به گزارش ایرنا، محمدباقرحاج کاظمی روز سه شنبه در جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی افزود: با توجه به شیوع وسیع سویه جدید این بیماری در سال های گذشته در بیشتر استان ها و قرار گرفتن زنجان در مسیر کوچ پرندگان مهاجر و ورود و خروج طیور بومی و صنعتی، احتمال بروز آنفلوآنزای فوق حاد و در نتیجه خطر تهدید بهداشت عمومی و صنعت پرورش طیور وجود دارد.
وی با بیان اینکه این بیماری مشترک بین انسان و طیور است، اظهار داشت: برای پیشگیری از این بیماری مراقبت فعال و غیرفعال و سرمی در واحدهای صنعتی و بومی برای تشخیص سریع موارد بیماری در سال گذشته 22 میلیون و 266 هزار قطعه جوجه ریزی انواع طیور در استان تحت عملیات بررسی و مراقبت قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: یکهزار و 190 مورد نمونه برداری و 2 هزار و 910 آزمایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: آموزش مرغداران در مراکز صنعتی و سنتی، نظارت بر ضدعفوفی بهینه مزارع صنعتی و کشتارگاه های طیور، ممیزی بهداشتی همه مزارع مرغ مادر و تخمگذار و بولت و مراکز پرورش بوقلمون انجام شد.
حاج کاظمی به بیماری های بروسلوز(تب برفکی)، هاری، شاربن(سیاه زخم)، تب خوبریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد و ادامه داد: این بیماری ها مشترک بین انسان و دام است که بیماری بروسلوز به نام بیماری هزارچهره و شغلی شناخته می شود چون که علائم متعدد دارد و دامپزشکان، دامداران و کسانی که با دام ها در ارتباط هستند در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی به آن مبتلا می شوند.
وی یادآورشد: این بیماری خسارت های اقتصادی برای دامداران از جمله سقط جنین، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی را به دنبال دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: بیماری بروسلوز در منطقه شمالغرب کشور از جمله زنجان شیوع بیشتری در بین دام و انسان (تب مالت) دارد.
حاج کاظمی افزود: سال گذشته 265 هزار و 179 راس دام سبک و سنگین علیه این بیماری واکسینه شده است.
وی، هاری را یکی دیگر از بیماری های مشترک دانست و گفت: سال گذشته هفت هزار و 864 راس دام علیه این بیماری واکسینه شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: طی پنج سال اخیر کانون دامی بیماری شاربن (سیاه زخم) در استان شناسایی و گزارش نشده است.
حاج کاظمی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون فراگیر در مناطق هدف، مراقبت های فعال و غیرفعال و آموزش و ترویج نیز درباره این بیماری انجام شده است.
وی تاکید کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز مشترک است و برای پیشگیری از شیوع آن اعمال مقررات بهداشتی قرنطینه ای قبل از حمل و با صدور دام زنده از مبداء و مقصد، ساماندهی کشتارگاه های دام، نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی و الزام کشتارگاه به نگهداری لاشه های کشتاری در اتاق سرد به مدت 24 ساعت، انجام شده است.

** هفت زنجانی بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده اند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان زنجان گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت نفر در استان به دلیل مصرف قارچ های سمی دچار مسمومیت شده اند که سال گذشته این تعداد 66 نفر بود.
محمدرضا صائینی اظهارداشت: برای پیشگیری و کنترل مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان زنجان، تیم های عملیاتی برای بررسی و مراقبت موارد احتمالی مسمومیت و بررسی میدانی برای شناسایی و مراقبت سایر افراد مصرف کننده این قارچ، تشدید بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، جلوگیری از عرضه قارچ های خود رو در معابر عمومی و فروشی توسط دستفروشان با همکاری شهرداری انجام شده است.
وی تاکید کرد: از روی ظاهر، بو و یا مزه قارچ ها نمی توان به قابل مصرف بودن آنها پی برد و این مهم فقط از طریق بررسی های آزمایشگاهی قابل تشخیص است.
به گزارش ایرنا، جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی بعد از هفت سال تعطیلی مجدد برای نخستین بار در سالجاری تشکیل شد.
9505/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.