گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

سفیر پیشین ایران در بغداد: نخست وزیر جدید عراق وظیفه سنگینی دارد/ خروج آمریکایی ها از عراق مطالبه جدی مردم و پارلمان این کشور

دانایی فر گفت: مطالبات مردم عراق هنوز وجود دارد و این ممکن است باعث شود چالش های سیاسی، مسائل اقتصادی و به تبع آن تظاهرات در عراق ادامه پیدا کند. ولی به نظر می رسد که احزاب، سیاسیون و جامعه عراق به این نتیجه رسیده که وضع موجود را خاتمه بدهد و عراق در مسیر صحیح خودش قرار بگیرد.

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به چالش های سیاسی ای که عراق طی شش ماهه اخیر با آن مواجه بوده است، گفت: مصطفی الکاظمی وظیفه و کار سنگینی دارد.

حسن دانایی فر در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص رأی اعتماد پارلمان عراق به مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر جدید این کشور، اظهار داشت: پس از استعفای عادل عبدالمهدی عراق در شرایط «دولت پیشبرد امور» بود. دولت پیشبرد امور نمی تواند در زمینه تصمیمات اساسی و تعهدزای داخلی و بین المللی، به خصوص در زمینه مالی، تصمیم بگیرد؛ بنابر این بودجه سال 2020 عراق و خیلی دیگر از کارها در این کشور معطل شده بود.

سفیر سابقاسبقایران در عراق افزود: پس از یک دوره بحران تقریبا شش ماهه، شاهد بودیم که پارلمان عراق توانست به دولت مصطفی الکاظمی رأی اعتماد بدهد. علی رغم اینکه همه 22 وزیر دولت ایشان رأی نیاوردند و تنها 15 نفر رأی اعتماد گرفتند، یک نکته بسیار مهم و ایجابی است که عراق را به سمت دولت داری و اداره امور در چهارچوب های قانون اساسی پیش می برد.

وی در پاسخ به این سؤال که اگر تظاهرات ها در عراق ادامه داشته باشد دولت مصطفی الکاظمی چطور می خواهد مشکلات این کشور را حل کند، گفت: این بحث در جامعه عراق طبیعی است. ممکن است عده ای هم باشند که بگویند ما راضی نشده ایم. معمولا هر اقدام سیاسی به معنای رضایت اجماع نیست. اما قطعا تشکیل دولت نکته ایجابی و بسیار مهمی است و باعث می شود شرایط عراق به مسیر صحیح برود.

مصطفی الکاظمی وظیفه و کار سنگینی دارد

دانایی فر افزود: یک نکته مهم این است که انباشتی از مطالبات در اقصی نقاط عراق وجود دارد. متأسفانه موضوع فساد هم یکی از مشکلات جاری و ساری در داخل عراق است. به نظر می رسد که مصطفی الکاظمی وظیفه و کار سنگینی دارد؛ به خصوص اینکه کاهش قیمت نفت شرایط اقتصادی سختی را برای دولت جدید عراق به وجود می آورد. این دولت از ابتدا مجبور است برنامه های ریاضتی را در دستور کار خود قرار دهد.

دانایی فر ادامه داد: از طرف دیگر مطالبات مردم هم هنوز وجود دارد و این ممکن است باعث شود چالش های سیاسی، مسائل اقتصادی و به تبع آن تظاهرات در عراق ادامه پیدا کند. ولی به نظر می رسد که احزاب، سیاسیون و جامعه عراق به این نتیجه رسیده که وضع موجود را خاتمه بدهد و عراق در مسیر صحیح خودش قرار بگیرد.

خروج آمریکایی ها از عراق مطالبه جدی مردم و پارلمان این کشور

سفیر سابق ایران در عراق در خصوص ادامه حضور آمریکایی ها در عراق نیز اظهار داشت: این مسأله مصوبه پارلمان است. همین پارلمانی که شب گذشته به مصطفی الکاظمی رأی داد، مصوبه ای در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از عراق داشته است. و قطعا این موضوع از مطالبات جدی مردم و پارلمان عراق هست و باید ببینیم روزهای آینده این موضوع به صورت پیش می رود.

آینده روابط ایران و عراق

وی در مورد آینده روابط ایران و عراق نیز گفت: من اعتقاد دارم دولت هایی که بعد از سقوط صدام در عراق به وجود آمدند، به دلایل مختلف روابط خوبی را با ایران دارند. البته روابط همه دولت ها با ایران در یک سطح نبوده ولی پیش بینی می شود که با نخست وزیری مصطفی الکاظمی رابطه حسنه و خوبی بین دو کشور و دو ملت باشد.

دانایی فر در پایان تأکید کرد: چیزی که نخست وزیر جدید عراق برای خودش در نظر گرفته و ما در رسانه ها خوانده ایم و شنیده ایم این است که ایشان اعلام کرده آمده تا یک انتخابات زود هنگام را انجام دهد و به این معنا است که ظرف یک سال آینده باید این انتخابات در عراق برگزار شود. امیدوارم که عراق در مسیر امنیت، آسایش و رفاه برای ملتش قرار بگیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.