به گزارش ایرنا سوراب کومار عصر سه شنبه در نشست مشترک با مدیران سازمان منطقه آزاد اروند در محل این سازمان اظهار کرد:استان خوزستان در عرصه تولیدات شیمیایی و پتروشیمی فعالیت چشمگیری دارد و برای کشور هندوستان از استان های مهم ایران به شمار می رود که می توانیم در این استان زمینه تجارت را روزافزون نماییم.
وی افزود:با توجه به ظرفیت هایی که استان خوزستان به لحاظ اقتصادی دارد و از استان های نفتی ایران به شمار می رود منطقه ای ارزشمند برای سرمایه گذاری است.
سفیر کشور هندوستان در ایران با اشاره به پیشرفت این کشور در زمینه تکنولوژی و IT گفت:هندوستان می تواند نقش تاثیرگذاری در اقتصاد منطقه آزاد اروند داشته باشد و برای روان تر کردن ارتباطات بین ایران و هند باید زمینه همکاری های اقتصادی در بسیاری از زمینه ها را در این منطقه فراهم آورد.
کومار تصریح کرد:حذف ویزا و تبادلات بانکی از دیگر راهکارها برای مستحکم تر کردن ارتباطات اقتصادی و سرمایه گذاری بین 2 کشور خواهد بود که با توجه به دوستی این 2 کشور می توان این موارد را اجرایی کرد.
وی افزود:پس از دوران پسا برجام تبادلات تجاری بین 2 کشور هندوستان و ایران، از 70 میلیون دلار در سال به 227میلیون دلار رسیده است.
سفیر هندوستان در ایران گفت: باید تلاش شود زمینه ها برای ایجاد روابطی بهتر بین ایران و هند در حوزه هایی مانند سیاسی و اقتصادی برقرار شود زیرا هر 2 کشور تمایل دارند نقش خودشان را در این زمینه ایفا کنند.
کومار اظهار کرد:کشور هندوستان تمایل دارد وسعت همکاری اقتصادی خود را با ایران افزایش دهد و در زمینه فناوری ارتباطات بین هندوستان و ایران پیشرفت های سریعی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ایجاد کریدور ترانزیتی توسط هندوستان در منطقه آزاد اروند افزود:در سال جاری نخست وزیر هندوستان در دیداری که با مسئولان عالی رتبه ایرانی داشت زمینه همکاری 2 کشور مطرح شد و ما می توانیم با ایجاد کریدور ترانزیتی در منطقه آزاد اروند همکاری ها را افزایش دهیم.
کومار با اشاره به سفر وزیر حمل و نقل هندوستان به ایران گفت:در این سفر توافقاتی بین ایران و هند در زمینه سرمایه گذاری انجام شد که مهمترین مورد آن ایجاد تسهیلاتی مانند ویزا مورد تاکید دو طرف قرار گرفت.
سفیر کشور هندوستان در ایران خواستار بازدید تجار ایرانی از این کشور شد و افزود:تاجاران ایرانی با بازدید از هندوستان و پتانسیل های تجاری و اقتصادی این کشور زمینه ارتباطات نزدیک تر بین 2 کشور را فراهم می کنند.
اسماعیل زمانی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز در این نشست گفت:منطقه آزاد اروند با پتانسیل های مناسبی که دارد می تواند زمینه ساز فعالیت اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی بین 2 کشور ایران و هندوستان باشد.
وی اظهار کرد:منطقه آزاد اروند با دسترسی به راه های زمینی، هوایی، دریایی و ریلی که دارد نقش تعیین کننده ای برای ایجاد گسترش روابط ایران با کشورهای همسایه دارد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به پایان جنگ در کشورهای عراق و سوریه افزود: این منطقه می تواند برای کشورهایی که قصد احیاء سوریه و عراق را دارند پشتیبان بزرگی باشد زیرا دسترسی ما به این مناطق آسان تر است.
زمانی حذف روادید برای اتباع خارجی را زمینه ساز آسان تر شدن مراحل سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند خواند و گفت:حذف روادید برای اتباع خارجه امکانات سفرهای مستقیم کشورهای خارجه به غیر از رژیم صهیونیستی فراهم شده است و ما آماده ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه گذاران خارجی در این منطقه هستیم.
وی تصریح کرد:کشور بزرگ و صنعتی هند شرایط ویژه ای را در خاورمیانه دارد و منطقه آزاد اروند بهترین جایگاه برای نقش آفرینی این کشور است.
زمانی خواستار حضور کنسولگری هندوستان در منطقه آزاد اروند شد و گفت:کنسولگری هند قبل از جنگ در خرمشهر دایر بوده است که ما خواهان دوباره سرگیری این کنسولگری در منطقه آزاد اروند هستیم.
سفیر کشور هندوستان در ایران صبح امروز با حضور در منطقه آزاد اروند از پتانسیل های صنعتی و اقتصادی این منطقه بازدید کرد.
7104/7165/6064
خبرنگار:مسعود گادار**تنظیم کننده:حمیدرضا ترابی فرد** انتشار: محسن بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.