به گزارش ایرنا، سید محمد احمدی روز چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی در مشهد ، ‌با تاکید بر حضور قوی و سالم تجار در نمایشگاه اختصاصی کالاهای ایرانی افزود: کالایی که در این نمایشگاه عرضه می شود باید به لحاظ کیفی مرغوب باشد و نباید به تاجر ایرانی اجازه داده شود تا با آبروی ایران بازی کرده و کالای نامرغوب به کشورهای دیگر عرضه نماید.
وی بیان کرد: خراسان رضوی در این نمایشگاه نباید تنها به معرفی کالاها و ظرفیت های خود اکتفا کند بلکه این استان نماینده کل ایران برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی آنها برای مردم ترکمن خواهد بود.
وی یکی از راه های به دست آوردن بازار کشور ترکمنستان را برپایی نمایشگاه های اختصاصی کالای ایرانی برشمرد و گفت: اگر تلاش کنیم سالی یک میلیون دلار کالا به ترکمنستان بفروشیم، تا حدی در تسخیر بازار هدف موفق بوده ایم.
وی ایجاد چهار پاویون در نمایشگاه های ترکمنستان در حوزه های انرژی، اقتصاد، جاده ابریشم، نفت و گاز برای خراسان رضوی و فراهم کردن زمینه تهاتر کالا را از دیگر فرصت های ایجاد شده برای تجار این استان برشمرد.
وی اضافه کرد: استان خراسان رضوی از منابع و ظرفیت های بالای اقتصادی برخوردار است و می تواند پیشران و موتور حرکت صادرات کشور به سمت کشورهای آسیای میانه و فراتر از آن باشد.
وی اظهار کرد: تولیدکننده باید فقط دغدغه تولید داشته باشد و سیاست گذاری برای توسعه بازار و فروش مطلوب تولیدات در حیطه فعالیت کارگروه توسعه صادرات است.
احمدی گفت: با توسعه بخش صادرات می توان به پیشرفت مطلوب دست یافت و تولید بدون صادرات معنایی پیدا نمی کند، در صورت انجام صادرات، رقابت و حضور تجار به عنوان نمایندگان کشور در عرصه بین المللی شکل می گیرد.
سفیر ایران در ترکمنستان با اشاره به سفرهای خود به استان های گلستان و مازندران به عنوان استان هایی که با کشور مزبور مراوده تجاری دارند، افزود: هدف از این سفرها آشنایی با ظرفیت های استان ها به منظور ایجاد قدرت چانه زنی با ترکمن ها و بسترسازی برای حضور سرمایه گذاران و تجار ایرانی در آن کشور می باشد.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: اشتراکات فرهنگی و سنتی بین مردم ترکمنستان و ایران فراوان است و شهر مرو ظرفیت بالایی دارد که می توان از آن به نفع ایران بهره گرفت.
احمدی اظهار کرد: پل سرخس به زودی افتتاح می شود و ترکمن ها تلاش دارند ضمن دعوت از رئیس جمهوری ایران برای حضور در مراسم افتتاح این پل، شهر مرو را نیز به وی نشان دهند.
وی با بیان اینکه حداقل سالی یک یا دو میلیون نفر از مردم ایران می توانند از مرو بازدید داشته باشند، افزود: همین فرصت را برای ترکمن ها می توان در خراسان رضوی ایجاد کرد که شمار گردشگران ترکمنی در سال افزایش یابد.
وی اظهار کرد: استان خراسان رضوی از چهار معبر زمینی، هوایی، ریلی و جاده ای به کشور ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه متصل است و هر ترکمنی که بخواهد وارد ایران شود ، خراسان رضوی دروازه ورود وی به کشور خواهد بود.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: ترکمن ها علاقه بسیاری برای توسعه روابط با مردم خراسان رضوی دارند و از ظرفیت های گردشگری سلامت و ظرفیت های اقتصادی این استان بهره می گیرند، لذا نباید اجازه داد دلال ها از این فرصت سوء استفاده کرده و هزینه های اضافی به ترکمن ها تحمیل کنند.
احمدی از استاندار خراسان رضوی خواست مرکز درمانی ویژه گردشگران ترکمن برای استفاده از ظرفیت های درمانی استان در مشهد ایجاد گردد.
وی بیان کرد: سفارت ایران در کشور ترکمنستان برای توسعه صادراتی که با آبروی کشور و رفاه مردم مرتبط باشد، آمادگی کامل دارد و در سالی که به نام 'اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال' نامگذاری شده، یکی از مهمترین راه های ایجاد اشتغال تسخیر بازارهای کشورهای دیگر است.
وی اظهار کرد: ترکمنستان قرابت زیادی با ایران دارد و در مقایسه با خراسان رضوی به لحاظ بهره مندی از منابع اقتصادی در رده پایین تری قرار دارد اما کشور ترکیه برای تسخیر بازار و فرصت ها در ترکمنستان از ایران جلوتر است.
احمدی گفت: اکنون ترکیه در حال اجرای 60 میلیارد دلار پروژه در ترکمنستان است اما تنها پروژه در دست اجرای ایرانی ها در آن کشور پروژه ای با اعتبار 105 میلیون دلار است، این در حالی است که ترکیه برای اجرای پروژه های عمرانی در ترکمستان از مصالح ایرانی خریداری و به نام خود از آن بهره می گیرد.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: این کشور در سال های اخیر برای خودکفایی در حوزه اقتصاد، فعالیت های زیادی انجام داده و دستاوردهایی نیز داشته است و افت تراز بازرگانی خراسان رضوی در سال گذشته به دلیل همین خودکفایی ترکمنستان در برخی تولیدات می باشد.
وی افزود: با این حال منابع در اختیار کشور ترکمنستان اندک است و فرصت کار برای ایرانیان در آن کشور در حوزه های خدمات فنی و مهندسی، پتروشیمی، اکتشاف و استخراج نفت فراوان است.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: اگر در بازارچه مرزی باجگیران جذابیت ایجاد شود و رفتار رانندگان و تجار ایرانی با ترکمن ها بهتر باشد و معاملات منصفانه با آنان انجام گیرد، ترکمن های بیشتری به این بازارچه می آیند.
احمدی اضافه کرد: ترکمن ها نشبت به ایجاد بازارچه در مرز لطف آباد و همچنین ایجاد بازارچه در مرز سرخس استقبال کرده اند.
وی اظهار کرد: ایجاد پنجره واحد گمرکی در دستور کار قرار دارد و ترکمن ها نیز موافق آن هستند و برای راه اندازی این پنجره در انتظار مجوزهای لازم از اتاق بازرگانی ایران هستیم.
وی در خصوص تسهیل صدور ویزا برای تجار ایرانی در ترکمنستان قول مساعدت داد و گفت: تلاش شده که مدت ویزا برای تجار ایرانی به 6 ماه افزایش یابد.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: هزینه ویزا نیز برای گردشگران و تجار ترکمن نیز باید به حداقل برسد تا ترکمن های بیشتری به خراسان رضوی بیایند زیرا آنان راغب به حضور در ایران بوده و نباید از سوی مردم کشورمان کارشکنی در این خصوص انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی 531 کیلومتر دارای مرز مشترک با ترکمنستان است. همچنین از شرق به طول حدود 302 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
30 درصد صادرات ایران به افغانستان و 50 درصد صادرات کشورمان به آسیای میانه مربوط به خراسان رضوی و عمده بازرگانان فعال در آن کشورها نیز خراسانی هستند.
7489/6012 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.