و کارشناسان بهداشت و بهزیستی و غیره در آینده باید برگزار شود.
امام جمعه شهرستان خاش نیز گفت: به تعبیر آیات الهی و احادیث نبوی هرگونه مسکر و نشئه آور حرام است و انسان سالم نباید به دست خودش برای نابودی اش تلاش و به خانواده و جامعه خود آسیب وارد کند.
حجت الاسلام غلام رضا دهقان افزود: مقام معظم رهبری نگران مبحث اعتیاد در کشور هستند، لذا تلاش برای مقابله با معضل اعتیاد و جمع آوری مراکز عرضه مواد مخدر باید با جدیت در ستاد دنبال شود تا افراد به آسانی نتوانند به مواد دسترسی داشته باشند.
امام جمعه خاش با تاکید بر اهمیت اجرای باشکوه برنامه های گرامی داشت هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: از 6 تا 12 تیر هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شده که این موضوع دارای اهمیت بوده و در کشور ویژه برنامه های خاص آن برگزار می شود.
مولوی محمدعلی شهنوازی امام جمعه مسجد جامع توحیدیه اهل سنت خاش هم بیان کرد: خرید و فروش و مصرف مواد مخدر از دیدگاه اسلام حرام بوده و شریعت این عمل را که به سلامتی بدن و عقل آسیب وارد می کند، ناجایز می داند و خدواند در قرآن بر دور شدن از امور نهی شده تاکید دارد.
مولوی عبدالستار حسین زهی امام جمعه مسجد جامع حنفاء اهل سنت خاش با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی و کمک به اشتغال افراد معتاد؛ ضرورت رایگان کردن خدمات در کمپ های ترک اعتیاد را خواستار شد.
مولوی یعقوب حسین بر رابط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت خاش هم اظهار داشت: برای ریشه کن کردن معضل اعتیاد؛ دخیل کردن خیران و ادارات و نهادها، توجه به نیازهای فرهنگی، تفریحی، فراهم کردن زمینه پرکردن اوقات فراغت و گسترده کردن فعالیت های ورزشی، آموزشی و اشتغال و تامین معیشت مردم ضرورت دارد.
مولوی عبدالحکیم عمرزهی مفتی اهل سنت خاش هم با تاکید بر جمع آوری خرده فروشی های مواد مخدر در محلات گفت: در حرمت مواد مخدر همه علما اتفاق نظر دارند، خرید و فروش و مصرف آن حرام است لذا بسیاری از آسیب های اجتماعی مانند طلاق، سرقت، راهبندانی و غیره ناشی از اعتیاد می باشد که به جامعه ضررهای بسیاری وارد کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش با گرامیداشت هفته مبارزه با مواد مخدر به تشریح ویژه برنامه های این هفته پرداخت و گفت: تجلیل از افراد و خانواده های بهبود یافته، برپایی نشست های پرسش و پاسخ و برنامه های آموزشی و فرهنگی و اجرای مسابقات ورزشی و همایش های پیاده روی خانوادگی، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهیدان از مهمترین برنامه های این هفته است.
عید محمد قلندرزهی افزود: اعتیاد معضلی جدی و بحران زا بوده که به مباحث اشتغال و تولید و معیشت و درمان و غیره آسیب زده است.
وی تصریح کرد: آسیب های اعتیاد باید در تریبون های نماز جمعه بیش از پیش تشریح شود.
بهزاد بهادری رئیس شورای شهر خاش هم با اشاره به اینکه 12 پاتوق معتادان از سوی شهرداری تخریب شده بر ضرورت ساماندهی قلیان سراها و تامین امنیت مراکز تفریحی و پارکها تاکید کرد.
ادریس تمندانی رئیس بهزیستی خاش گفت: درمان و پیشگیری از اعتیاد و آموزش اقشار جامعه و تلاش برای کاهش دادن آسیب های اجتماعی مورد توجه است و پارسال 1360 نفر در کمپ های قانونی زیر پوشش قرار گرفته اند که درمان شوند.
وی بر اهمیت تعطیل کردن کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز در شهرستان خاش تاکید کرد.
منصور خاشی رئیس مرکز بهداشت خاش هم به سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه مقابله با معضل اعتیاد اشاره و از مبحث کاهش سن اعتیاد و اعتیاد زنان و مصرف بالای مواد مخدر صنعتی در جامعه ابراز تاسف کرد و افزود: کاهش دادن مصرف الکل و دخانیات از اولویت های مهم بهداشت برای کاهش دادن آثار و تبعات منفی مصرف مواد مخدر است.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.