به گزارش ایرنا، ایرج حیدریان روز چهارشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان در فرمانداری شاهرود،
افزود: کاهش 10 درصدی مصرف در بخش کشاورزی، بازچرخانی واستفاده از آب های خاکستری و پساب در صنعت و کاهش میزان مصرف برای فضای سبز دستکم به میزان 30 درصد در دستور کار است.
وی با یادآوری اینکه بارندگی های امسال در زمان مناسب انجام نشده ، اضافه کرد: رودخانه های استان به نسبت پارسال با 28 درصد کاهش روان آب روبرو شدند.
مدیرعامل آب منطقه ای سمنان بیان این که آب چشمه ها نسبت به پارسال 14 درصد و نسبت به دوره دراز مدت27 درصد کاهش داشته ، تصریح کرد: دبی قنات ها نسبت به پارسال چهار درصد و نسبت به دوره دراز مدت 17 درصد کم شده است.
حیدریان با بیان اینکه 92.5 درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی و 1.5 درصد در صنعت استفاده می شود، افزود: در استان سمنان وضعیت بهتر بوده وبخش های کشاورزی و صنعت به ترتیب 86 و پنج درصد منابع آب را مصرف می کنند اما هنوز فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته و میانگین جهانی داریم.
وی درباره شاهرود هم با بیان اینکه در بیشتر نقاط این شهرستان به دلیل کویری بودن منابع آبی موجود نیست، یادآور شد: میزان بارندگی این شهرستان از 300 میلی متر در شمال تا کمتر از 25 میلی متر در جنوب متفاوت بوده و به همین دلیل تنوع اقلیمی ایجاد کرده است.
حیدریان با بیان اینکه میزان تبخیر آب در جنوب شهرستان چهار برابر بخش های شمالی است، افزود: در مجموع از آب های سطحی و زیرزمینی این شهرستان سالانه 294 میلیون متر مکعب آب برداشت می شود.
وی همچنین با اشاره به افت 20 متری آب های زیرزمینی در بسطام از سال 79 تا 96، تصریح کرد: در این مدت 190 میلیون متر مکعب بیشتر از ظرفیت آبخوان برداشت شده و سبب افت سالانه یک متر از سطح آب های زیرزمینی این دشت شده است.
مدیر عامل آب منطقه ای سمنان به کاهش 15 متری سطح آب در محدوده مطالعاتی شاهرود از سال 73 تاکنون اشاره داشت و گفت: 305 میلیون متر مکعب از این محدوده و 133 میلیون متر مکعب هم از حوزه بیارجمند در سال های گذشته اضافه برداشت شده است.
حیدریان با یادآوری کسری سالانه نزدیک به 10 میلیون متر مکعب آب در محدوده مطالعاتی مزج و جیلان از سال 75 تا 96، بیان کرد: در محدوده خارتوران و کویر چاه جام هم افت منابع آب مشاهده می شود.
وی وجود چاه های غیر مجاز را یکی از اصلی ترین علل افت سطح آب های زیرزمینی دانست و گفت: با این حال استان سمنان دارای کمترین چاه های غیر مجاز در کشور است.
حیدریان با اشاره به نصب کنتور هوشمند بر 80 درصد چاه های استان افزود: در شاهرود 617 حلقه چاه مشمول نصب کنتور شده که ازاین تعداد 409 مورد انجام شده وامسال هم حدود 100 کنتور نصب می گردد.
به گفته مسوولان نیمی از 26 دشت استان سمنان در محدوده بحرانی قرار گرفته و برداشت آب در آن ها ممنوع است ،13 دشت دیگر نیز وضعیت مطلوبی ندارند.
آب آشامیدنی مردم استان سمنان 80 درصد از چاه ها، 12 درصد از چشمه ها و هشت درصد از قنات ها تامین می شود.
7359/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.