روزنامه صدای زنجان در گزارشی به تاثیر شیوع بیماری کرونا بر وضعیت اصناف از جمله فعالان صنایع دستی پرداخت و نوشت: بررسی‌های میدانی از وضعیت بازار چهار هنر اصیل زنجان از جمله فرش دستبافت، ملیله، چاقو و مس از آن حکایت دارد که شرایط اقتصادی هنرمندان این عرصه پس از شیوع کروناویروس در استان چندان تعریفی ندارد، در حال حاضر تقریبا تمامی مغازه‌ها و کارگاه‌های تولیدی به دلیل نبود خرید و فروش و حساسیت‌های مربوط به رعایت اصول و نکات بهداشتی تعطیل شده‌اند، اما هنرمندان خانه‌نشین شده می‌گویند بیش‌تر از آن که از کرونا بترسند از بی‌پولی و نداشتن درآمد آن هم در شب عید می‌ترسند و نگران آینده شغلی‌شان هستند.

در شرایطی که بسیاری از صنوف از جمله فعالان عرصه صنایع دستی به امید شب عید و بازار پرفروش این ایام خریدهای سنگین کرده و چک داده‌ بودند، کروناویروس یا ورود غیرمنتظره به بازار، همه چیز را خراب کرد و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها را رقم زد. هم‌اکنون کسادی بازار از یک سو و تعطیلی آن اشک کاسبان و کارگران روزمزد را در آورده و همگی آن‌ها منتظرند تا ببینند که تدبیر دولت در این شرایط چیست؟

داود بیگدلی، مدیرعامل شرکت تعاونی چاقوسازان در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه هم اکنون اکثر واحدها و مغازه‌های فعال در عرصه چاقوسازی و فروش به دلیل شیوع کروناویروس تا اطلاعات ثانوی تعطیل هستند، می‌گوید: وقتی خرید وجود نداشته باشد، یعنی باید کرکره‌ این واحدها پائین بیاید، اگر مشتری باشد، بازار فروش هم رونق می‌یابد و چاقوسازان با درآمد حاصل از فروش اجناس خود نسبت به خرید ابزارآلات ساخت چاقو اقدام می‌کنند.

بیگدلی با عنوان اینکه جنبه احتیاطی را از روزهای ابتدایی ورود کرونا به کشور رعایت کردیم و معاملات خود را با چک متوقف کردیم، تاکید می‌کند: نگران سال ۹۹ هستیم، سررسید عمده چک‌هایمان مربوط به فروردین تا تیرماه سال آینده است و در این ماه‌ها بازار با حجم بالایی از چک‌های برگشتی مواجه می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات دریافت سفارش اینترنتی و ارسال بسته‌های مدنظر به مشتریان در سرتاسر کشور تصریح می‌کند: درست است که مردم به دلیل کرونا نسبت به خرید اینترنتی رغبت پیدا کرده‌اند اما با تعطیلی باربری‌ها و کند شدن سیستم حمل و نقل و ارسال و دریافت بسته‌های پستی، بازار ثبت و خرید اینترنتی هم چندان جالب نیست.

یکی از هنرمندان ملیله‌کار در گفت‌وگو با صدای زنجان می‌گوید: با تمامی ظریف‌کاری‌ها و سختی‌هایی که این هنر دارد، هنرمندان هیچگاه مورد لطف مسئولان قرار نگرفته‌اند، این بار هم که کرونا مزید بر علت شده و وضعیت بازار را در هاله‌ای از ابهام برده است.

مریم با بیان اینکه من هم معتقدم باید همه ما برای جنگ با کرونا بسیج شویم، تاکید می‌کند: مسئولانی که می‌گویند باید کلیه فعالیت‌ها تعطیل شود و رفت و آمدها به حداقل برسد، آیا به فکر معیشت مردم هم هستند؟ من و همه هنرمندان هم می‌دانیم کرونا به کسی رحم نمی‌کند اما بی‌رحم‌تر از کرونا، بی‌پولی است. پس باید برای حل مشکلات اقتصادی مردم و خانه‌نشینی آن‌ها کمر همت ببندند و برنامه‌ریزی و دلسوزی آن‌ها تنها به تعطیلی کسب و کارها و تشویق مردم به خارج نشدن از خانه معطوف نشود.

جبار نورسینا، رئیس اتحادیه مسگران زنجان نیز با بیان اینکه ۱۰ سال پیش با کمک ۶ هنرمند، مسگری را در این شهر احیا کردم اما تا به امروز هیچ حمایتی از مسئولان نسبت به این هنر را مشاهده نکرده است، عنوان می‌کند: این روزها با شیوع کروناویروس، رفت و آمد مردم به مغازه‌ها برای خرید به صفر رسیده است. در حال حاضر اکثر واحدها تعطیل هستند و تعداد معدودی از شرکت‌های بزرگ مشغول به کارند، آن‌ها هم برای جلوگیری از بی‌کار شدن کارگران دست به تعطیلی نزده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۲ هزار نفر در عرصه ملیله‌کاری در سطح شهرستان زنجان می‌گوید: متاسفانه برخی‌ از فرصت‌طلبان از وضعیت استفاده کرده و چک‌هایمان را پاس نمی‌کنند. مشکل چک‌های برگشتی برای صنف ما از ماه جاری (اسفندماه) آغاز و بسیاری از چک‌ها برگشت خورده است.

ناصر باباخانی، مدیرعامل اتحادیه فرش دستبافت روستایی استان می‌گوید: بیش از ۶۰ هزار فرشباف در کارگاه‌های خانگی مشغول به کارند که این روزها به دلیل شیوع کروناویروس با استرس فعالیت می‌کنند.

باباخانی با اشاره به تاکید این اتحادیه به لزوم تعطیلی کارگاه‌های متمرکز فرشبافی به دلیل رعایت همه‌جانبه نکات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به کروناویروس تصریح می‌کند: هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ کارگاه متمرکز فرشبافی با بیش از ۳ هزار بافنده در سطح استان فعالیت می‌کند. برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به تولیدکنندگان فرش پیامک‌های مربوطه مبنی بر عدم فعالیت افراد دارای بیماری زمینه‌ای و اشخاص دارای سرماخوردگی ارسال شده است.

مدیرعامل اتحادیه فرش دستبافت روستایی استان با بیان اینکه به منظور پیشگیری از کرونا فروش مواداولیه فرش و اعزام استادکار برای دارکشی تا اطلاعات ثانوی را متوقف کرده‌ایم، اضافه می‌کند: معتقدیم، تعطیلی تنها راه در این شرایط بوده و کار کردن در این وضعیت ضررش بیش‌ از نفعش است.

باباخانی با اشاره به تنظیم نامه‌ای خطاب به مرکز ملی فرش و تاکید بر لزوم حمایت مسئولان دولتی از فرشبافان استان می‌گوید: دولت باید به منظور جلوگیری از خسارت اقتصادی به بافنده‌ها، نسبت به اعطای تسهیلات کم‌بهره اقدام نماید تا اشخاص بتوانند طی ۴ ماه میزان خسارت متحمل شده را جبران کنند.

مدیرعامل اتحادیه فرش دستبافت روستایی استان ارائه فرصت سه ماهه به بدهکاران بانکی از سوی دولت به دلیل شیوع کروناویروس در کشور را ناکافی می‌داند و معتقد است باید این میزان به حداقل ۶ ماه برسد.

پایگاه خبری پیام ملت نیز در گزارشی به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار میوه شب عید پرداخت و نوشت: با این که قرار بود توزیع میوه شب عید از ۲۵ اسفند در ۱۵۰ غرفه در استان زنجان انجام بگیرد اما غرفه داران برای توزیع و مردم برای خرید با چنین شرایط کرونایی موجود استقبالی از میوه شب عید نکردند.

طی روز های گذشته سید محمود موسوی با بیان این که از ۲۵ اسفند ماه میوه شب عید در ۱۵۰ غرفه در استان زنجان توزیع خواهد شد گفته بود: جهت توزیع پرتقال و سیب در استان زنجان با شرایط وجود کرونا در این استان تعداد غرفه های توزیع میوه نسبت به سال گذشته بیشتر در نظر گرفته شده است.

به گفته رئیس اتاق اصناف استان زنجان قرار بر این بود تا یک هزار تن پرتقال و ۷۰۰ تن سیب به عنوان میوه شب عید در ایام پایانی سال آماده توزیع در سطح استان زنجان شود.

اما در حال حاضر وی گفته است سیاست دولت در توزیع میوه این بود که اگر قیمت میوه تنظیم بازار تفاوت زیادی با بازار داشته باشد احتمال ازدحام جمعیت در محل‌های توزیع به وجود می آید که این موضوع شیوع بیماری کرونا را افزایش می‌داد. براین اساس توزیع میوه شب عید برمبنای تصمیات کشوری انجام شد.

به بیان وی غرفه‌دارانی که از قبل برای توزیع میوه اعلام آمادگی کرده بودند ۱۵۰ غرفه در سطح استان بود که با توجه به شرایط قیمت‌ها نزدیک ۲۰غرفه انصراف خود را به صورت کامل اعلام کردند و تعدادی از غرفه‌ها نیز توزیع نمی‌کنند و انصراف خود را هم تاکنون اعلام نکردند.

پایگاه خبری موج رسا نیز در خبری از قول مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نوشت: با برداشته شدن برخی از موانع قانونی روند توسعه گلخانه‌ها در استان زنجان سرعت گرفته است.

بهنام اوجاقلو  با اشاره به برنامه‌ریزی جهادکشاورزی برای افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ها در استان زنجان، گفته است: افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ها در سطح استان از جمله برنامه‌های جهادکشاورزی بوده و توسعه گلخانه‌ها در بیش از ۵۰ هکتار برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.