افشین صراف روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بخش مهمی از مسوولیت تامین امنیت غذایی و امنیت اجتماعی بر دوش تولید کنندگان شیر، گوشت، فراورده‌های حاصل از آن و فعالان این حوزه است.

وی ادامه داد: در سالی که به ابتکار رهبر معظم انقلاب به سال "جهش تولید" نامگذاری شده است، حمایت از تولید کننده و رفع موانع تولید، ضروری است.

وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی با تولید سالانه یک میلیون تن شیر رتبه سوم کشور و با تولید ۷۶ هزار تن گوشت قرمز رتبه نخست را در کشور دارد گفت: ظهور و بروز مشکلات متعدد، حضور واسطه‌ها، عدم مدیریت شرایط موجود، ناکافی بودن نهاده‌ها و تعیین قیمت مصوب بدون لحاظ کردن قیمت تمام شده برای تولید کننده، شرایط تولید در این بخش را با مشکل مواجه کرده است.

صراف افزود: قیمت تمام شده شیر خام در انتهای سال گذشته به ازای هر کیلوگرم ۳۲ هزار و ۵۰۰ ریال بود در حالی که به این قیمت باید تورم امسال را هم اضافه کرد تا قیمت واقعی مشخص شود.

وی ادامه داد: این در حالی است که هر روز شاهد کاهش قیمت شیر خام هستیم و هم اکنون به کیلویی ۲۲ هزار ریال نیز کاهش یافته است و قیمت لبنیات روز به روز در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه باید از بخش تولید شیر و گوشت با نگاه ویژه حمایت شود، گفت: خرید حمایتی شیر خام، تامین نهاده مورد نیاز دامداران، ساماندهی و قطع دست واسطه‌ها از بازار گوشت و نهاده‌ها و باز گذاشتن فضا برای تعیین قیمتها بر اساس قانون عرضه و تقاضا از جمله راهکارهای موجود برای مدیریت مشکلات فعلی است.
مدیر عامل اتحادیه گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی افزود: برخی افراد با اظهارنظرهای غیرکارشناسانه نسبت به تخریب اطمینان مصرف‌کنندگان در مصرف لبنیات نقش فراوان داشته‌اند و در حالی که سرانه مصرف شیر برای هر نفر در دنیا ۱۵۰ کیلو گرم و در برخی کشورها تا ۳۰۰ کیلوگرم است، سرانه مصرف در ایران بین ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم می‌باشد و روز به روز در حال کاهش است.

وی با اشاره به وجود بیش از ۳۲۰ هزار راس دام سنگین در خراسان رضوی به ارزش هر راس بیش از یک میلیارد ریال اظهار داشت: محاسبه این رقم نشان از حجم بسیار سرمایه ملی موجود در این بخش خراسان رضوی و ضرورت حمایت و صیانت از آن دارد.

وی گفت: می‌توان با قرار دادن لبنیات در سبد حمایت معیشتی از خانوارها و حمایت از تولید کنندگان این بخش، سرانه مصرف لبنیات را در کشور افزایش داد.

صراف افزود: در صورتی که امکانات ارزی و کانال اعتباری و نقدینگی برای تشکل‌هایی مانند اتحادیه گاوداران فراهم شود، این اتحادیه توان تامین نهاده‌های مورد نیاز و صادرات شیر خشک به میزان سه هزار تن و تامین هزار و ۵۰۰ تن کره را در سال دارد.

سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ  در خراسان رضوی تولید می‌شود. 

این استان ۷.۵ میلیون راس دام سبک شامل گوسفند و بز و افزون بر ۳۲۰ هزار راس دام سنگین مولد و غیرمولد در اختیار دارد. خراسان رضوی در مجموع با ۱۴،۶ میلیون واحد دامی سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول در حوزه دام و طیور تولید می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.