معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از برنامه این استان برای خودکفایی در فرآورده های پروتئینی خبر داد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با تحقق برنامه افزایش ۱۵ هزار تنی گوشت مرغ در سال جهش تولید، این استان امسال در تولید و تامین نیاز خود به این فراورده پروتئینی به خودکفایی می‌رسد.

به گزارش جماران، محمد محمدزاده، گفت: تولید گوشت مرغ در این استان در سال ۹۷ حدود ۱۴ هزار تن بود که این رقم در پایان سال ۹۸ به ۱۹ هزار تن رسید که ۷۰ تا ۸۰درصد نیاز استان را پاسخ می دهد و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته این میزان امسال با افزایشی ۸۰ درصدی به ۳۴ هزار تن خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش نسبی ظرفیت واحدهای تولیدی موجود، افزود: امسال همچنین با صدور مجوز برای افزایش ۱.۵ میلیون قطعه مرغ در هر دوره در این استان و تولید حدود ۱۴ هزار تن در پنج دوره تولیدی در سال، ظرفیت بسیار بالایی برای افزایش تولید مرغ در استان شکل خواهد گرفت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: با تحقق تولید ۳۴ هزار تن گوشت مرغ در استان، که بیش از نیاز مصرفی استان است، زمینه برای ارسال آن به دیگر استان ها نیز فراهم می شود.

محمدزاده، میزان مصرف سالانه گوشت مرغ در این استان را ۲۱ تا ۲۳ هزار تن عنوان کرد و افزود: تاکنون هر ساله بخشی از نیاز گوشت مرغ خراسان شمالی از دیگر استان ها، از جمله خراسان رضوی تامین می شد که با برنامه ریزی صورت گرفته برای افزایش تولید، امسال حمل حدود ۱۰ هزار تن مرغ تولیدی افزون بر نیاز منطقه به خارج از استان امکانپذیر خواهد شد.

وی بر حمایت از طرح های زنجیره مرغ نیز تاکید کرد و افزود: امسال سه مجوز زنجیره تولید مرغ در استان شامل ۲۰ هزار قطعه ای و ۹۰ هزار قطعه ای مرغ مادر در استان صادر شده که کمک بسیار شایانی به تولید گوشت مرغ در استان خواهد کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با جذب سرمایه گذاران و صدور مجوزهای لازم، تلاش می کنیم تا میزان تولید گوشت مرغ در استان را به بیش از ۱.۵ برابر نیاز استان برسانیم.

محمدزاده با بیان اینکه در این استان جوجه یکروزه تولید نمی شود، افزود: تلاش داریم تا در زنجیره تولید مرغ، واحدهای جوجه یک روزه را نیز داشته باشیم تا این زنجیره تولید در استان تکمیل شود.

هم اکنون ۹۴ واحد پرورش مرغ گوشتی در استان خراسان شمالی با ظرفیت ۲ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۴۳۰ قطعه مشغول به فعالیت هستند که در هر دوره ۶۵۰ هزار قطعه جوجه ریزی دارند.

سرانه مصرف گوشت مرغ در استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی ۲۰ کیلوگرم در سال است.

همچنین سه واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ قطعه در دوره، سه واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت ۲۵۰ تن گوشت در سال و یک واحد پرورش کبک صنعتی با ظرفیت پنج هزار و ۶۷۰ قطعه در دوره فعالیت دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.