سید عباس صالحی عصر پنجشنبه در مراسم افتتاح دهمین کاروان ازدواج های دانشجویی طرح ملی همسفر تا بهشت در مشهد افزود: مودت امری درونی است و رحمت آن چیزی است که انسان به نمایش می گذارد.
وی اظهار کرد: در یک رابطه ناب وجودی بین زن و شوهر علاوه بر اینکه دلها پر از محبت می شود، رحمت نیز در حرکات و رفتار آنان بروز پیدا می کند.
وی گفت: در یک ارتباط هم گرایانه و وجودی بین زن و مرد، ارتباط ناب وجودی بین آنان دشواری های زندگی را آسان و حل مشکلات را راحت تر می کند.
صالحی با بیان اینکه زندگی زیباترین هدیه و جوانی اوج حیات است، خطاب به زوج های شرکت کننده در این مراسم افزود: امروز در جوار مضجع حضرت امام رضا (ع) فضای ازدواج دانشجویی آکنده از انرژی و حیات است و باید این فضای توام با معنویت حرم را قدر بدانید و یک خاطره موثر از این مراسم در طول زندگی خود به یادگار داشته باشید.
وی اظهار کرد: هزار زوج جوان که امروز همسفری خود را تا بهشت در جوار حرم حضرت امام رضا (ع) آغاز کرده اند باید قدر این روزها و این مراسم را به خوبی بدانند.
وی با بیان اینکه همه لحظات با هم یکسان نیستند، برخی لحظات جای هزاران ماه و هزاران سال می نشیند و شما هم اینک در این لحظه به یادماندنی قرار دارید، گفت: این سفر سه روزه شما به مشهد آغاز محبت و مودت در یک زندگی مشترک است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ازدواج را از 2 دیدگاه می توان نگاه کرد نخست آنکه با ازدواج فقط یک رابطه حقوقی شکل می گیرد و امضایی در پای یک قرارداد است.
وی اظهار کرد: هر چند این دیدگاه اشتباه نیست اما باید توجه داشت که قرارداد ازدواج با دیگر قراردادها متفاوت است زیرا قراردادهای دیگر کوتاه مدت و ناپایدارند ولی طبق گفته قرآن کریم ازدواج قراردادی است که از نظر ماهیت با قراردادهای دیگر فرق دارد.
وی با بیان اینکه ازدواج، عقد تنها یک قراداد نیست بلکه میثاقی مستحکم و قوی است گفت: فرق ازدواج با بقیه قرارداد های حقوقی همانند فرق قانون اساسی با سایر قوانین است.
صالحی افزود: ازدواج نه تنها یک قرارداد بلکه میثاق عمیقی است که بسیار اهمیت دارد و وقتی افراد وارد تعهد ازدواج می شوند باید به آن باور داشته باشند و به تعهد خود عمل کنند.
وی اظهار کرد: در زندگی های مدرن امروزی به تدریج از تعهد طرفین نسبت به ازدواج کاسته می شود و حتی گاهی زوجین به این ازدواج به عنوان یک تعهد نگاه نمی کنند در حالی که ازدواج تعهدی ریشه دار، عمق و بنیادین است.
وی گفت: وجه دیگر ازدواج تشکیل خانواده و ایجاد یک رابطه ناب وجودی است و اینجاست که ازدواج و خانواده در کنار هم به جز معنای قراداد، معنای هستی شناسی پیدا می کند و این جنبه اصلی تر ازدواج محسوب می شود.
صالحی افزود: ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) پیوندی در اوج متعالی شدن بود و در قرن حاضر نیز نمونه ای از این ازدواج، پیوند امام خمینی (ره) و همسرشان می باشد که نمونه بارزی از رابطه ناب وجودی است.
وی اظهار کرد: امام راحل در 60 سال زندگی مشترک خود نمونه ای از رابطه وجودی و ناب را در زندگی مشترک به نمایش گذاشت و نشان داد ایشان فقط یک سیاستمدار برجسته یا یک فقیه و یک فیلسوف عالی مقام نبود بلکه یک همسر برجسته و عالی نیز بود.
در این دوره اردویی هزار زوج دانشجو شرکت کردند.
7496/7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.